Pasakodamas apie Eurolygos planus J. Bertomeu atskleidė, kad žaidėjai turės tris dienas sugrįžti į savo klubus, tuomet dvi savaites privalomo karantino, o jau po to vyktų mažiausiai trijų savaičių treniruočių stovykla, rašo „basketnews.lt“

J. Bertomeu neslėpė, kad Eurolyga seka situaciją pasaulyje ir, esant reikalui, 2019-2020 metų sezonas gali būti atšauktas.

„Stebime visas sporto lygas visame pasaulyje, įskaitant ir JAV. Faktas, kad Kinijos lyga nukėlė savo pirmenybes dar toliau, yra įrodymas, kad mes nesiūlysime rizikingo sprendimo. Jeigu teks atšaukti sezoną, mes tą padarysime“, – komentavo J. Bertomeu.

Jo teigimu, Eurolyga yra prieš žaidimą rugsėjo ar spalio mėnesiais, o sezoną atnaujinti reikėtų iki birželio pabaigos, jį užbaigiant liepos mėnesį.

J. Bertomeu ketvirtadienį nuotoliniu būdu surengė spaudos konferenciją su žurnalistais iš įvairių pasaulio šalių, kurioje papasakojo apie būsimus Eurolygos planus. Jis dar kartą pakartojo, kad lygos norai dėl šio sezono nesikeičia.

„Norime pratęsti savo turnyrą esamu formatu, įskaitant ir reguliarųjį sezoną, tačiau gali būti, jog sirgaliai į rungtynes nebus įleidžiami. Vis dėlto sezonas bus pratęstas tik tuomet, kai bus visiems saugu“, – teigė jis.

„Taip pat dirbame ties alternatyviu planu, kuriame numatome, kad varžybos vyktų vienoje šalyje, įskaitant reguliarųjį sezoną, atkrintamąsias ir finalo ketvertą“, – pridėjo Bertomeu.

„Jeigu negalėsime žaisti pagal esamą formatą ir reikės alternatyvaus plano, rinksimės finalo aštuoneto formatą. Svarbu yra tai, kad tokie patys formatai turės būti ir Eurolygoje, ir Europos taurėje“, – teigė ispanas.

Eurolygos vadovas taip pat neslėpė, kad gegužės mėnesį planuotas finalo ketvertas laiku neįvyks.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)