Šios trejos rungtynės gali padėti atsakyti į esminį sezono klausimą, ar žaliai-balti trečius metus iš eilės žais atkrintamosiose.

Lenktynės dėl vietos jose – kaip niekada įtemptos. Net ir šešis iš pastarųjų septynių mačų laimėjęs „Žalgiris“ šiuo metu dalinasi 8-11 vietas su dar trimis klubais: Maskvos srities „Chimki“, Valensijos „Basket“ ir Pirėjo „Olympiakos“ (visi po 12/15).

Akivaizdu, kad esant tokiai situacijai kauniečiai tiesiog privalo ketvirtadienį nugalėti absoliutų turnyro autsaiderį „Zenit“ klubą (7/20), pralaimėjusį šešis susitikimus iš eilės. Tuo labiau, kad savo 44-ąjį gimtadienį tądien švęs Šarūnas Jasikevičius.

Peterburgiečiai ir taip jau atėmė iš žaliai-baltų vieną labai brangų tašką, kai pirmame rate Kaune iškovojo sensacingą pergalę po pratęsimo 82:70. Kažką panašaus jie mėgins pakartoti ir ketvirtadienio vakarą.

„Nėra abejonių, kad mačas mums bus sunkus. „Žalgiris“ laimėjo 9-erias iš paskutinių 12 rungtynių. Jie nuostabiai žaidžia gynyboje ir, kaip ir kiekviena rimta komanda, geriau atrodo antrame rate. Taigi mums bus tikrai nelengva.

Turime žaisti savo žaidimą ir mažinti klaidų skaičių, nes prieš CSKA suklydome net 17 kartų. Dėl to ir pralaimėjome. Kiekviename susitikime mums reikia progresuoti ir mums tai pavyksta. Man regis, mes einame teisinga linkme“, – teigė naujasis „Zenit“ treneris Xavi Pascualis.

Jam pritarė ir žalgiriečius pirmame mače 19 taškų nubaudęs Mateuszas Ponitka.

„Mes ką tik žaidėme su CSKA, bet dabar niekas negalvoja apie nuovargį, kadangi visi jau esame pripratę prie Eurolygos režimo. Prieš „Žalgirį“ mums reikia laikytis trenerio plano ir daryti tai, ką jis liepia. Žaisime savo aikštėje, todėl turime parodyti dar aukštesnį žaidimo, energijos ir atsidavimo lygį“, – tikino jis.

Primename, kad dvikovos tarp „Zenit“ ir „Žalgirio“ pradžia – ketvirtadienį 19 val.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)