Ukrainietis spėja, jog koronavirusu užsikrėtė grįždamas namo iš Ispanijos, kur nuo šio sezono pradžios gynė Fuenlabrados „Montakit“ garbę kartu su lietuviu Egidijumi Mockevičiumi.

Legionierius parskrido kovo 16 d., kai buvo užveriamos Ukrainos sienos.

„Prašau visų rimčiau žiūrėti į šią problemą, nes taip gali nutikti bet kam. Oro uoste daugelis žmonių buvo be medicininių kaukių, elgėsi neatsargiai, pro pirštus žiūrėjo į kitų sveikatą. Tikėjausi ir griežtesnės patikros atvykstant, bet keleiviams tik pamatavo temperatūrą lipant iš lėktuvo. Niekas nesiaiškino, ar kas neišgėrė karštį mušančių vaistų, ar nesijaučia blogai“, – Ukrainos tarnybų darbu stebėjosi V. Bobrovas.

Krepšininkas detaliai nupasakojo tolesnę įvykių eigą pajutus ligos simptomus.

„Kai dvi dienas iš eilės mano temperatūra siekė 38,5 laipsnio, nusprendžiau kviesti greitąją pagalbą. Prisiskambinau tik iš trečio karto, kiekvienam dispečeriui turėdavau aiškinti tą pačią informaciją apie savo simptomus, faktą, kad atskridau iš Ispanijos.

Galiausiai buvau nugabentas į ligoninę Kijevo centre. Po dezinfekcijos atsidūriau laukiamajame, ligoninės personalas užpildė protokolą, klausimyną, surinko visą informaciją ir atliko gripo bei greitąjį koronaviruso testą. Tuo metu mano temperatūra pakilo jau iki 39,3 laipsnių.

Gripas testas buvo neigiamas, o koronaviruso nedavė aiškaus atsakymo. Gydytojai pasakė, kad priklausau rizikos grupei ir paguldė mane į palatą. Kitą dieną man buvo atliktas kitas koronaviruso testas, peršviesti plaučiai. Nors nekosėjau, kvėpuoti buvo sunku. Paskui pradėjo leisti antibiotikus. Kai kuriuos vaistus man atnešė draugė, nes jų ten nebuvo.

Dar kitą dieną man atliko dar du testus, pirmojo atsakymas vėl buvo neaiškus. O paskutinis galiausiai patvirtino, kad esu infekuotas. Kol laukiau atsakymų, mano kūnas pats susitvarkė su virusu, dabar man gydo tik plaučių uždegimą. Dabar turiu sulaukti, kol nustosiu būti viruso nešiotoju, ir tikiuosi grįžti namo. Nepaprastai dėkoju gydytojams ir slaugytojoms, kurie rizikuoja dirbdami nepaisant to, jog katastrofiškai stokoja kaukių ir vaistų“, – pasakojo V. Bobrovas.

Ukrainos naujienų portalai pažymi, jog jis tapo pirmuoju koronavirusu užsikrėtusiu šios šalies sportininku. Oficialiai Ukrainoje kol kas diagnozuoti 226 infekcijos atvejai.

Primename, kad V. Bobrovas 2017-2018 metais žaidė „Pieno žvaigždėse“ ir buvo komandos lyderis. Vidutiniškai po 13 taškų, 5,9 atšokusio kamuolio ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes rinkdavęs aukštaūgis pretendavo ir į naudingiausio LKL krepšininko titulą, kuris atiteko Laurynui Biručiui.

Šiame sezone Ispanijos ACB lygoje ukrainiečio statistika siekė 7,4 taško ir 3,2 atkovoto kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)