„Mano testas buvo neigiamas, tačiau NBA paprašė vykdyti rekomendacijas ir po kontakto su „Jazz“ užsidaryti namie karantinui“, – ispanų leidiniui AS teigė S. Scariolo.

Treneris tikisi, kad jo sūnus Alessandro galės iš Niujorko atvykti į Torontą. Krepšinio specialisto gimtasis miestas Breša, esantis Šiaurės Italijoje, šiuo metu yra koronaviruso epicentre.

„Turime giminaičių, kurie susirgo šia liga, tačiau nerimtai. Mano draugai ten laikosi taip pat gerai, tačiau keletui savaičių dėl realaus pavojaus yra priversti užsidaryti namie. Žmogiškieji resursai Italijoje išsekę, situacija labai komplikuota“, – kalbėjo S. Scariolo.

Kiekviena nuomonė labai skiriasi ir yra subjektyvi. Niekas negali prognozuoti, kas tuo metu vyks. Sprendžiant pagal situaciją dabar pasaulyje, būtų sunku galvoti, kad Tokijo žaidynės prasidės laiku. Aš manau, kad tai neįmanoma.
Sergio Scariolo

Anot jo, kol kas neaišku, kada NBA arenos vėl atvers duris: „Sezonas sustabdytas neribotam laikui. Studentų NCAA čempionate manoma, kad tai jau yra sezono pabaiga. NBA vis dar laukia, tačiau gali būti, kad prieis prie tokios pačios išvados arba nukels viską iki vasaros“.

Kalbėdamas apie vasaros renginius ir olimpines žaidynes Tokijuje, S. Scariolo teigė, kad situacija nauja ir unikali.

„Kiekviena nuomonė labai skiriasi ir yra subjektyvi. Niekas negali prognozuoti, kas tuo metu vyks. Sprendžiant pagal situaciją dabar pasaulyje, būtų sunku galvoti, kad Tokijo žaidynės prasidės laiku. Aš manau, kad tai neįmanoma“, – sakė su Ispanijos rinktine pernai Kinijoje pasaulio čempionatą laimėjęs treneris.

Tokijo olimpinės žaidynės šiemet Tokijuje turėtų vykti nuo liepos 24 iki rugpjūčio 9 dienos.

Ispanai į krepšinio turnyrą pateko automatiškai, laimėję pasaulio čempionatą.

Lietuva dėl bilieto į Japonijos sostinę turėtų kovoti olimpinės atrankos turnyre Kaune birželio 23-28 dienomis. Šiuo metu visame pasaulyje sustabdyti visi sporto renginiai, įskaitant NBA, Eurolygą ir FIBA varžybas.

Kaip koronavirusas koreguoja 2020 metų sporto renginius:

RenginysStatusasData
OlimpiadaPlanuojama vykdyti07.24-08.09
Europos futbolo čempionatasPaaiškės 03.1706.12-07.12
UEFA Čempionų lygaAtidėta pagal situacijąIki 05.30
Anglijos „Premier“ lygaSustabdyta iki 04.04Iki 05.17
Ispanijos „La Liga“Sustabdyta iki 03.26Iki 05.24
EurolygaAtidėta iki 04.11Iki 05.25
"Betsafe-LKL" lygaPaskelbta pasibaigusi
NBA lygaSustabdyta iki 04.13Iki 06.21
Olimpinės atrankos turnyras KaunePlanuojama vykdyti06.23-06.28


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)