JAV krepšinio rinktinės marškinėliai su paties M. Jordano parašu antradienį pasirodė „Robert Edwards Aucions“ kompanijos internetiniame aukcione.

Marškinėlių aukcionas vyks iki balandžio 19-osios, pradinė jų kaina buvo 25 tūkst. JAV dolerių (apie 22 tūkst. eurų), tačiau greitai ji pašoko iki 33 tūkst. dolerių (apie 30 tūkst.) eurų.

Kaip rašoma aukciono interneto svetainėje, marškinėliai yra su paties krepšinio legendo autografu: „Geriausi linkėjimai. Michaelas Jordanas“.

Pirmą kartą jie specialiame renginyje jie buvo parduoti 1992-aisiais už 17 tūkst. dolerių – visi pinigai buvo skirti pačiam M. Jordano labdaros ir paramos fondui. Kartu su marškinėliais parduodama ir pirmojo aukciono sąskaitos kopija.

Vėliau tie patys 9-uoju numeriu pažymėti balti marškinėliai aukcione pasirodė 2013-aisiais ir buvo parduoti už 53 tūkst. dolerių.

Anot aukciono organizatorių, 1992-ųjų olimpinėse žaidynėse M. Jordanas šiuos marškinėlius dėvėjo per rungtynes su Argentina, Lietuva, taip pat per finalo rungtynes su Kroatija. Visus susitikimus Barselonoje amerikiečiai laimėjo ir iškovojo auksą.

Iš viso nuo 1992-ųjų aukcionuose buvo pasirodę treji originalūs M. Jordano dėvėti marškinėliai.

JAV „Svajonių komanda“ yra laikoma geriausia visų laikų krepšinio rinktine. Neseniai apie savo trofėjų ir kolekcijos pardavimą su tikslu pinigus skirti labdarai paskelbė kitas šios komandos narys Charlesas Barkley. Tiesa, Barselonos olimpinių žaidynių aukso medalio amerikietis neparduos, nes šis labai patinka jo dukrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)