Daugelis pagalvojo, kad tai „juodas“ balandžio pirmosios pokštas: „Cibona“ trečiadienį pranešė nutraukianti visų ekipos žaidėjų, trenerių ir darbuotojų sutartis.

Tačiau padėtis kuo rimčiausia. Nors klubo direktorius Domagojus Čavlovičius tikina, kad „Cibona“ dar neišleido paskutiniojo kvapo, Kroatijos žiniasklaidai atrodo kitaip.

„Visi Kroatijos klubai dabar parklupdyti ant kelių, ne tik „Cibona“. Asmeniškai kalbėjausi su kiekvienu atleidžiamu klubo atstovu, paaiškinau situaciją. O ji tokia, kad dėl klubo pajamų artimiausioje ateityje yra labai didelių abejonių.

Ieškojau pagalbos Vyriausybėje, deja, ji pasiūlė tik vieną išeitį – atleisti darbuotojus, kad jie galėtų bent jau kreiptis dėl socialinių išmokų. Taigi, tai nėra klubo griūtis, o tik apgalvotas ėjimas siekiant, kad žmonės artimiausiais mėnesiais neprarastų pajamų. Kai sąlygos vėl leis klubui funkcionuoti, susigrąžinsime tuos darbuotojus atgal“, – dėstė „Cibona“ vadovas.

Bet Kroatijoje ir visuose Balkanuose optimizmo – maža. „Visiška griūtis“, „Šokas Kroatijoje“, „Koronavirusas sunaikino buvusius Europos čempionus“ – tokiomis ir panašiomis antraštėmis sureagavo regiono žiniasklaida.

Išformuoti komandą ir iš esmės uždaryti klubą „Cibona“ pasiryžo dar prieš Kroatijos krepšinio federacijos sprendimą nutraukti nacionalines pirmenybes.

Sužaidus 21 turą jose pirmavo „Zadar“ (18/3), „Cibona“ laikėsi antra (17/4). Federacija nusprendė, kad čempionai karūnuojami nebus.

Kol kas tik sustabdytoje, bet dar nenutrauktoje ABA (Adrijos) lygoje Ivano Veličiaus auklėtiniai žengė devinti (7/14).

Šį sezoną „Cibona“ gretose pradėjo gynėjas iš Lietuvos Donatas Sabeckis, bet lapkritį dėl menko vaidmens komandoje jis grįžo į tėvynę.

Finansiniai nepritekliai pastaraisiais metais buvo įprasti „Cibona“ palydovai, o pavasarį dar ir smogė dvi stichijos: didžiulių nuostolių Zagrebui pridaręs žemės drebėjimas bei pasaulį paralyžiavęs koronavirusas.

Savo šlovės viršūnėje „Cibona“ buvo devintame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Krešimiro Čošičiaus, o vėliau Draženo Petrovičiaus vedama komanda dukart tapo stipriausia Senajame žemyne, 1986 ir 1987 metais iškovodama Europos Čempionų taurę.

1986-ųjų finale Budapešte (Vengrija) Zagrebo klubas įveikė Kauno „Žalgirį“ su Arvydu Saboniu priešakyje.

Eurolygoje „Cibona“ paskutinį kartą žaidė 2010-2011 metų sezone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)