Tai reiškia, kad penktadienio vakaro rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Barcelonos“ komandų neįvyks, Lietuvos čempionų komanda į Kataloniją nekeliauja.

Kuriam laikui yra stabdomas turnyras, Eurolyga kol kas nepraneša. Žadama stebėti susidariusią situaciją ir atsižvelgti į aplinkybes.

„Toks sprendimas priimtas siekiant apsaugoti visų žaidėjų ir sirgalių sveikatą“, – informuoja Eurolyga.

Taigi, visiškai aišku, kad 29-ojo turo Eurolygos mačai neįvyks, o dėl tolesnio turnyro likimo konkretumo nėra. Apie savo sprendimus suspenduoti varžybas jau pranešė ir Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA), ir Ispanijos nacionalinių pirmenybių rengėjai.

Apie tai, kad Eurolyga nusprendė atšaukti 29-ąjį turą, oficialiai pirmasis paskelbė Maskvos CSKA klubas, ketvirtadienį namie turėjęs priimti Berlyno ALBA. Eurolygos čempionai jau informavo, kad sirgaliams grąžins pinigus už įsigytus bilietus į rungtynes.

Primename, kad „Žalgirio“ ir „Barcelonos“ rungtynės penktadienį Katalonijos sostinėje pagal planą taip pat turėjo vykti už uždarų durų – ir be sirgalių, ir be žiniasklaidos atstovų.

„Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį tradiciškai susirinko prieš skrydį, tačiau į Kataloniją taip ir nepakilo dėl susidariusios neeilinės situacijos. Klubas kurį laiką laukė oficialių žinių iš turnyro organizatorių.

Tradiciškai ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje Šarūnas Jasikevičius kalbėdamas apie susidariusią situaciją gūžčiojo pečiais.

„Manau, visiems kažkiek reikia pakentėti, yra kaip yra. Jei bus nuspręsta stabdyti čempionatą, tada vertinsime situaciją. Esame kaip ir visi kiti žmonės, laukiame informacijos, sekame naujienas, bet tuo pačiu dirbame savo darbą“, – netikėtai priverstas lūkuriuoti ryte kalbėjo Š. Jasikevičius.

Jau ketvirtadienio rytą pasirodė žinių, kad sprendimus nežaisti rungtynių priima patys klubai, nepaisydami Eurolygos nurodymų. Pranešta, kad Valensijos „Basket“ komanda atsisakė rungtyniauti Stambule su vietos „Anadolu Efes“ ir į Turkiją iš Ispanijos išsikvietė privatų lėktuvą.


Ketvirtadienio rytą stabdyti sezoną Eurolygą paragino Eurolygos žaidėjų asociacija (ELPA), kurią įkvėpė NBA pavyzdys.

Už Atlanto NBA pirmenybės laikinai buvo sustabdytos, kai koronavirusas diagnozuotas Jutos „Jazz“ vidurio puolėjui iš Prancūzijos Rudy Gobertui.

Trečiadienį ELPA tonas dar buvo nuosaikesnis ir lyga buvo prašoma atsižvelgti į žaidėjų ir jų šeimų sveikatą, tačiau ketvirtadienį organizacija jau tiesiai šviesiai pareikalavo stabdyti Eurolygos kovas.

„Išsiuntėme oficialų laišką Eurolygai. Atsižvelgdami į paskutinių dienų įvykius Europoje ir pasaulyje daug žaidėjų yra susirūpinę dėl savo ir artimųjų sveikatos. Besikeičiančios aplinkybės verčia priminti, kad Eurolyga ir jos klubai negali versti žaidėjų rizikuoti savo ir aplinkinių sveikata keliaujant ir dalyvaujant rungtynėse, nes didėja tikimybė susidurti su COVID-19 virusu.

Dėl šios priežasties mes prašome stabdyti čempionatą, kol viruso proveržis nebus sustabdytas ir rungtyniauti vėl netaps saugu“, – informuoja ELPA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)