Anot jo, FIBA, kuri ir atsakinga už olimpinę atranką, sprendimą priims šią savaitę.

Dar antradienį ryte M. Špokas pokalbio metu su Delfi.lt tikėjosi, kad IOC sprendimą išgirs balandžio viduryje. Tačiau vos po kelių valandų LKF generalinis sekretorius jau atsakinėjo į klausimus apie galimą atrankos likimą, kuomet IOC priėmė istorinį sprendimą perkelti olimpines žaidynes į 2021-uosius.

„Trečiadienį turime suplanuotą pokalbį su FIBA generaliniu sekretoriumi, manau, daugiau žinių iš jo išgirsime.

Mano asmenine nuomone, realiausias olimpinių atrankos turnyrų scenarijus – taip pat nukelti į kitus metus pagal atitinkamas datas.

Niekas nedingtų, tik persikeltų metais į priekį, atrankoje – dalyviai tie patys, kovotų dėl likusių 4 olimpinių kelialapių“, – kalbėjo M. Špokas.

M. Špokas dar nespėjo pasidalinti mintimis su kitų turnyrų organizatoriais Serbijoje, Kroatijoje bei Kanadoje.

„Manau, šią savaitę bus viskas aišku. Šį ketvirtadienį vyks FIBA valdybos posėdis, tikėtina, kad jame bus nuspręsta dėl olimpinių atrankos turnyrų“, – vylėsi M. Špokas.

Birželio 23-28 dienomis keturiose pasaulio šalyse buvo planuojami olimpiniai vyrų krepšinio atrankos turnyrai, vienas jų – ir Kaune.

Stabdo bilietų prekybą

Lietuvos krepšinio federacija informuoja, kad dėl pasaulinės pandemijos, Tarptautiniam olimpiniam komitetui (TOK) perkėlus olimpines žaidynes į 2021 metus, stabdoma prekyba bilietais į olimpinės atrankos krepšinio turnyrą Kaune.

Jeigu FIBA sprendimu olimpinės atrankos krepšinio turnyro data bus pakeista, įsigyti bilietai galios tie patys. Visą informaciją dėl turnyro, bilietų grąžinimo LKF žada pateikti artimiausiu metu.

Šiuo metu į Tokijo olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyrą kelialapius yra iškovojusios 8 rinktinės – šeimininkė Japonija, JAV, Argentina, Ispanija, Prancūzija, Australija, Nigerija ir Iranas.

Primename, kad antradienį nuspręsta Tokijo olimpines žaidynes nukelti – olimpiada vyks 2021-aisiais. Tiesa, visiškai konkreti žaidynių vykdymo data dar nėra nurodoma.

Tai pirmas kartas žaidynių istorijoje, kuomet nuspręsta pakeisti jų datą. Dėl pasaulinių karų vasaros olimpinės žaidynės buvo atšauktos tik 1916, 1940 ir 1944 metais, dėl Šaltojo karo jos ne visiškai pilnavertės buvo 1980 ir 1984 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)