Karantino metu kartu su šeima laiką leidžiantis buvęs krepšininkas nenuobodžiauja – mina dviratį, nupirko sūnui žaidimų konsolę, kurios galimybes vis dažniau išbando ir pats. Tačiau nesiskundžia ir akcentuoja, kad dabar esančios taisyklės – ne veltui.

„Karantino laikotarpis yra sudėtingas metas, nes niekada gyvenime nebuvome susidūrę su tokia padėtimi, buvome pripratę prie laisvo judėjimo. Bet, kaip sakau sūnui, geriau namie sėdėti, nei gulėti ligoninėje. Sėdime dabar namie kartu su visa šeima, tad tai tikrai nėra pats blogiausias metas“, – tvirtina L. Kleiza.

Anot jo, dabar tiek gyvenime, tiek krepšinyje yra daugiau klausimų nei atsakymų – tik nedidelė dalis klubų yra pajėgūs komplektuoti komandas, nėra aišku, kada bus galima atnaujinti ar pradėti naujus krepšinio sezonus. Lietuvoje padėtis dar sunkesnė – pasak L. Kleizos, šalyje klubams sunku išgyventi be savivaldybės paramos, o po karantino ir jo sukeltos ekonominės krizės bus neaišku, kiek jos galės prisidėti prie vietinių klubų gyvavimo.

Neaiškumo debesis užslinko ir ant „Ryto“ krepšinio klubo, iš kurio L. Kleiza pasitraukė vasario mėnesį. Čia jis nuo 2017 metų užėmė sporto direktoriaus pareigas.

„Atėjau į „Rytą“ ne dėl veiklos trūkumo ar noro užsidirbti pinigų – nėra daug žmonių, kurie trejus metus dirbtų už dyką. Tai buvo iššūkis. Dabar pamatai augimui yra. Kai pradėjau dirbti „Ryte“, jis nežaidė LKL finale dvejus metus iš eilės, bet viskas išsisprendė“, – atvirauja pašnekovas.

Pasisukus kalbai apie krepšininko karjerą, paliestas buvo ir kone įsimintiniausias L. Kleizos sužaistas sezonas. 2008–2009 metais Denverio „Nuggets“ komandai atstovavęs krepšininkas kartu su Carmelo Anthony ir Chauncey Billupsu nukeliavo iki NBA Vakarų konferencijos finalo, kur serijoje 2-4 nusileido čempionais vėliau tapusiai Los Andželo „Lakers“ ekipai su Kobe Bryantu priešakyje. Pakeliui patiestos 4-1 Naujojo Orleano „Pelicans“ ir Dalaso „Mavericks“ ekipos.

„Dabartinė komanda turi daug potencialo. Bet palyginus su tuometine mūsų ekipa, būtume juos be problemų nugalėję“, – tuometinės savo ekipos galingumu neabejoja L. Kleiza.

Prisiminė jis ne tik žaidimą Denveryje, Toronto „Raptors“, Stambulo „Fenerbahče“, dabar „Olimpia“ vardą nešiojančiame Milano klube, bet ir didingus rinktinės laikus. Su ja pašnekovas 2007 metais iškovojo Europos čempionato bronzą, 2013-ais – sidabrą, o pasaulio čempionate 2010 metais pasidabino bronza.

„Visi brangūs medaliai, viskas brangu, kas susiję su rinktine. O kai pagalvoji, kokias komandas mes turėjome, kokie žaidėjai… Su visa pagarba, dėl to, ką dabar turime, ir esame medalių bade. Tikėkimės, kad užaugs tokios kartos, kokios rungtyniavo prieš tai. Nes tuomet tikrai buvo aukso amžius“, – prisimena L. Kleiza.

Daugiau L. Kleizos ir V. Čeponio minčių ne tik apie tai, bet ir senus laikus, Kauno „Žalgirį“ ir Artūro Karnišovo naują karjeros stotelę – vaizdo įraše:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)