Rungtynių transliaciją nuo 17 valandos tiesiogiai stebėti galėsite Delfi.lt.

Tai bus jau trečioji ekipų akistata šiame sezone. Kol kas abi pergales tarpusavio rungtynėse iškovojo žalgiriečiai, tačiau dvikovos klostėsi skirtingai – pirmame rate Kaune „Juventus“ iki pat mačo pabaigos kibo čempionams į atlapus ir pralaimėjo tik paskutinėmis minutėmis, tuo tarpu prieš naujuosius metus Utenoje šeimininkai favoritus į priekį paleido jau pirmajame kėlinyje ir rimčiau jiems pasipriešinti nesugebėjo.

„Pirmame mače gal nei jie mūsų, nei mes jų dar gerai nežinojome, pasiteisino ta zoninė gynyba, o antrose rungtynėse patys tiesiog perdegėme jau pirmame kėlinyje, paleidome visas rungtynes ir tai buvo esminė priežastis, nes jei juos paleidi – sugrįžti jau būna sunku“, – atsiminęs abejas rungtynes LKL.lt sakė uteniškių vidurio puolėjas Julius Jucikas.

„Žalgiriui“ tai bus jau trečiosios rungtynės per savaitę – kauniečiai jau žaidė dvejas rungtynes Eurolygoje, o tai, J. Juciko teigimu, gali tapti šiokiu tokiu uteniškių pranašumu.

„Aišku, kažkiek gal ir duoda (pranašumo – LKL.lt), bet jie turi ir jaunų žaidėjų, kurie žaidžia mažiau, tai manau, kad pasireikšti gaus ir jie, gal treneriai pataupys pagrindinius žaidėjus. Su „Žalgiriu“ bet kokiu atveju kovoti bus sunku“, – svarstė krepšininkas.

Praėjusį savaitgalį pilnai užpildę Utenos areną mače su „Rytu“, miesto sirgaliai aktyviai turėtų rinktis ir sekmadienio rungtynėse.

Kaip sakė J. Jucikas, toks miestelėnų palaikymas komandai yra išties svarbus.

„Visada džiugina, kai ateina palaikyti. Kiekvienose rungtynėse būna ganėtinai daug žiūrovų, o kaip ir daugumoje arenų, kai atvažiuoja „Žalgiris“, išperkami visi bilietai, tai natūralu“, – LKL.lt kalbėjo vidurio puolėjas.

Sirgaliams dviejų favoritų vizitai mieste per dvi savaites turbūt patinka, o ar komandai nėra sunku, kai du kartus iš eilės tenka rungtyniauti su vienomis iš stipriausių čempionato komandų?

J. Jucikas teigė, jog komandą turėjo savaitę laiko pailsėti ir pasiruošti rungtynėms, dėl to nuovargio faktoriaus akcentuoti nereikėtų.

„Nėra per sunku, turėjome savaitę laiko iki rungtynių, tai tas nuovargis nekamuoja. Gal šiek tiek tai gali būti varžovų pusėje, nes jie vis tiek žaidė dvigubą savaitę Eurolygoje. Bet kokiu atveju jie yra favoritai ir matysime, kaip seksis“, – aiškino J. Jucikas.

Tuo metu pačiam J. Jucikui sezonas kol kas klostosi banguotai – su 9,3 naudingumo balo vidurkiu per rungtynes jis komandoje yra ketvirtas, o su 9,6 taško – trečias.

Visgi išvengti duobelių sezono nepavyksta, o pats krepšininkas tikina, jog iki didesnio stabilumo trūksta geriau išnaudoti komandos draugų sukurtas situacijas.

Sunku pasakyti, gal kartais reikia protingiau išspręsti situacijas ir tiesiog pataikyti savo metimus. Būna dienų, kai nesiseka. Nesame tokia komanda, kuri turėtų vieną ar du žmones ir ant jų viską statytų. Visada turime laužti ir vieną dieną sekasi vieniems, kitą – kitiems“, – savo indėlio nesureikšmino žaidėjas.

„Betsafe” ekspertai tikina, jog ryškūs šių rungtynių favoritai yra žalgiriečiai ir jiems skiria beveik 82 procentų tikimybę iškovoti pergalę.

Sekmadienį čempionate vyks dar dvejos rungtynės, o pirmose iš jų į kovą Prienuose stos vietos „CBet“ ir Alytaus „Sintek–Dzūkija“.

Mačą nuo 16 valandos rodys LKL.lt, o lažybininkai persvarą suteikia Manto Šerniaus auklėtiniams – jų šansai iškovoti pergalingą tašką yra prilyginami 75,5 procento.

Turą užbaigs kova Klaipėdoje, kur akis į akį stos mokytojas ir mokinys – „Šiauliai“ susitiks su „Neptūnu“, kur Antanas Sireika pirmą kartą egzaminuos naująjį klaipėdiečių vairininką Tomą Gaidamavičių – buvusį krepšininką, su kuriuo praeityje dirbo toje pačioje „Šiaulių“ ekipoje.

„Betsafe“ tikina, jog šį kartą mokinys mokytoją pranoks ir pergale džiaugsis klaipėdiečiai – jų šansai yra prilyginti beveik 82 procentams.

Ar tokie spėjimai pasitvirtins, paaiškės rungtynėse, kurias nuo 17 valandos tiesiogiai rodys Delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)