Sekmadienio vakarą Lietuvos žiniasklaidą pasiekė netikėtas Klaipėdos „Neptūno“ savininko Sigito Ambrazevičiaus laiškas, kuriame jis du LKL klubus – Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžes“ – kaltino susitarimo nesilaikymu.

Anot jo, prie bendro stalo klubai buvo sutarę, kad „laikysis vieningos pozicijos dėl atlyginimų krepšininkams mokėjimo“ ir apgailestavo, kad „Pasvalys ir Utena nusprendė pabūti gudresniais“ ir „visiems likusiems pakišo kiaulę“.

S. Ambrazevičius laiške taip pat pagrasino, kad buvę kolegos iš Utenos ir Pasvalio dabar bus „tik priešininkai iš kažkur“ ir Klaipėdoje tikrai nelaukiami“.

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubo direktorius Arūnas Burkevičius pirmadienį stebėjosi tokiais kaltinimais.

„Jokių susitarimų nebuvo ir apie tokius nežinau. Pagal situaciją pasielgėme tvarkingai, kultūringai, nenorėjome nuskriausti žaidėjų, žmoniškumas turi būti. Išmeskime juos dabar, o paskui mėginkime kitais metais prisikviesti? Jokios kiaulės mes nepakišome. Gal pandemijos laikas per sunkus? Praeis karantintas, gal žmogus kitaip pradės mąstyti. Neturiu ko komentuoti. Mes dirbame, tvarkome savo vidaus reikalus. Prie ko čia „Neptūnas“ ir „Pieno žvaigždės“? O jei atsiras klubas, kuris išmokės atlyginimus iki birželio, ar mes turime pretenzijas reikšti?“ – kalbėdamas su Delfi.lt į laišką reagavo A. Burkevičius.

Pasvalio klubo direktorius teigė, kad vis dar likę neapmokėtų sąskaitų, kažkam nukelti mokėjimai. Anot jo, „Pieno žvaigždės“ kitam sezonui sutarčių neturi: „Viską pradėsime nuo nulio, žiūrėsime, ką galime išsaugoti iš senos komandos. Toli galvojame, reikia palaukti, kol baigsis karantinas, nes be verslo niekas čia nevyks“.

Į konfliktą su S. Abrazevičiumi nėra linkęs veltis ir Utenos „Juventus“ klubas. Delfi.lt žiniomis, 80 proc. komandos žaidėjų turi galiojančias sutartis kitam sezonui, todėl klubas, nenorėdamas įsitraukti į teisinius ginčus, susitarė su krepšininkais ir agentais dėl kompensacijų.

„Juventus“ išreiškė aiškią poziciją – tvarkosi taip, kaip nori ir gali, kad sukurtų kuo geresnę startinę poziciją prieš kitą sezoną, kuri bus svarbi siekiant aukštesnių rezultatų. Delfi.lt žiniomis susitarti dėl kompensacijų su žaidėjais taip pat siekia Kėdainių „Nevėžis“ ir Prienų „CBet“ komandos.

Iš Delfi.lt portalo apie Klaipėdos „Neptūno“ savininko kaltinimus kitiems klubams išgirdęs „Betsafe-LKL“ lygos vadovas Remigijus Milašius kategoriškai atmetė kažką girdėjęs apie klubų susitarimą dėl mokėjimų žaidėjams.

„Posėdyje nebuvo kalbama apie jokius atlyginimus. Strateginis klausimas buvo vienas – ką daryti su LKL sezonu? Tai buvo vienas geriausių posėdžių per mano valdymo laiką, žmonės buvo susikoncentravę, jokių kitų klausimų nebuvo. Apie kokius mokėjimus? Niekas apie tai negalvojo“, – „Delfi.lt“ sakė jis.

Paklaustas, kaip vertina tokią viešų laiškų komunikaciją tarp klubų R. Milašius teigė, kad klubai gali bendrauti kaip nori.

„Jie aptaria strateginius dalykus, jie valdo lygą, o ne Milašius. Reikia imti pavyzdį iš S. Ambrazevičiaus, jis per trejus metus panaikino skolas ir bankrutuojantį klubą pavertė vienu iš lyderių. Tačiau žinoma, įvairių susitarimų yra. Tai yra klubo vidaus reikalas – nori moka žaidėjams, nori nemoka. Jei jie gauna rėmėjų ar kitus pinigus, gali sumokėti, o jei negavo? Situacija tokia, kokios neturėjome gyvenime. Visas pasaulis serga. Iš kur pinigai gali atsirasti, kai įmonės nedirba, savivaldybės negauna pajamų. Iš ko sumokėti?“ – klausė jis.

Priminsime, kad kovo 13 dieną posėdžiavusi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdyba dėl COVID-19 viruso plitimo priėmė sprendimą nutraukti 2019–2020 metų „Betsafe–LKL“ čempionatą.

27-ojo čempionato nugalėtoju tapo Kauno „Žalgiris“, vicečempionu – Vilniaus „Rytas“, trečiosios vietos laimėtoju – Panevėžio „Lietkabelis“. Žvelgdamas atgal R. Milašius labai džiaugėsi tokiu sprendimu.

„Tai teisingiausias iš sprendimų, koks tik galėjo būti. Salių mes jau neturėjome, žaisti negalėjome. Iš pradžių buvo mintis žaisti be žiūrovų, bet kai reikėjo važiuoti į rungtynes, jau neturėjome kur, salės uždarytos pagal Vyriausybės nutarimą. Kiek buvau įsigilinęs į situaciją kalbėdamas su medikais ir Vyriausybės atstovais, buvo aišku, kad jokių šansų tęsti sezoną mes jau neturime. Tai dabar tik pasitvirtino“, – sakė lygos vadovas.

Paklaustas, ką mano apie Eurolygos norą pratęsti sezoną vėliau, R. Milašius teigė, kad tokią situaciją vertina dvejopai: „Eurolyga gudrauja, tikisi, kad proveržis baigsis. Viskas vyksta dėl pinigų. Eurolyga surado kelią – olimpiada nukelta, nacionaliniai čempionatai sustabdyti, ji tikisi, kad birželį ar liepą galės sezoną pabaigti.

Iš sportinės pusės rezultato nebus, nes žaidėjai nebus pasiruošę – pertrauka du su pusę mėnesio be kamuolio ir fizinio krūvio. Kita vertus Eurolyga nori atidirbti rėmėjams ir televizijoms. Sportas be verslo neegzistuos, todėl dabar sportas mėgina padėti verslui, kad ateityje verslas galėtų vėl padėti sportui. Tiesa, jei liga plis tokiu tempu, sunku įsivaizduoti, kaip tas sezonas bus baigtas, nes skirtingose šalyse situacija skiriasi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)