Lygiai prieš 30 metų geriausiu visų laikų krepšininku laikomas M. Jordanas sužaidė patį rezultatyviausią savo karjeros mačą – į Klivlando „Cavaliers“ krepšį jis sumetė 69 taškus.

Čikagos „Bulls“ ekipa tuomet išvykoje per pratęsimą laimėjo 117:113.

MJ žaidė net 50 minučių, per kurias pataikė 23 metimus iš žaidimo (iš 37) bei 21 baudos metimą (iš 23), o taip pat ir atkovojo 18 kamuolių bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„Bulls“ legenda spindėjo ir tuomet, kai to reikėjo labiausiai – pratęsime jis įmetė 8 taškus.

„Nebuvau pavargęs, nes labai norėjau laimėti. Tiesiog stūmiau save į priekį, kalbėjausi su savimi, raginau save nesustoti, nes žinojau, kad iškovojus pergalę jausiuosi labai gerai“, – po karjeros mačo sakė MJ.

1989-1990 metų sezone M. Jordanas per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 33,6 taško bei buvo rezultatyviausiu lygos krepšininku.

Tai buvo pirmasis sezonas, kuriame Čikagos ekipą treniravo Philas Jacksonas. Nors reguliariajame sezone „Bulls“ iškovojo 55 pergales, Rytų konferencijos finale jie krito pries čempionus Detroito „Pistons“.

Pirmąjį iš šešių NBA čempiono titulų su „Bulls“ M. Jordanas iškovojo 1991-aisiais.

Rungtynių vaizdo įrašas:

Įdomu, jog tą pačią kovo 28-ąją 1995 metais M. Jordanas sužaidė kitas įsimintinas rungtynes, kai Niujorko „Madison Square Garden“ arenoje į Niujorko „Knicks“ krepšį įmetė 55 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)