Iki rungtynių Kaune „Chimki“ krepšininkai buvo pasiekę tris pergales iš eilės bei užkopę į septintąją Eurolygos turnyrinės lentelės vietą. Vis dėlto skaudus smūgis „Žalgirio“ arenoje nubloškė rusus laipteliu žemiau – svečiai ne tik pralaimėjo, bet ir krito didesniu skirtumu nei gruodį laimėjo namuose, kuomet triumfavo 83:74.

Po rungtynių „Chimki“ žvaigždynas gyrė aukštyn palypėjusius kauniečius bei gūžčiojo pečiais paklausus apie atkrintamąsias varžybas. Svečiai iš Rusijos pripažino, kad Kaune prarastas taškas gali stipriai pakišti jiems koją.

24 taškus į „Žalgirio“ krepšį įmetęs Pamaskvės klubo lyderis Aleksejus Švedas apgailestavo dėl prasto rungtynių starto, kuomet kauniečiai pabėgo į priekį 39:19. Snaiperis gyrė šeimininkų sirgalius bei įvardino didžiausią įspūdį jam paliekantį žalgirietį.

„Prastai sužaidėme pirmąją rungtynių pusę. Pasitaisėme po pertraukos, bet to nebuvo gana. Turime gerai rungtyniauti nuo pat mačo pradžios. Žaisti šioje arenoje visuomet yra šaunu. Man patinka šie sirgaliai, nuolat palaikantys savo komandą. Žaisdamas čia visuomet esu laimingas.

Iš tikrųjų nežinau, kurios komandos šansai patekti į atkrintamąsias yra geresni. Tikiuosi, kad mes patys atiduosime visas jėgas ir mums pasiseks. Tai, kad „Žalgiriui“ pralaimėjome didesniu skirtumu nei laimėjome namie yra svarbu, bet dar turime 7 mačus. Bandysime laimėti, o tada matysime.

Manau, kad su ta pačia energija „Žalgiris“ žaidžia visada. „Žalgiris“ yra komanda, kuri žaidžia išvien. „Žalgiris“ yra tarsi kumštis. Man patinka KC Riversas, šį kartą jis žaidė puikiai ir pataikė daug tritaškių. Manau, kad jis yra mano mėgstamiausias žalgirietis“, – dėstė A. Švedas.


Apie KC Riverso svarbą „Žalgiriui“ prabilo ir 2 taškus per 15 minučių antradienį sukrapštęs Chrisas Krameris. Buvęs Vilniaus „Ryto“ atakų organizatorius keturis tritaškius ketvirtojo kėlinio pradžioje įmetusį snaiperį įvardino pagrindine „Chimki“ pralaimėjo priežastimi bei šypsojosi paklaustas apie „Žalgirio“ arenos atmosferą.

„Atmosfera čia visada yra puiki. Ar pasiilgau jos? Nesu tikras (šypsosi). Čia visada yra sunku. „Žalgiris“ šiandien atrodė galingai, o mes nepradėjome mačo taip, kaip norėjome. Trečiajame kėlinyje atsitiesėme, bet ketvirtajame varžovai sukišo visą darbą mums atgal į burnas.

Kauniečiai toliau žaidžia tą Šaro mentaliteto įkvėptą krepšinį. Svarbu, kad komandoje jis turi tokių metikų kaip KC Riversas. Jis ketvirtajame kėlinyje pataikė svarbius metimus ir neleido mums pasivyti. Manau, jog KC yra pagrindinė priežastis, dėl kurios mums nepavyko laimėti.

Labai nemalonu, kad pralaimėjome didesniu skirtumu nei laimėjome. Žinojome, kad tai svarbu, bet trenerio reikalavimų išpildyti nesugebėjome. Dar liko 7 mačai, čia bus tikra mėsmalė. Reikia tikėtis, kad iš kovos nepasitrauksime“, – kalbėjo Ch. Krameris, su kuriuo dėl taškų skirtumo svarbos sutiko 17 taškų Kaune įmetęs Jonas Jerebko.

„Skaudus pralaimėjimas. Pradėjome prastai, o taip startuoti žaidžiant Kaune tikrai negalima. Jie labai gerai pataikė, žaidė komandiškai, o mus nuvylė mūsų gynyba. Užknisa, kad pralaimėjome 11 taškų skirtumu... Bet tai krepšinis. Reikia pernelyg nenusiminti ir mėginti atsitiesti kitame mače“, – nedaugžodžiavo švedas.

Kaimynai latviai po rungtynių „Chimki“ rūbinę paliko panarinę galvas. 20 taškų pelnęs Janis Timma bendrauti atsisakė, o vos per 4 minutes nepasižymėjęs Dairis Bertanis „palinkėjo“ Šarūno Jasikevičiaus kariaunai sėkmės išvykose.

„Šiuo metu „Žalgiris“ demonstruoja, jog yra atkrintamųjų komanda, ji žaidžia itin aukšto lygio krepšinį. Beprotiška, kad tokio lygio komanda nėra tikra dėl savo patekimo į atkrintamąsias. Matote turnyrinę lentelę – dėl dviejų vietų kovoja septyni klubai. Taip turėtų būti iki paskutiniojo turo.

Ar mes galime jaustis užtikrinčiau? Nemanau. Dabar kažką prognozuoti yra neįmanoma. „Žalgiris“ yra žingsniu priekyje, nes laimėjo prieš mus didesniu skirtumu nei pralaimėjo, tačiau viskas priklausys nuo paskutiniųjų turų.

Kauno ekipa turi šaunią vyrukų grupę, o treneris Šarūnas užtikrinta, kad kiekvienas iš jų žinotų savo vietą aikštelėje. Siekiant atkrintamųjų, žalgiriečiams ko gero reikia pasitempti žaidžiant svečiuose, nes namuose jiems sekasi išties gerai. Vis dėlto per paskutiniuosius turus jiems būtinai reikės laimėti ir sunkias išvykas“, – sakė D. Bertanis.

Kaip ir „Chimki“, „Žalgiris“ po 27 turų savo sąskaitoje turi 12 pergalių ir 15 pralaimėjimų. Iki reguliariojo sezono pabaigos Lietuvos čempionai žais mačus išvykose su Sankt Peterburgo „Zenit“, „Barcelona“, „Valencia“ ir Tel Avivo „Maccabi“. Namuose kauniečiai dar susitiks su Stambulo „Fenerbahče“, Maskvos CSKA ir Miuncheno „Bayern“.

„Chimki“ namuose dar žais su „Fenerbahče“, „Bayern“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Stambulo „Anadolu Efes“, o svečiuose – su „Barcelona“, Atėnų „Panathinaikos“ bei Berlyno ALBA.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Anadolu *233256
2.Real *216197
3.Barcelona *206157
4.Maccabi188141
5.CSKA189149
6.Panathinaikos141329
7.Fenerbahče1214-24
8.Žalgiris121571
9.Chimki1215-1
10.Valencia1215-21
11.Olympiakos1215-27
12.AX Armani1116-73
13.Baskonia1016-106
14.ASVEL1017-202
15.Crvena Zvezda1016-42
16.ALBA917-114
17.FC Bayern818-205
18.Zenit720-185


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)