Klaipėdos „Neptūno“ puolėjas blokais net 7 kartus baudė „Šiaulių“ krepšininkus ir pasiekė geriausią rezultatą nuo 2011-ųjų.

G. Masiulis žaidė nepilnas 22 minutes ir pasiekė geriausią karjeros rezultatą. Per vieną ataką antrajame kėlinyje puolėjas net dukart iš eilės gesino Roko Gusčio metimus.

7 blokuoti metimai – geriausias pasiekimas lygoje nuo 2011-ųjų balandžio, kai tiek pat blokų per rungtynes atliko tuometis Palangos „Naglio“ aukštaūgis Dengas Gai.

Vos penki žaidėjai per visą LKL istoriją yra pasiekę geresnį rodiklį nei vakar tai padarė G. Masiulis.

Tai Grigorijus Chižniakas, Eurelijus Žukauskas, Žydrūnas Ilgauskas, Singaras Tribė ir Dainius Miliūnas.

E. Žukauskas net dvylika kartų per rungtynes yra blokavęs 8 metimus arba daugiau, jam ir G. Chižniakui priklauso lygos rekordas – 11 per vienerias rungtynes blokuotų metimų.

Savo ruožtu Panevėžio „Lietkabelio“ komanda fiksavo geriausią seriją klubo istorijoje ir buvo nepralaimėjusi net 11 pirmų namų rungtynių „Betsafe–LKL“ čempionate. Visgi ta serija buvo nutraukta šeštadienį.

Panevėžiečių skriaudikais tapo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai, išvykoje sudavę Nenado Čanako auklėtiniams smūgį ir laimėję dvikovą rezultatu 81:67.

Pirmu smuiku nugalėtojų komandoje griežė vienas ekipos lyderių Johnas Gillonas, surengęs vieną įsimintiniausių sezono pasirodymų ir taip tapęs naudingiausiu savaitės krepšininku.

Amerikietis į varžovų krepšį įmetė 34 taškus (10/11 dvit., 3/5 trit.) ir surinko 35 naudingumo balus, taip užfiksuodamas geriausią asmeninį bei antrą geriausią lygos pasirodymą šiame sezone.

Kartu su juo į penketuką pateko Arnas Velička (Prienų „CBet“), minėtasis G. Masiulis, Arnas Butkevičius (Vilniaus „Rytas“) bei Julius Jucikas (Utenos „Juventus“).

Geriausią karjeros pasirodymą „Betsafe–LKL“ pademonstravo ir A. Velička.

Įžaidėjas rungtynėse su Alytaus „Sintek–Dzūkija“ surinko 26 taškus, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 26 balus, taip sugrįžęs į sezono starte rodytą formą. A. Velička pasiekė geriausią karjeros rezultatą pataikydamas 5 tritaškius, įskaitant vieną iš pusės aikštės.

Jo vedami prieniškiai į savo sąskaitą įdėjo dar vieną pergalę, rungtynes laimėję 94:70.

Į penktetuką taip pat patekęs G. Masiulis prie 7 savo blokų pridėjo ir 16 taškų bei su 29 naudingumo balais ryškiai prisidėjo prie 90:70 pasiektos pergalės ir nesunkiai pateko tarp savaitės naudingiausiųjų.

Geriausią sezono pasirodymą pakartojo ir A. Butkevičius, penketuke užimantis dar vieną krašto puolėjo poziciją.

„Ryto“ vedlys šeštadienio rungtynėse su Kėdainių „Nevėžiu“ vėl demonstravo savo universalumą ir antrą kartą sezone sukaupė 26 naudingumo balus (14 taškų, 6 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai).

Tai padėjo pasiekti pergalę – sostinės krepšininkai dvikovą laimėjo 96:75 ir po „Lietkabelio“ pralaimėjimo įsitvirtino antroje lentelės vietoje.

Penketuką šį kartą užbaigia „Juventus“ centras J. Jucikas.

Šis mače su Kauno „Žalgiriu“ sužaidė geriausias sezono rungtynes ir pademonstravo pavydėtiną taiklumą, nepramesdamas nė vieno metimo – jo sąskaitoje buvo 20 taškų (7/7 dvit., 1/1 trit., 3/3 baudos) bei 26 naudingumo balai.

Tiesa, net ir karšta J. Juciko ranka nuo nesėkmės uteniškių neišgelbėjo – žalgiriečiai namo išvyko iškovoję pergalę 91:82.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)