Dėl pavojingų sąlygų, remiantis Pasaulinės sveikatos organizacijos ir šalių administracijų rekomendacijomis, Eurolygos ir Europos taurės rungtynės laikinai, bent iki balandžio 11 dienos, Italijoje nevyks. Dvikovos bus perkeltos į kitas, neutralias teritorijas.

Dėl to labiausiai nukentės „Armani“ ekipa, kuri savo namų arenoje negalės žaisti su „Olympiakos“ (29 turas), Vilerbano ASVEL (32 turas) ir Maskvos CSKA (34 turas) komandomis.

Rungtynės vyks ne tik be žiūrovų, bet ir be žiniasklaidos atstovų, nebus žiniasklaidai skirtos zonos, žurnalistai nebus įleidžiami į komandų rūbines. Visa tai daroma siekiant apsaugoti krepšininkus, trenerius ir kitus komandų narius.

Iš Europos šalių Italijoje koronavirusas išplito labiausiai.

Paklusdamas Vokietijos valdžios nurodymui drausti bet kokius renginius, kuriuos žmonių skaičius yra 1000 ir daugiau, Berlyno ALBA klubas su Robertu Giedraičiu paskelbė iki Velykų atostogų žaisiantis rungtynes be žiūrovų, už uždarų durų.

„Valstybinės tarnybos priėmė aiškų sprendimą, kurio turime laikytis ir mes. Atsižvelgdami į tai, Eurolygos namų rungtynes žaisime be žiūrovų iki pat Velykų atostogų. Diskutuosime apie tai ir su BBL lyga bei Bundeslygos klubais“, – teigė ALBA vykdantysis direktorius Marco Baldi.

Kovo 12 dieną ALBA žais Eurolygos rungtynes išvykoje su Maskvos CSKA, kovo 19 dieną – namie su Atėnų „Panathinaikos“.

Priemonių imasi ir Serbijos krepšinio federacija, paskelbusi, kad visos krepšinio rungtynės šalyje bus žaidžiamos be žiūrovų.

Tai reiškia, kad paskutinės dvejos Belgrado „Crvena Zvezda“ rungtynės Eurolygos reguliariajame sezone su Milano „Armani“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ vyks už uždarų durų. Be sirgalių pirmąsias Europos taurės atkrintamąsias varžybas su Kazanės UNIKS žais ir Belgrado „Partizan“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)