Mintimis apie susidariusią situaciją pasidalijo 52-ejų Serbijos krepšinio legenda Aleksandras Džordževičius, treniruojantis „Virtus“ komandą. Apie esamą situaciją ir klubo sprendimus jis papasakojo ispanų „Marca“ radijo stočiai.

Realybė

„Natūralu, kad esame labai susirūpinę. Italijoje keliomis savaitėmis anksčiau nei likusioje Europoje prasidėjo koronaviruso sukelta panika. Kiekvieną dieną ir kiekvieną naktį jaučiame spaudimą ir jaučiame tai, kas vyksta aplink mus.

Tai dalykas, kurį reikia priimti rimtai, manau niekas su tuo nebesiginčys. Jau keletą savaičių atidarytos tik maisto prekių parduotuvės ir vaistinės. Mes, profesionali sporto komanda, turime rašytinius leidimus, leidžiančius išvykti į darbą.

Salė, kurioje treniruojamės, priklauso pačiam „Virtus“ klubui, tik dėl šios priežasties turime tokią galimybę. Tačiau šią savaitę priėmėme sprendimą žaidėjams leisti pasilikti namuose, jiems sudarytos asmeninės programos. Aš pats jau tris dienas nebuvau išėjęs iš namų. Tiesa, šiandien važiavau į parduotuvę, taip pat pusvalandį pasitreniravau namuose.

Visa laimė, kad turiu galimybę būti su savo moterimi ir mažąja dukterimi. Mano vyresnė dukra, kuri studijuoja Madride, kartu su Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda išskrido į Belgradą. Tiesą sakant, sunku patikėti, kad žmonės aplink mus masiškai miršta kiekvieną dieną.“


Sezonas

„Kiekvienas šiuo momentu turi savo nuomonę, kaip viskas turėtų pasibaigti. Mes manome, kad tašką turi padėti Vyriausybė, tačiau žaisti be sirgalių nėra jokios prasmės. Sustabdyti lygą ir nepaskelbti čempionų bei į žemesnį divizioną iškrintančių komandų – tokį variantą sutiktume priimti.

Užuot galvoję apie šį sezoną mes turime pradėti galvoti apie tai, kaip sėkmingai pradėti kitą. Krepšinyje iš tikrųjų nėra tiek daug pinigų. Dabar svarbiausia galvoti apie klubus ir apie tai, ar jie galės tęsti savo veiklą.

Finansai

„Manau, kad visas sportas bus stipriai paliestas, tai yra ekonomika. Turime sėsti prie stalo ir rasti sprendimus, tačiau tai yra labai sunku. Visas pasaulis praranda lėšas – tiek profesionalūs sportininkai, tiek jų darbdaviai.

Tuo pačiu krenta ir sirgalių moralinis nusiteikimas. Kiekvienos šalies Vyriausybė turi suprasti sudėtingą klubų situaciją ir dekretu atidėti mokesčius už darbo užmokestį. Manau, tai būtų teisingas sprendimas, kad žalos pajustume mažiau.“

Olimpinės žaidynės

„Labai pozityviai priėmiau sprendimą dėl olimpinių žaidynių atidėjimo. Nebuvo įmanomų variantų jas rengti šią vasarą, nes kiekviena šalis supranta pavojų dėl kontaktų su kitų valstybių atstovais. Be to, be sirgalių rengti žaidynes irgi beprasmiška.

Apskritai, ar dar kam nors įdomu, kas paskelbiami čempionais turnyruose, kurie neįvyksta iki pabaigos? Dabar svarbiausia yra žmonių gyvenimai. O sportas yra tai, kas padeda juo mėgautis ir gyventi džiaugsmingai. Jeigu to nebelieka, kyla didelis pavojus gyvenimo kokybei. Tikiuosi, kad žaidėjai išliks ramūs ir suvoks, kad ateityje jų dar laukia kovos aikštelėje ir tai nėra kokybiško gyvenimo pabaiga.“

Primename, kad dėl koronaviruso pandemijos sustabdytas Italijos krepšinio „Serie A“ pirmenybes bus bandoma atnaujinti tik tuo atveju, jei situacija leis jas užbaigti iki birželio 30 d.

Italijos žiniasklaida praneša ir apie artimesnį terminą – esą sezonas nebus pratęstas, jei komandos neturės galimybių pradėti treniruotis iki gegužės 16 d.

Tokiu atveju čempionatą teks nutraukti.

Italijos aukščiausiame divizione šiame sezone rungtyniauja du lietuviai. Pauliaus Soroko atstovaujama Sasario „Dinamo“ užima antrą vietą (15/5), Milano „Olimpia“ klubas su Artūru Gudaičiu žengia ketvirtas (14/7), o pirmauja jau minėtoji „Virtus“ ekipa (18/2).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)