Per Eurolygos minų lauką pasišokinėdamas lėkęs „Žalgiris“ šįkart be reikalo neapsidairė, kur stato koją.

Bet ir akys kartais apgauna – ketvirtadienį pirmas 15 žaidimo minučių kauniečiai atrodė tiek pranašesni už paskutinę Eurolygos komandą, kad net ir po mačo kai kurie Rusijos žiniasklaidos atstovai negalėjo patikėti jo baigtimi.

Spaudos ložė „Sibur“ arenoje – visai šalia svečių atsarginių suolo, ir vietos žurnalistai turėjo suprasti nemažą dalį priekaištų, kuriuos nuo antro kėlinio vidurio savo auklėtiniams gausiai žėrė Šarūnas Jasikevičius. Tačiau, net ir girdėdami trenerio reakciją į įvykius, jie netikėdami žvelgė į švieslentę –17 taškų persvarą išbarstę lietuviai po pratęsimo kapituliavo 75:76.

Analogiškai „Žalgiris“ Eurolygos naujokams pralaimėjo ir spalį namuose, bet šįkart apmaudo komandos drabužinėje buvo keleriopai daugiau.

„Mes atleidome vadžias, žmogau, atleidome vadžias. Turėdami reikšmingą persvarą atsipalaidavome, leidome varžovams atgauti pusiausvyrą. Nemanau, kad patys ėmėme pernelyg savimi pasitikėti – nutiko tai, kas kartojosi keliuose pastaruosiuose mačuose: su Milano „Olimpia“, su Maskvos srities „Chimki“.

Bet tuomet mes išsisukdavome, o šįkart buvome nubausti. Pralaimėjome tą akimirką, kai nukėlėme koją nuo akceleratoriaus. Tikrai skaudu“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt, dūsavo K. C. Riversas.

„Nebuvome tokie kaip įprastai, nusigręžėme nuo žaidimo, kuris mums sekėsi pastarąsias aštuonias savaites. Turbūt pernelyg atsipalaidavome, nusiraminome.

Kuo ypatingas šįvakar buvo „Zenit“? Niekuo. Tai mes nepadarėme savo darbo. Ir viskas. Dešimt savaičių buvome neįtikėtinai gera krepšinio komanda, galvojome, kad šiame turnyre galime toli nueiti. Bet paslydome, ir tai bus gera pamoka. Esu tikras, kad tai nepasikartos“, – į krūtinę mušėsi Jockas Landale'as.


Snaiperis iš JAV ir aukštaūgis iš Australijos buvo du „Žalgirio“ koziriai, kurie Sankt Peterburge palaikė pergalės viltį.

J. Landale'as sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes Eurolygoje ir pelnė 27 taškus. Tiesa, preciziškai tiksliai atakavusio vidurio puolėjo (8/9 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 5/6 baudos) guosti šiais skaičiais neišėjo.

„Tas š**** visai nesvarbus. Gynėjai gerai išnaudojo mane žaisdami du prieš du, man reikėdavo tik užbaigti atakas iš po krepšio. Kelis kartus susimoviau gindamasis, neatkovojau pakankamai kamuolių, galiausiai likome be pergalės, taigi rezultatyvumas man visiškai nerūpi“, – ranka mojo australas.

Tuo metu 14 taškų pelniusiam K. C. Riversui naktį po rungtynių galėjo sapnuotis du tolimi metimai – per lemiamas atakas ketvirtame kėlinyje ir per pratęsimą. Abu galėjo išplėšti pergalę, bet skriejo pro šalį.

Krepšinis.lt paklaustas apie paskutinį antpuolį, kuriam tebuvo likusios 2,8 sek., amerikietis teigė, jog tritaškis buvo geriausias iš blogiausių variantų.

„Tai buvo paskutinė opcija, kai nebepavyko nieko kito. Ką darysi, tikrai sudėtingas metimas“, – prisiminė snaiperis.

