Žinios apie pirmuosius veiksmus pasiekė iš „Barcelonos“ stovyklos. Pranešama, kad klubo generalinis vadybininkas Nacho Rodriguezas susitiko su komandos kapitonu Ante Tomičiumi bei klubo ispanus atstovaujančiu Pau Ribasu ir perdavė jiems naujausią pasiūlymą.

Anot „El Mundo Deportivo“, „Barcelonos“ pasiūlymas žaidėjams – iki sezono pabaigos neprarasti darbo vietų, tačiau stipriai „ant popieriaus“ susimažinti savo darbo valandas. Tai automatiškai reikštų, jog krepšininkai praranda ir didelę dalį savo atlyginimo, tačiau algas būtų galima išmokėti ir kitiems praktiškai be darbo likusiems milžiniško klubo struktūros darbuotojams.

Pasak pranešimo, su N. Rodriguezu susitikę žaidėjai išgirdo pasiūlymą savo uždarbį susimažinti net 70 proc. Ir tai padaryti reikėtų „atgaline“ data, nuo kovo 13-osios, kai valdžia Ispanijoje paskelbė nepaprastąją padėtį. Taigi, jeigu kuriam nors žaidėjui per šį sezoną dar turėtų būti sumokėtas milijonas eurų, sutikus su klubo pasiūlymu, jam iš šios sumos liktų 300 tūkst., o likusių 700 tūkst. tektų atsisakyti.

Tiesa, jei sezonas būtų atnaujintas ir turnyrai užbaigti, klubas įsipareigotų sumokėti visą anksčiau numatytą sumą.

Galima pažymėti, kad daugiausiai Barselonos klube iš krepšininkų uždirba Nikola Mirotičius. Vasarą skelbta, kad su klubu jis sudarė sutartį pagal formulę 3+1, kurio bendra vertė sieks 26 mln. eurų.

Taigi, per vieną sezoną Ispanijos pilietybę turintis juodkalnietis uždirba tarp 3,9 ir 5,2 mln. eurų.

Pranešama, kad pasiūlymo išklausę A. Tomičius ir P. Ribas jį per „WhatsApp“ programėlę perdavė likusiems klubo nariams, tarp kurių kilo pasipiktinimas – toks pasiūlymas nemaloniai nustebino daugelį krepšininkų, o kai kurie apskritai pradėjo kalbėti apie galimybes iš savo pusės nutraukti dar galiojančius savo kontraktus.

Tiesa, kokios būtų jų nutraukimo sąlygos dabartinėje situacijoje – nėra visiškai aišku, nes nei Eurolyga, nei AC lyga oficialiai dar nebaigė savo sezonų, kurie tiesiog yra suspenduoti. Konkrečiai nėra aišku ir tai, kaip klubas elgsis, jei žaidėjai nesutiks su pasiūlytomis sąlygomis, o dėl jų daug laiko mąstyti nėra. Informuojama, kad klubas atsakymo laukia kuo greičiau.

Susidariusioje situacijoje pagrindinis žodis artimiausiu metu greičiausiai atiteks teisininkams, nors Ispanijos žiniasklaidoje yra nuomonių, kad susiklosčius force majeure situacijai įmanomi ir vienašališki naujų sąlygų priimti nenorinčių žaidėjų kontraktų nutraukimai iš klubo pusės.

Pažymėtina, kad „Barcelona” tokį pasiūlymą jau pateikė ir savo futbolo klubo žaidėjams, tačiau šie po susirinkimo su išgirstu variantu nesutiko ir jį atmetė. Taigi, situacija „Barcelonos“ klube kaista vis labiau.

Ispanija yra viena iš labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių šalių pasaulyje. Joje iki šiol užsikrėtė jau beveik 40 tūkst. asmenų, mirė 2696.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)