Jis vidutiniškai rinko po 23,6 taško, o krepšį atakavo 58,9 proc. tikslumu. Toks jo pasirodymas privertė susimąstyti, ar sutrumpinus sezoną kovoje dėl metų naujoko titulo jis pranoktų Memfio „Grizzlies“ lyderį Ja Morantą.

ESPN surengė 70-ies ekspertų apklausą, kuri nepaliko jokių abejonių. Nepaisant įspūdingų statistinių Z. Williamsono skaičių, jis nėra vertas metų naujoko titulo.

Ja Morantas buvo vienintelis krepšininkas, kurį paminėjo visi apklaustieji.

ESPN apklausė vietinių, nacionalinių žiniasklaidos priemonių žurnalistus, rašančius apie lygą bei dalį ekspertų iš užsienio.

Apklaustųjų prašė išvardinti tris krepšininkus, kurie labiausiai verti šio titulo, už pirmą vietą buvo skiriami 5 taškai, už antrą – 3, už trečią – 1 taškas.

J. Valančiūno komandos draugas surinko 350 balų, tai reiškia, kad visi balsavusieji vieningai jam skyrė 1-ą vietą.

Z. Williamsonui atiteko 164 balai, 51 apklaustasis jam skyrė 2 vietą, 11 ekspertų jį matė trečioje vietoje.

Morantas šiame sezone pelnė po 17,6 taško, atlikdavo po 6,9 rezultatyvaus perdavimo, atitinkamai antra ir pirma vietos naujokų gretose.

Jo puikus žaidimas padėjo Memfio ekipai tapti vienu didžiausių lygos netikėtumu.

Prieš sezoną „grizliams“, kurie praėjusią vasarą išmainė savo lyderį Mike'ą Conley, buvo prognozuota paskutinė vieta Vakarų konferencijoje, tačiau iki reguliariojo sezono pabaigos likus mažiau nei 20 rungtynių, Tenesio valstijos komanda užima 8-ą vietą (32 pergalės/ 33 nesėkmės), lenkdama 3 pergalėmis Portlando „Trail Blazers“ (29/37) bei „Pelicans“ (28/36).

Jei NBA lygos rinkimuose J. Morantas vienbalsiai laimėtų metų naujoko titulą, kaip tą padarė ESPN apklausoje, jis prisijungtų prie Karl-Anthony Townso, Damiano Lillardo ir Blake'o Griffino, kurie tai padarė per pastaruosius 30 sezonų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)