„Manau, vertinant bendrai, reakcijos į šią situaciją yra šiek tiek perdėtos – tiek mano šalyje, tiek čia. Žinoma, padėtis rimta, bet, manyčiau, valdoma.

Žmonės dabar tarsi išprotėjo dėl koronaviruso, bet skaičiai rodo, kad tai – ne ką baisesnė liga nei plaučių uždegimas ar panašiai. Tik plinta jis labai greitai. Bet daugiau nieko. Aš neišsigalvoju, paskaitykite Pasaulio sveikatos organizacijos ataskaitas, rasite ten tą patį.

Nekaltinu vien lietuvių dėl šios panikos, sakau, pirmiausia žmonės pačioje Italijoje reaguoja perdėtai“, – prieš kiek daugiau nei mėnesį samprotavo E. Messina.

Per tą mėnesį Italijoje COVID-19 infekcija diagnozuota beveik 102 tūkstančiams žmonių, koronaviruso aukomis tapo 10 779 asmenys (kovo 30 d. duomenys). Italija tapo labiausiai šio viruso paveikta šalimi pasaulyje.

Kovo pabaigoje tituluotas strategas pripažino klydęs.

„Maniau, kad tai kiek blogiau nei gripas. Klydau ir aš atsiprašau, jei pasakiau nesąmonę“, – Italijos žiniasklaidai teigė Milano klubo strategas.

E. Messina pridūrė, kad šiuo „karo“ metu sunku kalbėti apie sportą ir nenori komentuoti Italijos čempionato nutraukimą neskelbiant nugalėtojų.


Įdomu tai, kad į virusą rimtai nežvelgė ir Kauno „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius, prieš rungtynes su „Olimpia Armani“ imitavęs apsauginę kaukę.


Beje, po „Žalgirio“ ir „Olimpia Armani“ rungtynių koronaviruso temos neužmiršo abu strategai.

Baigęs spaudos konferenciją ir eidamas iš salės E. Messina žurnalistams dar mestelėjo pokštą primindamas klausimus apie jo tėvynėje siaučiantį koronavirusą, kuriais buvo sutiktas, kuomet vasario pabaigoje atvyko į Kauną.

„Tikiuosi, įvertinsite, kad nenusikosėjau“, – šyptelėjo treneris, visuomenės reakciją į naują ligą laikantis gerokai perdėta.

Pats Š. Jasikevičius po rungtynių tuomet sulaukė klausimo apie kilusį milžinišką koronaviruso ažiotažą ir žaidėjus, ar jų neblaško visas tas šurmulys.

„Neakcentavau to dalyko, nemanau, kad krepšinio komandoje tai svarbu. Darbas treniruotėse šiomis dienomis buvo tikrai geras, reikėjo tik, kad galvos geriau veiktų.

Šiaip man tikrai patiko Ettore Messinos žodžiai, pasakyti atskridus į Kauną. Manau, aš mąstau panašiai. Ta masinė psichozė... Norisi rasti aukso vidurį, kad neatrodytum toks...

Taip, suprantu, yra problema, bet gal yra ir didesnių problemų. Norėtųsi, kad nebūtų perdėtos masinės psichozės. Nors pasiruošti reikia visokiems scenarijams, manau, „Žalgiris“ šiuo klausimu pasirodė aukščiausiu lygiu, kiek įmanoma užtikrino saugumą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Rungtynes po pratęsimo 105:97 laimėjo „Žalgiris“, vėliau po poros turų Eurolyga sustabdė turnyrą iki balandžio 11 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)