Eurolygos krepšinio operacijų skyriaus vadovas Eduardas Scottas interviu Serbijos žiniasklaidai pareiškė, kad organizacijos tikslas yra užbaigti čempionatus ir tai tikimasi padaryti suplanuotu laiku, gegužės 22-24 dienomis Kelne vyksiančiame finalo ketverte.

Nors situacija Europoje tampa vis įtemptesnė, Eurolyga viešai vis dar nenori modeliuoti galimybės anksčiau laiko nutraukti šio sezono turnyrus, čempionus paskelbiant pagal esamą situaciją turnyro lentelėje.

„Mes susiduriame su labai specifine situacija. Naujos informacijos gauname ne kasdien, o kiekvieną valandą. Dabartinis mūsų planas yra organizuoti Eurolygos finalo ketvertą Kelne gegužės pabaigoje. Šiuo metu mes tikrai negalvojame apie Eurolygos ir Europos taurės turnyrų nutraukimą. Vienu ar kitu atveju mūsų tikslas yra turėti abiejų turnyrų čempionus. Be to, mūsų įstatai neleidžia dabartinių mūsų turnyrų formatų pakeitimų“, – aiškino E. Scottas.

Tiesa, savo trumpame pasisakyme jis visgi pridūrė, kad elgtis gali tekti ir visiškai ne taip, kaip numato įstatai.

„Žinoma, ilgainiui teks tartis su klubais ir nuspręsti, kaip užbaigti tuos čempionatus. Lauksime ir atsižvelgdami į padėtį būsime pasiruošę vėl apsvarstyti klausimą priklausomai nuo koronaviruso pandemijos plitimo“, – pažymėjo jis.

Kaip kurie krepšininkai savo ruožtu sunkiai įsivaizduoja, kad šį sezoną dar galėtų būti atnaujinti ne tik tarptautiniai turnyrai, bet ir šalių nacionaliniai čempionatai.

Vienas tokių – Bolonijos „Virtus“ komandai atstovaujantis amerikietis Kyle'as Weemsas, prisipažinęs neperprantantis idėjos situaciją laikyti „pakabintą“ ir viltis, kad varžybos dar bus atnaujintos.

Krepšininką pasisakyti išprovokavo Italijos krepšinio federacijos rekomendacija visiems klubams iki balandžio 3-osios neberengti treniruočių (iki tos datos yra sustabdyta ir Italijos „Serie A“ lyga).

„Nežinau, kaip lygos tikisi iš mūsų vėl žaidžiamo krepšinio, jeigu mes mėnesį nesitreniruosime. Sportininkai nėra robotai, jiems reikia laiko atgauti sportinę formą. Žaisti vasarą? Aš to tiesiog neįsivaizduoju“, – prisipažino K. Weemsas.

Pečiais dėl susidariusios sudėties jau kurį laiką gūžčioja ir „Barcelonos“ komandai atstovaujantis Malcolmas Delaney.

„Niekas čia nebetiki, kad čempionatas bus atnaujintas balandžio pabaigoje. Galbūt visiems laikas skirstytis ir laukti kitų metų?, – retoriškai klausė gynėjas, sužinojęs, kad Ispanijos pirmenybės nėra nutraukiamos, o tik suspenduojamos „bent jau“ iki balandžio 24-osios.

Savo ruožtu antradienį Kauno „Žalgirio“ pavyzdžiu pasekė ir komandai skirstytis leido pajėgiausias Izraelio klubas Tel Avivo „Maccabi“.

Krepšininkai leista išvykti į savo gimtines (jei tai apskritai yra įmanoma) arba pasilikti Izraelyje ir laukti tolimesnių pranešimų. Jei turnyrai būtų atnaujinti, žaidėjai būtų kviečiami sugrįžti atgalios. Tokius pačius sprendimus jau yra priėmę ir Vilerbano ASVEL bei Pirėjo „Olympiakos“ klubai.

Izraelio pirmenybės, kaip ir dauguma didžiųjų Europos lygų, čempionatus sustabdė laikinai ir bent jau viešais pranešimais tikisi, kad jie dar bus atnaujinti. Savo ruožtu Lietuvos krepšinio lyga (LKL) priėmė kitokį ir ryžtingą sprendimą, nutraukė čempionatą ir nugalėtojų paskelbė Kauno „Žalgirį“. Tiesa, toks žingsnis lygos klubams dar gali atsiliepti teismuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)