Po pirmojo kėlinio 29:15 pirmavęs, o antrajame ketvirtyje jau 39:19 varžovus triuškinęs „Žalgiris“ po pertraukos leido varžovams priartėti 58:64, bet galiausiai triumfavo 96:85. Itin reikšmingas šeimininkams buvo KC Riverso benefisas ketvirtojo kėlinio pradžioje – iki tol 3 taškus savo sąskaitoje turėjęs snaiperis priminė apie save sumesdamas keturis tritaškius iš eilės.

„Pagavau ritmą. Reikėjo to sulaukti. Ketvirtajame kėlinyje varžovai prisivijo, todėl mums reikėjo pasitempti ir vėl kiek atsiplėšti. Mano pataikymas atėjo reikiamu metu ir dėl to pasijaučiau puikiai. Kai pataikiau vieną-du metimus, tikrai įsijaučiau. Vėliau atlikdamas kelis metimus paskubėjau, bet manau, kad mano pataikyti metimai šiandien davė labai daug naudos“, – sakė KC Riversas.

Svarbiu metu šaltakraujiškumą demonstravo ir N. Hayesas. Kuomet „Chimki“ likus žaisti 4 minutes prisivijo 75:81, puolėjas atkovojo kamuolį po netaiklaus Aleksejaus Švedo metimo, netrukus sugriebė kamuolį ir po savo krepšiu po netikslaus Artūro Milaknio bandymo bei tuomet pats taikliai atakavo iš toli (84:75), o vėl atsiplėšęs „Žalgiris“ atgal nebesižvalgė.

„Krepšinis yra atkarpų žaidimas. Kai žmonės žiūri krepšinį, jie dažnai tai pamiršta. Taip pat kaip mes sugebėjome mačo pradžioje įgyti 15 taškų persvarą, tokiu pačiu būdu jie tokią persvarą gali panaikinti. Kartais žaisime gerai ir sumesime metimus, bet kartais žaisime prasčiau ir metimus pramesime. Tą patį išgyvens ir kitos komandos.

Tokiose situacijose svarbiausia nuraminti audrą, o šįkart mes tai padarėme. Atlikome gerą darbą nusiraminant ir sustatant viską į savo vietas. Ataka po atakos buvome labai gera komanda“, – tinklalapiui Krepšinis.lt pasakojo 8 taškus, 5 atkovotus kamuolius ir 3 rezultatyvius perdavimus surinkęs N. Hayesas, teigęs, jog pergalę lėmė sėkmingai veikęs puolimas.

„Gerai pasirodėme puolime. Norėtume taip žaisti ir toliau. Neblogai pasirodėme ir gynyboje. „Chimki“ yra labai gerai taškus renkanti ekipa su daug talentingų metikų, bet juos sulaikyti sekėsi gana gerai. Duočiau mums C pažymį. Nežinau, kokią vertinimo sistemą jūs naudojate čia Lietuvoje, bet sakykime, kad gynėmės vidutiniškai, kad ir kokią raidę čia naudotumėte jūs“, – sakė 25-erių atletas.

Paskutinėmis minutėmis visas Rimo Kurtinaičio auklėtinių viltis išsigelbėti Kaune daužė Zachas LeDay. Vienas rezultatyviausių karjeros Eurolygoje rungtynių žaidęs vidurio puolėjas laužė lanką dėjimais bei per paskutines tris minutes pelnė 8 iš 23 savo taškų. Naudingiausiu mačo žaidėju tapęs aukštaūgis per 26 minutes surinko 26 naudingumo balus.

„Tiesiog kovojome. Varžovai pataikė sudėtingų metimų, bet mes žaidėme iki galo ir taip pat pataikėme gerų metimų. Pats atlieku metimus ties kuriais dirbu kiekvieną dieną. Pasitikiu savimi. Noriu žaisti taip, kad padėčiau komandai laimėti. Man pavyko atlikti kelis dėjimus, suteikti komandai energijos bei užvesti sirgalius. Tai padėjo. Man labai patiko abu mano dėjimai“, – sakė Z. LeDay.

Apie emocijas prabilo bei sirgaliams dėkojo ir KC Riversas.

„Žaisti čia visada yra linksma. „Žalgiris“ turi nuostabius gerbėjus. Turime būti labai dėkingi už jų pastangas. Nepaisant to, kas vyksta pasaulyje, jie toliau daro šią vietą pragaru varžovams. Jie yra mūsų šeštasis žaidėjas. Tam tikromis akimirkomis, ypač kai įkrentame į duobę, mums labai reikia papildomos energijos, o sirgaliai jos suteikia“, – teigė snaiperis.

Nors sirgalių ir savo pačių sėkmingo žaidimo užvesti žalgiriečiai ketvirtajame kėlinyje neslėpė emocijų, N. Hayesas net ir po efektingiausių dėjimų išliko santūrus. Apie žaidėjų psichologiją prabilęs puolėjas tvirtino, jog pasiduoti emocijoms yra pavojinga.

