Taip galima spręsti iš dabartinio „Barcelona“ atstovo pasirinkimo, kuomet Ispanijos ACB lygos oficiali interneto svetainė paprašė jo sudaryti pajėgiausių krepšininkų, su kuriais yra tekę dalintis viena rūbine, penketą.

28-erių vidurio puolėjas paminėjo tik vieną Eurolygoje rungtyniaujantį žaidėją – Atėnų „Panathinaikos“ legionierių iš JAV Jimmerį Freddete'ą. Tačiau ir jį B. Daviesas išskyrė kaip geriausią įžaidėją ne dėl pasirodymo Senajame žemyne.

Mat du amerikiečiai – geri bičiuliai nuo studijų laikų: praeityje abu atstovavo tam pačiam Provo (Jutos valstija) universitetui NCAA lygoje.

2013-aisiais baigęs mokslus B. Daviesas nebuvo pasirinktas NBA naujokų biržoje, bet progą debiutuoti pirmenybėse gavo. 2013-ųjų Vasaros lygos jis vilkėjo Los Andželo „Clippers“ aprangą ir netgi pasirašė sutartį su klubu, tačiau jau spalį buvo atleistas.

Tuomet aukštaūgis persikėlė į Filadelfijos „76ers“ ekipą, o kitame sezone atliko epizodinį vaidmenį Bruklino „Nets“.

Būtent iš šių komandų B. Daviesas suformavo likusį savo geriausių bendraklubių penketą.

Atakuojančiu gynėju jis pasirinko buvusį „Clippers“ atstovą Jamalą Crawfordą, lengvuoju krašto puolėju – „Nets“ rūbinėje sutiktą Joe Johnsoną, sunkiuoju – dar vieną „Clippers“ ilgametį krepšininką Blake'ą Griffiną, o vidurio puolėju – karjerą jau baigusią NBA žvaigždę Keviną Garnettą, su kuriuo susidūrė „Nets“ ekipoje.

Primename, kad pernai B. Daviesas pateko į Eurolygos simbolinį penketą ir vasarą persikėlė iš Kauno į Barseloną, pasirašęs dvejų metų trukmės ir 2,5 mln. eurų vertės sutartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)