Šiuo metu užsienyje esantiems amerikiečiams rekomenduojama grįžti į tėvynę, todėl žalgiriečiai Thomasas Walkupas, Zachas LeDay, K.C. Riversas ir Nigelas Hayesas nusprendė išvykti iš Lietuvos ir grįžti į JAV.

Praėjusį penktadienį Eurolygai paskelbus neribotam laikui stabdant savo pirmenybes, o Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdybai priėmus sprendimą nutraukti čempionatą, Kauno „Žalgiris“ nutarė leisti komandos žaidėjams ir treneriams neribotam laikui palikti komandą.

Šiuo leidimu iškart pasinaudojo į gimtąją Australiją grįžęs Jockas Landale‘as, o Martinas Gebenas išvyko į JAV pas ten gyvenančią žmoną.

Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu yra išplatinęs laišką, kuriame teigiama, jog turnyro kovos galės būti atnaujintos ne anksčiau nei balandžio 11 dieną, tačiau tikėtina, kad šis laikotarpis prasitęs ilgesniam laikui.

Ragina kuo greičiau grįžti namo

Visi amerikiečiai raginami kuo greičiau sugrįžti į JAV, kitu atveju jiems reikia „būti pasirengusiems likti dabartinėje savo buvimo vietoje neribotą laiką“.

Tai gali turėti įtakos ir Europoje žaidžiantiems krepšininkams iš JAV. Nors Eurolyga vis dar tvirtina vienu ar kitu būdu užbaigsianti 2019-2020 m. sezoną, daugelis lygos klubų savo žaidėjams suteikė laisvę vykti į namus.

Ketvirtadienį tokį leidimą savo žaidėjams suteikė Milano „Olimpia Armani“ klubas – galimybe išvykti pasinaudojo serbai Nemanja Nedovičius ir Vladimiras Micovas bei ispanas Sergio Rodriguezas.

Penktadienį į JAV išskristi planuoja ir amerikiečiai Keiferis Sykesas bei Drew Crawfordas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)