47-erių treneriui iš Barselonos, kaip ir kitiems Rusijoje dirbusiems krepšinio specialistams, susipakuoti lagaminus teko žaibiškai. Beveik visoje Europoje dėl koronaviruso pandemijos įvedus karantino taisykles ir šalims uždarinėjant sienas, dvejoti nebuvo kada – reikėjo rasti dar egzistuojančius kelius sugrįžti į gimtinę.

Kaip „El Mundo Deportivo“ pasakojo X. Pascualis, visa jo kelionė namo buvo šiurpoka ir sunkiai įtikima.

„Pavyko rasti vienintelį variantą grįžti. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį lėktuvu iš Sankt Peterburgo į Maskvą, o iš ten – į Madridą. Vien jau tas jausmas, kad visi oro uostai visiškai tušti, o sutinkami darbuotojai dėvi kaukes ir pirštines, buvo labai keistas. Lėktuve taip pat buvo labai neįprasta – iš viso gal 10–15 žmonių, visi išskirstyti, kad sėdėtų kuo toliau vienas nuo kito“, – pasakojo krepšinio treneris.

Atskridus į Madridą jam teko nuomotis automobilį ir juo įveikti dar 600 kilometrų iki Barselonos priemiesčio Gavos. Kadangi Ispanijoje įvestas itin griežtas karantinas, šios kelionės aplinkybių X. Pascualis tvirtino nepamiršiantis niekada.

„Lyg kokiame filme automagistrale važiavau vienas pats. Du kartus stabdė policija su griežtais klausimais, kas aš esu, kur važiuoju. Teko aiškinti, kokia situacija, kad sugrįžtu iš užsienio ir keliauju namo. Nors mane ir atpažino, teko pateikti visus dokumentus – pasą, darbo vizą, lėktuvo bilietą.“

Treneris pripažįsta, kad panorama, kurią išvydo Ispanijoje, jį pribloškė.

„Tą dieną, kai išvykau iš Rusijos, ten dar nebuvo absoliutaus draudimo išeiti į gatves, dar galėjai išeiti pasivaikščioti. Dar nebuvau susidūręs su tuo, ką pamačiau Ispanijoje. Atvykti į namus ir gatvėse nesutikti visiškai nieko buvo tikras šokas“, – neslepia X. Pascualis.


Buvęs ilgametis „Barcelonos“ treneris šį sezoną „Zenit“ stratego poste pakeitė Joaną Plazą. Jo vadovaujama Sankt Peterburgo komanda VTB Vieningoje lygoje su 8 pergalėmis po 18 rungtynių užėmė 7-ąją vietą. Kaip jau minėjome, dėl koronaviruso plitimo šios varžybos buvo nutrauktos ir čempionai nepaskelbti.

Eurolygoje, kurios oficialus sezonas vis dar sustabdytas ir bent jau oficialiai jį žadama pratęsti, „Zenit“ užima paskutinę, 18-ąją, vietą.

Ispanija yra viena labiausiai nuo koronaviruso pasaulyje nukentėjusių šalių. Užsikrėtusių šia liga šalyje jau yra per 100 tūkst. Mirčių registruota daugiau nei 9 tūkst. 22 tūkst. nuo koronaviruso laikomi pasveikusiais. Vien per praėjusią parą šalyje užregistruotos 864 mirtys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)