„Vyrukai šiandien pagavo emocinę bangą po galingų dėjimų ir tai yra gerai, nes tai mums padėjo, apie žaidimą su energija kalbame dažnai. Vis dėlto aš ne toks – mano veidas yra toks pats ir tada kai pataikau, ir tada kai prametu. Emocine prasme, nesu nei per aukštai, nei per žemai. Ir po dėjimų likau ramus bei tiesiog sakiau „šaunu, puikus darbas“.

Kai per daug užsivedi, tai gali ir pakenkti. Gali perdegti. Manau, kad visada turi išlikti santūrumą. Kartais vyrukai sužaidžia kelis sėkmingus epizodus, užsiveda, o tuomet bando ir toliau žaisti kaip herojai, nes jaučiasi gerai, tačiau jie nepataiko ar padaro kažką negerai. Taigi, nėra tokio dalyko kaip „būti karštu“. Tai tik skaičiai. Kai tai supranti, psichologiškai gali išlikti stabilus visada.“

Nors kalbėdamas apie herojišką žaidimą ir nepataikymus N. Hayesas žvilgčiojo į du skubotus metimus po keturių pataikytų tritaškių serijos prametusį KC Riversą, paklaustas apie jo pasirodymą amerikietis apipylė tautietį komplimentais.

„KC buvo fantastiškas. Metikai turi mesti. Tuo metu tų tritaškių mums labai reikėjo, nes varžovai mažino deficitą, o mes buvome užstrigę. Šaunu, kad KC iššovė, o tai padėjo užsivesti bei pataikyti ir kitiems. Mūsų metikai KC ir Artūras yra puikūs, o visi kiti stengiamės jiems padėti. Visada gerai matyti, kaip jie įgauna pagreitį“, – kalbėjo N. Hayesas.

15 taškų pelnęs KC Riversas antradienį taiklumu pranoko bene didžiausią Eurolygos žvaigždę A. Šveda – žalgirietis pataikė 5 tolimus metimus iš 8, kuomet „Chimki“ lyderis – 3 iš 9. Tiesa, rusas vis tiek sukrapštė 24 taškus, o „Žalgirio“ atstovai teigė, jog tokio krepšininko žaidimą stebėti yra įdomu.

„Kaip krepšinio gerbėjas, gera matyti tokius vyrukus kaip Švedas, kuris meta nedvejodamas. Jis yra nuostabus metikas, o kai kurie jo metimai priverčia pasakyti „oho, tai yra įspūdinga“, tačiau kai tenka patiems prieš jį žaisti, sakome „velnias, mums reikia kažką daryti“. Aleksejus, kaip ir visa jo komanda, yra labai talentingas. Visa laimė, jog šiandien nugalėjome mes“, – sakė N. Hayesas.

„Antroje mačo pusėje varžovai pataikė sudėtingų metimų, jie labai gerai meta iš toli. Jie turi vieną žaidėją, kuris gali mesti ir pataikyti kada tik nori. Gerai, jog rungtynių pabaigoje mums pavyko varžovų atakas pristabdyti ir tai leido mums laimėti“, – pridūrė Z. LeDay.

Nors paskutinėmis sekundėmis „Žalgiris“ jau buvo užsitikrinęs pergalę, kova vyko iki paskutiniųjų sekundžių. Kauniečiams buvo svarbu laimėti didesniu nei 10 taškų skirtumu, kuriuo buvo pralaimėta Rusijoje. Tikslą pasiekę ir po pergalės 11 taškų skirtumu į Eurolygos stipriausiųjų aštuonetą įšokę žalgiriečiai patikino, jog dėl savo galimybių patekti į atkrintamąsias jaučiais užtikrintai.

„Norėjome laimėti ir laimėti kuo didesniu skirtumu. To norime kiekviename susitikime. Savo tikslą pasiekėme. Visi buvome susikoncentravę, o lemiamu metu parodėme daug emocijų, nes norėjome laimėti labai stipriai. Kai žaidėme su „Chimki“ praėjusį kartą, išgyvenome pralaimėjimų seriją, o dabar viskas yra kitaip – esame ant bangos“, – sakė Z. LeDay.

„Tai yra didelė pergalė. Žaidžiame neblogą seriją ir norime toliau daryti tai, kas pastaruoju metu sekėsi gerai. Bandome kiekvieną dieną būti geresni. Pasitikime savimi ir esame vieningi. Kovojame dėl patekimo į atkrintamąsias ir esame laimingi dėl to, jog pavyko pasiekti revanšą prieš „Chimki“ reikiamu taškų skirtumu. Pasitikime savimi ir turime stengtis toliau“, – sakė KC Riversas.

Antradienį 50 proc. taiklumu (14/28) iš toli atakavęs „Žalgiris“ kitas rungtynes Eurolygoje žais ketvirtadienį, kai išvykoje surems ginklus su Sankt Peterburgo „Zenit“.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Anadolu *233256
2.Real *216197
3.Barcelona *206157
4.Maccabi188141
5.CSKA189149
6.Panathinaikos141329
7.Fenerbahče1214-24
8.Žalgiris121571
9.Chimki1215-1
10.Valencia1215-21
11.Olympiakos1215-27
12.AX Armani1116-73
13.Baskonia1016-106
14.ASVEL1017-202
15.Crvena Zvezda1016-42
16.ALBA917-114
17.FC Bayern818-205
18.Zenit720-185

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)