Primename, kad penktadienio LKL valdybos posėdyje sprendimas nutraukti sezoną priimtas gana vieningai: už jį balsavo 8 nariai, du susilaikė, prieš pasisakė tik „Šiaulių“ klubas.

Lygos valdyba pirmenybių laikino stabdymo rimčiau nė nesvarstė.

Anot klubo sporto direktoriaus Mindaugo Žukausko, dabar beliks krepšininkams paspausti rankas ir padėkoti už pastangas. „Su kai kuriais susitiksime kitą sezoną, kitiems palinkėsime sėkmės“, – dar, ko gero, pats netikėdamas staigiu sezono finišu, portalui „Delfi“ kalbėjo M. Žukauskas.

– Buvote vieninteliai, kurie pasisakėte tęsti čempionatą be žiūrovų, kokie jūsų motyvai?

– Iš žaidėjų, iš klubo pusės nutraukti čempionatą yra neteisinga, juk pasirašytos sutartys. Mūsų siūlymas buvo pabandyti žaisti už „uždarų durų“.

Bet sveikatos klausimu Vyriausybė, Sveikatos apsaugos ministerija rekomendavo laikinai nutraukti čempionatus tikintis, kad situacija keisis į gerą ir bus galima ateity žaisti su žiūrovais. Tokia buvo ir mūsų pozicija.

puikiai suprantu žaidėjus, juk nežinia, ką jiems dabar veikti. Čempionatas nutrūksta dviem mėnesiais anksčiau, nei planuota. Realiai krepšininkai lieka penkis mėnesius be atlyginimo.
Mindaugas Žukauskas

– Ar jus tai nustebino, kad balsavime kilo tik „Šiaulių“ ranka ir nesulaukėte kitų palaikymo?

– Kiekvienas klubas turi savo nuomonę. Mes turėjome savo poziciją, kurios laikėmės ir ją išdėstėme kitiems.

– Nuo penktadienio įsigaliojus įvestoms griežtoms priemonėms dėl koronaviruso šalyje, kai kurie klubai neteko galimybių tęsti treniruočių procesą. Ar „Šiauliams“ nekilo tokių bėdų?

– Arenoje atšaukti visi renginiai, treniruotis galėjome be problemų.

– Gal bendravote jau su žaidėjais, kokia buvo jų reakcija sužinojus, kad visiškai nutraukiamas čempionatas?

– Dar neteko, už valandos sėsime prie stalo (kalbėta penktadienį 14:00 val.), pasikalbėsime, paspausime vieni kitiems rankas.

Su kuo susitiksime kitą sezoną, su tuo susitiksime, su kuriais nebesusitiksime, tiems ištarsime „viso gero“.

Mūsų užsieniečiai (Kevinas Hardy, Demetrius Dysonas) jau šiek tiek nerimavo dėl visos tos situacijos. Mūsų gretose – tik du, kiti turi ir daugiau legionierių, kurie, manau, nori grįžti namo.

Tai viena priežasčių, kodėl nuspręsta stabdyti LKL čempionatą.

Didelių nuostolių nepatirsime, bet rėmėjai dabar sustabdys savo įsipareigojimus, tai normalu: tu nevykdai veiklos, tad rėmėjai turi teisę stabdyti paramą.
Mindaugas Žukauskas

– Kalbant apie jūsų legionierius, kada jie ėmė nerimauti?

– Po Donaldo Trumpo pareiškimų (dėl nebeįleidžiamų lėktuvų iš Europos). Pusę 4-ių nakties gavau žinutę iš vieno legionierių – kas vyksta, ką darome, kaip viskas toliau vyks? Sakau, kentėk, tuoj bus lygos susitikimas ir viskas bus nuspręsta.

– Kaip lygos stabdymas atsilieps „Šiaulių“ biudžetui?

– Na, mes ne „Žalgiris“, tokių bilietų pardavimų neturime, kad tai skaudžiai kirstų per piniginę.

Tačiau turėjome kažkiek parduotų bilietų į kovo 23 dienos mačą su „Juventus“, reikės grąžinti pinigus. Paprastai mes daugiausiai bilietų parduodame prieš pat rungtynes.

Didelių nuostolių nepatirsime, bet rėmėjai dabar sustabdys savo įsipareigojimus, tai normalu: tu nevykdai veiklos, tad rėmėjai turi teisę stabdyti paramą.

Bus sunku, nežinia, kiek ta situacija užsitęs, geriau, kad ji kuo greičiau baigtųsi.

– Tikitės iš žaidėjų solidarumo, supratimo kalbant apie klubo įsipareigojimus jiems, na juk algų jiems už gegužę nemokėsite?

– Aš puikiai suprantu žaidėjus, juk nežinia, ką jiems dabar veikti. Čempionatas nutrūksta dviem mėnesiais anksčiau, nei planuota. Realiai krepšininkai lieka penkis mėnesius be atlyginimo.

Tad padėtis sudėtinga. Pyks, nepyks žaidėjai, bet tai ir vadinama force majeure situacija. Juk ir mes negausime planuotų pajamų, jie turi tą suprasti.

– Atmosfera neeilinė visiems, ko gero, sunku patikėti, kad įvykiai taip greitai keičiasi.

– Man ir visiems šios aplinkybės – pirmą kartą gyvenime. Su nerimu žvelgiame į rytojų matydami, kaip pasaulyje vis daugėja užsikrėtusių.

Šiauliuose – situacija kaip ir visur, ta panika kažkokia yra, žmonės skuba pirkti maistą. Bet nors sulėtėjęs judėjimas, jis kažkoks yra. Išgyveno žmonės karus, išgyvensim ir mes šią pandemiją.

Primename, kad penktadienį LKL valdybos sprendimu, dėl nenugalimų jėgų (force majeure) aplinkybių 2019–2020 m. „Betsafe–LKL“ čempionatas nutraukiamas ir galutinė komandų rikiuotė skelbiama pagal rezultatus po 24-ojo pirmenybių reguliariojo sezono turo.

27-ojo čempionato nugalėtoju skelbiamas Kauno „Žalgiris“, vicečempionu – Vilniaus „Rytas“, trečiosios vietos laimėtoju – Panevėžio „Lietkabelis“.

LKL rikiuotė po 24 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS222
2.RYTAS177
3.LIETKABELIS168
4.NEPTŪNAS1410
5.JUVENTUS1311
6.CBET1113
7.PIENO ŽVAIGŽDĖS816
8.ŠIAULIAI717
9.SINTEK–DZŪKIJA618
10.NEVĖŽIS618
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)