Dar sudėtingesnės rungtynės buvo Edgarui Ulanovui. Penkeriose ankstesnėse Eurolygos dvikovose dviženklį taškų skaičių rinkęs puolėjas šįkart tenkinosi 4 taškais. Rungtynių pradžioje jis buvo pakeistas sužaidus vos dvi minutes.

Tiesa, universalus krepšininkas vis tiek ant parketo lakstė daugiausia ekipoje (34 min.), ir jo statistiką pataisė 7 atkovoti kamuoliai bei 3 rezultatyvūs perdavimai.

„Zenit“ atletiškumu sustabdė mūsų puolimą, prasidėjo begalė chaotiškų, neorganizuotų veiksmų. Kaip iš pradžių puikiai išnaudojome įvairias situacijas ir baudėme varžovus, taip paskui buvome išmušti iš sutarto plano.

Pratęsimas visada gali pasisukti tiek į vieną, tiek į kitą pusę, nemanau, kad čia reikėtų ieškoti nesėkmės priežasčių. Kaip sakiau, didžiausia problema buvo varžovų kietesnė gynyba. Ir labiausiai trūko, kad atsakytume tuo pačiu“, – Krepšinis.lt rungtynes komentavo E. Ulanovas.

Lietuvos rinktinės žaidėjas pripažino, jog pralaimėjimas Sankt Peterburge smarkiai komplikuoja pastarosiomis savaitėmis lyg ant mielių augusias viltis pakartoti pernykštę istoriją ir suspėti į Eurolygos atkrintamųjų varžybų ekspresą.

„Visas iki šiol padarytas darbas veltui, nuėjo šuniui ant uodegos. Kita vertus, mes dar lenktyniaujame, reikia kovoti toliau“, – sakė E. Ulanovas.

Panašiai kalbėjo ir jo komandos draugai.

„Turėjome puikią galimybę laimėti žaisdami prieš varžovus iš turnyro lentelės dugno. Tai tik įrodo, kad gali pralaimėti visada, kad ir kokia pergalės tikimybė tau būtų prognozuojama. Tačiau, konkuruodami dėl vietos atkrintamosiose varžybose, negalime sau leisti tokių žioplysčių“, – įsitikinęs J. Landale'as.

„Tai – kritinė nesėkmė, jūs patys tai žinote. Nepaisant to, kas įvyko, turime pakilti ant kojų ir kovoti toliau. Turime vėl atgauti savo veidą, nes šiandien antroje mačo pusėje žaidė tarsi kažkas kitas, ne mes“, – pridūrė K. C. Riversas.

Jei „Žalgiriui“ geriausio aštuntuko durų neužtrenkė devynių nesėkmių iš eilės serija lapkričio–gruodžio mėnesiais, neturėtų spynos pakabinti ir vienas nelauktas kluptelėjimas Sankt Peterburge.

Į dešimtą poziciją dabar nusileidusios komandos (12/16) dar laukia šeši reguliaraus sezono turai.

Lenktynės tęsiasi, o „Žalgiris“ dabar turi savaitę, kad pripūstų oro į prakiurusią padangą. Kitą penktadienį Lietuvos čempionai svečiuosis „Barcelonos“ tvirtovėje.

Primename, kad pirmojo rato dvikovą praėjusį spalį Kaune „Žalgiris“ tuomet dar Joano Plazos treniruojamiems rusams apmaudžiai pralaimėjo taip pat po pratęsimo – 70:82. Tai buvo pirmoji šių komandų akistata Eurolygoje, kurioje „Zenit“ debiutavo šiame sezone.

Prieš ketvirtadienio rungtynes kauniečiai buvo iškovoję tris pergales paeiliui, o Sankt Peterburgo atstovai nutraukė šešių nesėkmių iš eilės seriją ir pirmą kartą laimėjo treniruojant naujajam vairininkui Xavi Pascualiui.

Eurolygos turnyro lentelė po ketvirtadienio rungtynių:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)