Penktadienio LKL valdybos posėdyje sprendimas nutraukti sezoną priimtas gana vieningai: už jį balsavo 8 nariai, du susilaikė, prieš pasisakė tik vienas.

Krepšinis.lt žiniomis, tokiam scenarijui priešinosi „Šiauliai“, o susilaikė Kauno „Žalgiris“ bei LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Penktadienį pasiūlyta alternatyva buvo turnyro tęsimas žaidžiant be žiūrovų, o pirmenybių laikino stabdymo valdyba rimčiau nė nesvarstė.

Nors R. Milašius pripažino, jog finansinės tokio sprendimo pasekmės lygai – labai skaudžios.

„Ką dabar turime savo sąskaitoje, su tuo ir liksime, daugiau neturėsime. Todėl, kad nebevykdome veiklos. Stoja rėmėjų parama, reklama, televizijos transliacijos. Mums patiems reikės žiūrėti, kaip išleisti darbuotojus atostogų. Viskas – taip pat kaip kitose įmonėse. Bet nuostolių šiandien neskaičiavome, tai nebuvo esminis klausimas.

Mums svarbiausia gyvybės. Surenkame turbūt daugiausiai auditorijos Lietuvoje, todėl atsiranda galimybė virusui plisti. Net jeigu žaistume be žiūrovų, rungtynės negali vykti be 60-80 aptarnaujančių žmonių, komandų atstovų.

Kodėl nenorėjome laikinai sustabdyti varžybų? Mūsų manymu, nei per dvi, nei per penkias savaites šitas klausimas neišsispręs. Negalime rizikuoti sveikata, be to, daug užsieniečių nori išvažiuoti“, – aiškino R. Milašius.

Vienas svarbiausių motyvų, paskatinusių visiškai atšaukti tolesnį sezoną, buvo pusei LKL ekipų iškilusi infrastruktūros problema.

Mat komandos, kurios naudojasi savivaldybėms priklausančiomis salėmis, nebegalėjo tęsti treniruočių proceso.

„Šiandien rytinė mūsų treniruotė neįvyko, nes nebuvome įleisti į salę. Ta pati problema yra Prienuose, Kėdainiuose – pusėje lygos komandų, kurios naudojasi savivaldybių infrastruktūra. Įsivaizduokite, jei čempionatas būtų atidėtas, pavyzdžiui, dviem savaitėms. O mes visą tą laiką tik krosiuką bėgioti galėtume. Taip pat netikęs variantas būtų ir žaisti be žiūrovų – neįmanoma, jei negali normaliai treniruotis.

Bet yra ir aibė kitų problemų. Atlyginimų kaip ir nebeišeina mokėti už nevykdomą veiklą, užsieniečiai nori išvažiuoti. Yra force majeure situacija, kuri ne nuo mūsų priklauso. Spręsime žaidėjų atlyginimų klausimą, bandysime tartis, nes rėmėjų pinigų turbūt daugiau nebegausime“, – rūpesčius vardino Utenos „Juventus“ klubo prezidentas ir treneris Žydrūnas Urbonas.

Daugiau ginčų kilo dėl galutinių komandų pozicijų nutraukus pirmenybes.

Mat dalis klubų siūlė fiksuoti rezultatus po dviejų ratų, kitiems palankesnė buvo šiandieninė situacija turnyro lentelėje.

LKL vadovybei į šį klausimą nesikišant, keturi klubai pasisakė už dabartinį status quo, trys balsavo už dviejų ratų variantą.

„Objektyviausias vertinimas būtų rezultatai po dviejų ratų, kai visi vienodai buvo sužaidę išvykose ir namuose, susitikę su visomis komandomis. Bet balsavimas parodė priešingai“, – pažymėjo Panevėžio „Lietkabelio“ prezidentas Alvydas Bieliauskas.

Primename, kad penktadienį nutraukus pirmenybes, LKL čempionu paskelbtas „Žalgiris“, sidabras atitenka Vilniaus „Rytui“, bronza – „Lietkabeliui“.

Fiksuojant rezultatus po dviejų ratų, titulą vis tiek būtų išlaikę žalgiriečiai, tačiau prizininkai būtų susikeitę vietomis: antrą vietą tokiu atveju užimtų „Lietkabelis“, trečią – „Rytas“.

„Labai apmaudu – išėjo taip, kad antrą vietą iš mūsų atėmė paskutinis pralaimėjimas Pasvalio „Pieno žvaigždėms“. Tai lėmė žaidimas FIBA Čempionų lygoje: tik išvakarėse grįžome po mačo Ispanijoje, žaidėjai buvo nuvargę po ilgos kelionės, kuri truko visą dieną. Todėl žaidėjai neparodė to, ką galėjo. Bet yra, kaip yra, reikia taikytis su kolegialiu LKL valdybos sprendimu“, – komentavo A. Bieliauskas.

Kada komandoms bus išdalinti apdovanojimai, LKL kol kas nėra nusprendusi.

R. Milašiaus teigimu, nacionaliniai čempionatai artimiausiu metu turėtų būti nutraukiami ir Turkijoje, Prancūzijoje, kitose šalyse.

„Šiandien dalyvavo visų klubų vadovai, ir visi jie suprato savo atsakomybę, suprato klausimo svarbą. Ilgai buvo diskutuojama, bet sprendimas buvo beveik vienbalsis. Svarbiausia čia – žmonių gyvybės, viruso plitimas. O mes, krepšinio atstovai, esame vieni tų, kurie pirmieji jį gali pradėti nešioti“, – pažymėjo LKL prezidentas.

Primename, kad nutraukti savo nacionalines pirmenybes kol kas be lietuvių ryžosi tik ukrainiečiai.

Dauguma lygų kovas sustabdė laikinai. Taip pasielgė NBA, NCAA, Eurolyga, FIBA Čempionų lyga, moterų Eurolyga, Adrijos ir VTB Vieningoji lygos, Ispanijos, Prancūzijos, Italijos, Vokietijos, Lenkijos, Graikijos, Izraelio ir daugelis kitų nacionalinių lygų.

Tik Turkijos čempionatas kol kas vykdomas be žiūrovų.

Lietuvoje įvairių sporto šakų varžybas imta masiškai stabdyti po ketvirtadienio Vyriausybės sprendimo iki kovo 27 d. apriboti viešuosius renginius šalyje.

Galutinė LKL turnyro lentelė

VietaKomandaRungt.Perg.Pral.
1.Kauno „Žalgiris“24222
2.Vilniaus „Rytas“24177
3.Panevėžio „Lietkabelis“24168
4.Klaipėdos „Neptūnas“241410
5.Utenos „Juventus“241311
6.Prienų „CBet“241113
7.Pasvalio „Pieno žvaigždės“24816
8.„Šiauliai“24717
9.Alytaus „Sintek-Dzūkija“24618
10.Kėdainių „Nevėžis“24618

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)