Dėl Ispanijoje plintančio koronaviruso savaitės pradžioje Eurolyga nusprendė rungtynes Barselonoje rengti be sirgalių bei žiniasklaidos atstovų, susitikime dalyvaujant tik komandų atstovams, arbitrams ir rungtynių sekretoriato darbuotojams.

Ketvirtadienį ryte galiausiai Eurolyga nusprendė kuriam laikui stabdyti turnyrą.

Prieš išvyką spaudos konferencijoje įprastai mintimis apie būsimą mačą pasidalino Šarūnas Jasikevičius, kuris kalbėjo dar prieš Eurolygos naujausią pranešimą – ketinimą stabdyti kuriam laikui turnyrą. Galutinis Eurolygos sprendimas paaiškės po jos posėdžio Barselonoje.

Strategas buvo paklaustas apie paskutinius įvykius už Atlanto, kuomet teigiamas koronaviruso testas nustatytas Jutos „Jazz“ puolėjui Rudy Gobertui.

„Mūsų gretose nėra kažkokio nerimo. Kaip suprantu, mūsų valstybėje situacija yra kontroliuojama. Žinoma, tai palies Lietuvą, ateis kažkokia banga, o mes laukiame sprendimų.

Nesame šioje srityje specialistai, tad mūsų klausti apie tai nėra labai logiška, ta tema nenoriu labai plėstis.

Savo nuomonę turiu, bet nesinori daug kalbėti ir klaidinti žmonių. Esame klube darbuotojai, darysime tai, kas mums bus pasakyta“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

– Laukia rungtynės tuščioje arenoje be žiūrovų, ar tas žaidimas be sirgalių turi prasmę ir logiką, ar ne geriau stabdyti kuriam laikui Eurolygą?

– Nėra logiška, bet situacija tokia, kokia yra. Matome, kad su prevencijos priemonėmis kitose valstybėse virusą galima stabdyti, galbūt per 2-3 savaites viskas grįš į įprastas vėžes.

Manau, visiems kažkiek reikia pakentėti, yra kaip yra.

Jei bus nuspręsta stabdyti čempionatą, žiūrėsime tada situaciją. Esame kaip ir visi kiti žmonės, laukiame informacijos, sekame naujienas, bet tuo pačiu dirbame savo darbą.

– Ar iš Eurolygos yra ženklų, kad gali būti stabdomas turnyras?

– Čia klausimas tikrai ne man. Aš nebendrauju su lyga, tai kitų darbas. Aš bendrauju su trenerių štabu, žaidėjais, bet ne lygos atstovais.

– Ar žaidėjai jaučia kažkokį nerimą prieš kelionę į Barseloną, kur virusas ten taip pat aktualus?

– Neteko. Aptariame aktualijas, bet apie tai giliai nediskutuojame.

– Kalbant apie krepšinį, „Barcelona“ iškovojusi 9 pergales iš eilės, kaip reikėtų ją sustabdyti?

– Kaip ir kalbėjome prieš pirmo rato kovą, tai komanda, kuri turi visas galimybes laimėti Eurolygą, man jie kartu su „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“ yra favoritai laimėti turnyrą.

Sustabdyti juos labai sunku, tai varžovas, kuris moka įjungti dar vieną pavarą, kai to reikia. Daug ekipoje veteranų, išreikštas lyderis, antros, trečios opcijos.

Laukia aukščiausio lygio varžovas. Mums reikia pradėti nuo gynybos, nes mums ėmus geriau atakuoti, sušlubavo gynyba. Tad norėčiau akcentuoti gynybą, tą darau visada, bet pastaruoju metu nepavyksta to padaryt.

– Ta suprastėjusi gynyba – atsipalaidavimo požymis, kažko neišpildymas?

– Tokia žmogaus natūra, kai geriau užpuoli, pradedi prasčiau gintis. Taip neturėtų būti, tą akcentuojame, bet sakau, vis dėl to, nepavykta.

– Ar po nesėkmės prieš „Zenit“ padarėte papildomas išvadas, kodėl taip nutiko?

– Išvados paprastos, po pergalės prieš „Chimki“ neatsistatėme, visų pirma psichologiškai, gal pagalvojome, kad „Zenit“ ekipą galime įveikti ramiau. Stengėmės nuteikti prieš didžiulę fizinę kovą, bet nepavyko.

Yra daug rungtynių, nesinori pasiaiškinimų, bet reikia suprasti.

– Turnyro lentelėje – neįtikėtina kova dėl atkrintamųjų, į tris vietas pretenduoja 9 komandos, kaip jums atrodo visa ta konkurencija?

– Yra vienas kelias: laimėti rungtynes. Gali daug galvoti, strateguoti, bet kito kelio nėra. Žinote, vyksta mūsų treniruotė, po jos žaidėjai lieka papildomai pamėtyti, o mes trenerių štabas žiūrime kažkokias Eurolygos rungtynes.

Iš akies žinai, kam geriau būtų laimėti, kam pralaimėti, minimaliai pasergi, bet grįžti prie to pačio: kol kas viskas tavo rankose, turi laimėti, nėra ką daugiau mąstyti.

Mačas penktadienį turėtų vykti Barselonoje 22 val. (Lietuvos laiku).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)