Koronavirusas keičia sportininkų planus, o tai, kas iki įsivyraujant ekstremaliai situacijai vyko aplink Eurolygos turnyrą, gerų įspūdžių aukštaūgiui nepaliko.

Kalbėdamas su ESPN australas pripažino, kad girdėdamas apie koronaviruso plitimą Europoje ir pasaulyje jis jautėsi prastai, o vyraujant nežinomybei susidariusi situacija kėlė įtampą.

„Mes jau buvome girdėję, kad kai kurių komandų rungtynės yra perkeliamos. Žmonės jau kalbėjo apie tai, kad galbūt ir mūsų išvykos rungtynės su „Barcelona“ (jos turėjo vykti penktadienį, kovo 13-ąją, – red. past.) bus perkeltos. Buvo daug šnekų apie įvykius Europoje, bet veiksmų niekas nesiėmė“, – ESPN pasakojo į gimtinę jau beveik prieš porą savaičių išvykęs krepšininkas.

Jis neslepia, kad nervingumas skriejant žinioms apie vis daugiau liga užsikrėtusių žmonių augo ir augo.

„Tuo metu buvau labai sunerimęs dėl to, kad negaliu grįžti į savo namus, į Australiją. Turiu šeimos narių, kurie priklauso rizikos grupei. Labai norėjau sugrįžti ir su jais pasimatyti. Ir tai buvo mano prioritetas nepaisant nuo to, kur aš tuo metu buvau. Man šeimos gerovė visada yra svarbiausia“, – dėstė jis.

Galimybė išvykti namo pasitaikė tuomet, kai LKL čempionato organizatoriai nusprendė nutraukti pirmenybes ir čempionu paskelbti „Žalgirį“, o iš Eurolygos atskriejo žinia apie laikiną turnyro sustabdymą. Tuomet ir „Žalgiris“ informavo apie tai, kad savo komandos žaidėjų per prievartą Kaune nelaikys ir leidžia jiems skirstytis iki tol, kol bus naujienų iš Eurolygos organizacijos.

„Visi mano komandos draugai klausė, ar mes liekame čia ir laukiame sezono pratęsimo, bet aš buvau pirmas kuris pakėlė galvą ir pasakė: „Ne, vyručiai, aš išvykstu. Atsiprašau, bet turiu būti su savo šeima.“

Aš buvau labai sunerimęs, man labai nepatiko visur skraidyti. Ir nors mes turime čarterinius reisus, mes vis tiek turime lankytis daugelyje oro uostų, kurie Europoje tuo metu dar buvo perpildyti. Todėl labai norėjosi išvykti“, – pridūrė jis, taip leisdamas suprasti, kad kurį laiką į galimą koronaviruso grėsmę Europoje buvo žiūrima pro pirštus.

Kiti „Žalgirio“ legionieriai iš JAV laiką dar kurį laiką leido Kaune, tačiau išgirdę JAV valstybės Departamento raginimą kuo greičiau sugrįžti į gimtinę, jie taip pat susikrovė lagaminus ir išvyko. Tą patį padarė ir lietuvis Martinas Gebenas.

Jockas Landale'as

Tiesa, apie pačią „Žalgirio“ organizaciją australas atsiliepia tik gražiausiais žodžiais bei kritikuoja pats save.

„Kai atvykau į Lietuvą, maniau, kad metai man bus labai sunkūs. Visi girdėjo apie tai, kad aš labai norėjau patekti į NBA, nors sutartį su „Žalgiriu“ ir turėjau. Galiu pripažinti, kad klubas taip pat tai suprato.

Mano požiūris į darbą nebuvo pats geriausias, turbūt pasinaudojau ne visomis galimybėmis, nes nesupratau, kokia tai buvo gera situacija. Visgi dabar galiu pasakyti, kad tai buvo profesionaliausias klubas, kuriame žaidžiau Europoje. Mes skraidėme užsakomaisiais reisais, turėjome savo treniruoklių salę, į krepšinio salę galėjome patekti visą parą, viskas aplink buvo nuostabu.

Ir supratęs, kaip man tai patinka, pradėjau dirbti papildomai. O tada pastebėjau, kad ir treneris pasitiki labiau, gaunu daugiau minučių.

Taigi, esu labai dėkingas dėl „Žalgiryje“ praleisto sezono, dabar pats jaučiu, kad dėjau didelį žingsnį į priekį tobulindamas savo sugebėjimus ir suvyriškėdamas“, – toliau kalbėjo jis.

Jockas Landale'as, Zachas Leday

Tiesa, kaip ir visi, dėl ateities J. Landale'as turi daug klausimų ir abejoja, ar šis sezonas dar apskritai gali būti pratęstas.

„Niekas nežino, kas bus toliau. Mane stebina tai, kaip virusas lengvai plinta tarp žmonių. Ir karantinas yra viena iš išeičių, galinčių žmonėms padėti kovoti su ta liga. Aš jaučiu, kad dabar pats labai norėčiau išeiti su draugais ir kur nors pasėdėti, bet turiu taikytis su situacija.

Visi turime tai daryti. Tiesiog likime namie ir tik tada kartu įveiksime šią ligą. Mano mintys šiuo metu yra tokios, kad greičiausiai artimiausią pusmetį galėsiu paskirti asmeniniam tobulėjimui ir dirbdamas su savo kūnu.

Bet kuriuo atveju svarbiausia, kad įsiklausytume į savo valdžios nurodymus ir suvaldytume virusą taip greitai, kaip tik tai yra įmanoma“, – pažymi 24-erių J. Landale'as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)