„Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį tradiciškai susirinko prieš skrydį, tačiau į Kataloniją taip ir nepakilo dėl susidariusios neeilinės situacijos.

Klubas kurį laiką laukė oficialių žinių iš turnyro organizatorių. Tradiciškai ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje Šarūnas Jasikevičius kalbėdamas apie susidariusią situaciją gūžčiojo pečiais.

„Manau, visiems kažkiek reikia pakentėti, yra kaip yra. Jei bus nuspręsta stabdyti čempionatą, tada vertinsime situaciją. Esame kaip ir visi kiti žmonės, laukiame informacijos, sekame naujienas, bet tuo pačiu dirbame savo darbą“, – netikėtai priverstas lūkuriuoti ryte kalbėjo Š. Jasikevičius.

Visgi Eurolyga po vidurdienio dėl koronaviruso pranešė stabdanti turnyrą.

Popiet „Žalgirio“ klubas surengė neeilinę spaudos konferenciją, kurioje klubo vadovas Paulius Motiejūnas kalbėjo apie būsimus nuostolius, aptarė teorinę galimybę, jog legionieriai pareikš norą išvykti namo.

– Gal esate jau paskaičiavęs galimus klubo nuostolius?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas P. Motiejūnas.

– Nuostoliai išties dideli, skaičiuojame. Tikrai šimtai, o gal ir milijonai. Bet tiek mūsų prioritetas, tiek Eurolygos yra išlaukti tą laikotarpį ir perkelti rungtynes. Saugumas čia svarbiausias.

– Dabar panašu, mažiausiai dviem savaitėms liksite be rungtynių?

– Taip, dviem savaitėms, bet nenorime burti iš tirščių kalbant apie terminus. Dabar oficialiai mes, kaip organizatoriai, Kauno „Žalgirio“ arenoje negalime rengti jokių masinių renginių.

– Kitose komandose legionieriai išreiškė norą grįžti namo, kokia situacija „Žalgiryje“?

– Paprašėme palaukti bent jau parą laiko, svarbu ką nuspręs LKL. Dabar Lietuvos čempionatas lieka vienintelis dalykas, ko teoriškai turėtume laukti.

Lyga sprendimą priims penktadienį, o jį greičiausiai mes žinome ir bus mums nepalankus.

Situacija nepavydėtina. Bet suprastume juos, jei jie norėtų namo pas šeimas. Iš kitos pusės atrodo, kad Lietuvoje jiems likti būtų saugu. Būtų daug įvairių niuansų dėl jų grįžimo, galimo karantino ir panašiai.

– Ar žaidėjams yra papildomi nurodymai šiuo atveju?

- Plauti rankas, kaip ir visiems kitiems, nieko kažko naujo mes jiems nenurodysime, galioja tos pačios rekomendacijos.

– Kokia situacija su žaidėjų kontraktais, ar tokios situacijos yra numatytos žaidėjų sutartyje?

– Ne, tokių dalykų neįtrauksi į sutartis. Žvelgiant į NBA, ten kontraktai suspenduoti, algų klubai nemokės. Mes aiškinamės situaciją, žiūrime su teisininkais, teoriškai neturėtume mokėti žaidėjams pinigų už šį laikotarpį be rungtynių.

– Jūsų manymu, kiek įmanoma nukelti Eurolygos tvarkaraštį, 2-3 savaites?

– Daug neapibrėžtumo. Visi žinome, kad birželį laukia olimpinių žaidynių atrankos turnyras, tiesa, jau dabar yra klaustukų ne tik dėl jo, bet ir dėl pačios olimpiados.

Nežinia, kiek Eurolyga galėtų laukti ir kuriam laikui gali nukelti likusią sezono dalį.

Kuriam laikui yra stabdomas turnyras, Eurolyga kol kas nepraneša. Žadama stebėti susidariusią situaciją ir atsižvelgti į aplinkybes.

„Toks sprendimas priimtas siekiant apsaugoti visų žaidėjų ir sirgalių sveikatą“, – informuoja Eurolyga. Taigi, visiškai aišku, kad 29-ojo turo Eurolygos mačai neįvyks, o dėl tolesnio turnyro likimo konkretumo nėra.

Apie savo sprendimus suspenduoti varžybas jau pranešė ir Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA), ir Ispanijos nacionalinių pirmenybių rengėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (345)