Vieną neįprasčiausių spredimų teko priimti Australijos nacionalinės krepšinio lygos organizatoriams. Jie pirmenybes nusprendė nutraukti pačiame finalo serijos įkarštyje ir čempionais paskelbė Perto „Wildcats“ krepšininkus.

Tuo metu finalo serijoje „Wildcats“ 2-1 pirmavo prieš reguliariojo sezono laimėtoją, Andrew Boguto atstovaujamą Sidnėjaus „Kings“ ekipą.

Sezono MVP paskelbtas amerikietis gynėjas Bryce'as Cottonas, šį sezoną vidutiniškai per rungtynes rinkęs po 22,6 taško.

Pažymėtina, kad sustabdžius čempionatą finalą automatiškai pralaimėjusi „Kings“ komanda buvo pagrindinė tokio sprendimo iniciatorė.


Iš Australijos keliamės į Japoniją, kur pirmenybės yra sustabdytos nuo vasario 17-osios. Buvo tikimasi, kad kovo 14-ąją jos bus atnaujintos ir rungtynės vyks už uždarų durų, tačiau po čempionato organizatorių ir klubų atstovų pasitarimo nuspręsta turnyro nuspręsta nepratęsti. Anot naujausio pranešimo, čempionatas toliau yra stabdomas iki balandžio 4-osios.

Tuo metu Turkijoje skubų pasitarimą šaukia vietos Jaunimo ir sporto reikalų ministras Mehmetas Kasapoglou. Jame kviečiami dalyvauti krepšinio, futbolo, tinklinio lygų atstovai. Nors turkai buvo nusprendę čempionatus toliau vykdyti už uždarų durų, plintantis koronavirusas gali priversti imtis kitų sprendimų. Turkijoje jau užfiksuotas 191 koronaviruso atvejis, 2 žmonės mirė.

Manoma, kad turkai taip pat gali nuspręsti stabdyti turnyrus – dėl jų vykdymo jau skundėsi ne viena šioje šalyje rungtyniaujanti krepšinio ir futbolo žvaigždė. Kai kurie sportininkai netgi paliko šalį.

Turkija kol kas liko vienintelė šalis Europoje, kurioje pagrindiniai komandiniai sporto turnyrai nėra nutraukti ir varžybos vyksta už uždarų durų.

Nors oficialiai dar nepaskelbta, anot pranešimų sprendimą anksčiau laiko pabaigti krepšinio čempionatą priėmė Slovėnija. Informuojama, kad, skirtingai nei nugalėtojus anksčiau laiko paskelbusios Lietuva, Lenkija ar Belgija, Slovėnija čempionų neišrinko ir pasirinko variantą pirmenybes tiesiog nutraukti.

Tam įtakos turėjo ir gana neįprasta turnyro sistema, nes Europos taurės ir Adrijos lygos varžybose kovojanti Liublianos „Cedevita Olimpija“ prie kitų Slovėnijos pirmenybių komandų jungiasi tik nuo antro etapo ir tėra sužaidusi vos 1 rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)