„Krepšininkas Nigelis Hayesas ir jo drabužių kompanija „Wise God“ praneša apie bendras pastangas padidinti pinigines aukas šeimoms, kurios buvo paveiktos COVID-19 pandemijos ir karantino taisyklės „likti namuose“, – informuojama pranešime, kurį krepšininkas patalpino „Instagram“ socialiniame tinkle.

Pranešama, kad balandžio 6-12 dienomis pusę pajamų iš pardavimų elektroninėje drabužių parduotuvėje keliaus Toledo miesto šeimoms, kurios nukentėjo nuo COVID-19.

Norintys prisidėti prie akcijos, kviečiami įsigyti prekę elektroninėje parduotuvėje, parašyti laišką kompanijai ar paaukoti per vieną elektroninių mokėjimų programėlę.

Ohajaus valstijoje esantis Toledo miestas pasirinktas neatsitiktinai: tai N. Hayeso gimtinė, kurioje jis gyveno iki įstojimo į universitetą.

Paskelbus LKL sezono pabaigą ir sustabdžius Eurolygos turnyrą krepšininkas paliko „Žalgirio“ klubą ir grįžo į JAV.

Į gimtąjį miestą grįžęs N. Hayesas mintimis apie šį paramos projektą ir metus Lietuvoje pasidalino su vietiniu Toledo miesto naujienų portalu.

Iš Lietuvos į JAV krepšininkas keliavo per penkis oro uostus ir kelionė truko 36 valandas. Tik grįžęs krepšininkas karantinavosi viename vietos viešbutyje.

„Aš dar net neapkabinau mamos“, – interviu telefonu prisipažino žalgirietis.

„Nenorėjau lankyti artimųjų po kelionės, kurioje aplankiau penkis oro uostus“, – teigė N. Hayesas.

Krepšininkas džiaugėsi, kad tuo metu, kai „viskas užsidarinėjo, buvo atšaukiami dideli renginiai“, jis vis dar galėjo naudotis Kauno „Žalgirio“ treniruočių sale.

„Neseniai užbaigėme Lietuvos krepšinio lygos kovas. Kai NBA paskelbė stabdanti sezoną, suveikė domino efektas. Kai jie nustojo žaisti, visi kiti pasekė tuo pavyzdžiu.

Deja, tai mažiausiai pastangų kainavęs titulas, kurį man yra tekę laimėti“, – apie jausmą tapus LKL čempionu kalbėjo N. Hayesas.

Grįžęs namo krepšininas ėmė galvoti, kaip jis galėtų padėti Toledo miestui, ypač tiems, kurie prarado pajamas ar kitaip buvo paveikti COVID-19 pandemijos.

„Man pasisekė išvykus iš čia, turiu pinigų ir esu geroje situacijoje, nesijaudinu dėl savo darbo, turiu pakankamai lėšų, kad galėčiau išsilaikyti“, – kalbėjo N. Hayesas, norėdamas grąžinti gimtajam miestui tai, ką jis suteikė būsimam krepšininkui.

Krepšininkas susisiekė su kitomis to regiono garsiomis sporto asmenybėmis, įskaitant 2006 metais NBA karjerą baigusį Jimį Jacksoną, NFL gynėją Chrisą Wormley ir kitus to krašto žymius ateletus, bei kalbėjo apie paramą gimtinei.

„Tie, kuriems gyvenime pasisekė labiau, galėtų tiesiog pranešti miestui, kad mes palaikome ir rūpinamės vieta, iš kurios esame kilę“, – kalbėjo N. Hayesas.

Krepšininkas drabužių verslą internete pradėjo 2019-ųjų vasarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)