Praėjusį sezoną su Toronto „Raptors“ klubu netikėtai NBA čempionu tapęs J. Linas po 40 valandų trukusios kelionės iš San Fransisko, JAV, pasiekė Pekiną, kurio oro uoste suraitė autografą ant jį pasitikusio medicinos darbuotojo su apsauginiu kostiumu nugaros ir iškėlė nykščius į viršų.

Šiemet CBA lygoje vidutiniškai net po 24,2 taško ir 5,8 rezultatyvaus perdavimo bei atkovoto kamuolio renkantis gynėjas savo „Instagram“ paskyroje pasidalino ir išsamiu įrašu apie tai, ką šiuo metu išgyvena.

„Saugiai nusileidau Pekine pabaigti CBA sezono. Esu sujaudintas, kad vėl galėsiu žaisti, bet palikau įlanką susirūpinęs ir geliančia širdimi dėl visų sergančių, praradusių darbus ir kovojančių su baime, nerimu bei stresu dėl ateities nežinomybės. Pagarba medikams, kurie visose 50 valstijų dirba nepailsdami. Tęskite tai, ką darote, kad sustabdytumėte virusą!

Buvo nuostabūs du mėnesiai užsidarius salėje... krepšinis dar niekada nebuvo toks prasmingas. Pasauliui dabar krepšinio reikia labiau nei bet kada. Aš vis dar prisimenu, kad kai išgyvenau sudėtingus laikus ir buvau patyręs sunias traumas, jūs palaikėte mane. Dabar tikiuosi sugrąžinti šią paslaugą jums“, – rašo J. Linas.

Jis – ne vienintelė žvaigždė, grįžusi į Kiniją pabaigti reikalų. Jau beveik savaitę ten leidžia iš Kauno parskridęs D. Motiejūnas, su kuriuo, beje, J. Linas porą sezoną spėjo pažaisti Hjustono „Rockets“ klube, taip pat – gerai pažįstamas Ty Lawsonas, Ekpe Udohas, Kyle'as Foggas ir kiti. Artimiausiu metu Kinijoje turėtų pasirodyti ir Lance'as Stephensonas.

Primename, kad CBA savo pirmenybes ketina atnaujinti balandžio 15 dieną. Nors anksčiau buvo minėta balandžio 2-oji, visgi nuspręsta, kad reiktų suteikti daugiau laiko sugrįžtantiems krepšininkams, nes jiems visiems, atvykusiems į Kiniją, be išimties galios 14 dienų karantinas.

Tie legionieriai, kurie turėdami galiojančią sutartį savavališkai negrįš į savo klubus, bus nubausti 3 metų lygos diskvalifikacija.

Kinijos lyga buvo sustabdyta sausio 21 dieną, iš viso sužaista 30 turų. Iki reguliariojo sezono pabaigos liko 8 turai.

Pranešama, kad likę pirmenybių mačai bus žaidžiami tik dviejuose miestuose – Donguane bei Čingdao.

D. Motiejūno atstovaujami „Sharks“ (9/21) kol kas užima 16-ą vietą ir 4 pergalėmis atsilieka nuo šiuo metu atkrintamųjų zoną uždarančių Fudziano „Sturgeons“ (13/17). „Ducks“ (19/11) su J. Linu krypuoja ketvirti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)