„Žalgiris“ įveikė Rusijos ekipą rezultatu 96:85 ir pasiekė revanšą reikiama taškų persvara, kuri reguliaraus sezono pabaigoje koja kojon žengiančioms komandoms gali būti lemiama.

Mirtiną smūgį šeimininkai sudavė pirmoje dvikovos dalyje, o antrame kėlinyje pirmavo net 20 taškų skirtumu.

Po didžiosios pertraukos „Chimki“ kelis kartus buvo priartėję 6 taškų atstumu, bet stipriau pakutenti padų žalgiriečiams nepavyko.

Apie savotišką finalą Kaune prieš mačą kalbėjęs R. Kurtinaitis pripažino, kad „Žalgiriui“ ši pergalė – gyvybiškai svarbi, tačiau stengėsi minimalizuoti saviškių nuostolius.

„Tai – didelis žingsnis „Žalgiriui“ į atkrintamąsias varžybas. Savo ruožtu, ir mes nepraradome šansų, toliau esame atkrintamųjų zonoje, turime galvoti apie kitas rungtynes.

Labai prastai gynėmės, nuo pat pradžios klydome net paprastose situacijose. Atrodo, komanda surinkta iš profesionalų, bet lieka nulenkti galvą prieš Kauno sirgalius: dar nemačiau taip pasimetusios savo komandos kaip pirmame ketvirtyje. Manau, būtent su šia atmosfera nesusitvarkė kai kurie mūsų žaidėjai.

Trečiame kėlinyje padarėme šiokias tokias išvadas, buvo jau neblogai, bet būsiu sąžiningas. Net ir tada nemačiau galimybių perlaužti rungtynes, jautėsi, kad kažko trūksta“, – atviravo specialistas, stojęs prieš gimtojo miesto ekipą.

Anot R. Kurtinaičio, neatlaikę tribūnų spaudimo jo auklėtiniai pamiršo visus susitarimus gynyboje, nervingumo nepavyko atsikratyti ir mačo pabaigoje, kai „Chimki“ nesugebėjo įvykdyti nė atsarginio plano.

„Žinojome, kokio skirtumo mums reikia pralaimėjimo atveju, deja, labai prastai sužaidėme pabaigą: įsigudrinome prasižengti prieš metantį varžovą, kai visi penki keitėmės dengiamaisiais, nekalbu jau apie dvi klaidas puolime. Manau, kad šito lygio žaidėjai neturi teisės klysti tokiuose momentuose.

Ruošėmės gintis prieš atskirus „Žalgirio“ žaidėjus, bet kas iš to. Žinome, koks geras metikas yra KC Riversas, juk jis pas mus metus žaidė. Žinome, kad Lukas Lekavičius baudžia visą Eurolygą savo prasiveržimais į kairę pusę. Geriausiai įtampą iliustruoja faktas, kad dar niekada taip prastai nemetėme baudų: šiandien dešimt prametėme, vadinasi, nesusitvarkėme psichologiškai“, – vardijo treneris.

– Ar jūsų nestebina toks ūmus „Žalgirio“ rezultatyvumo šuolis Eurolygoje? – Krepšinis.lt paklausė R. Kurtinaičio

– Ne, man nenuostabu. Šarūnas Jasikevičius visada sakė, kad dirba ta pačia linkme. Viskas logiška: komandai reikėjo tik kelių pergalių, ir pasirodė to darbo rezultatai, pataikymo procentas automatiškai pagerėjo.

– Kokius esminius pokyčius įžvelgtumėte „Žalgirio“ žaidime lyginant su pirmosiomis tarpusavio rungtynėmis?

– Žaidžiant su „Žalgiriu“, kiekvienos rungtynės būna skirtingos. Jei pamenate, dar po mačo Maskvoje, kai visi plakė kauniečius už pralaimėjimus, buvau vienas iš nedaugelio, kurie sakė, kad „Žalgiris“ žaidžia gerai. Ir dabar jie žaidė tuo pačiu stiliumi, tik įgavo pasitikėjimo, smarkiai pagerino puolimą, o gynėsi taip pat kibiai.

– Kaip vertinate turnyro situaciją, į kurią dabar pateko „Chimki“?

– Nemanyčiau, kad dabar reikėtų daryti kažkokias išvadas. Lietuvoje labai skubama skirstyti komandas į pirmą, į antrą ketvertukus. Bet nereikia skubėti. Pamename, kaip sezono pradžioje keliolika pergalių iš eilės pasiekė Madrido „Real“ – o paskui sekė trys pralaimėjimai. Arba kokia rudenį buvo Milano „Olimpia“, ir kaip paskui ėmė pralaiminėti.

Tas pats „Žalgiris“ pralaimėjo devynis kartus iš eilės. Lygiai taip pat ir mums buvo: startavome neblogai, paskui traumų virtinė, objektyvios priežastys nustūmė į lentelės vidurį. Paskui seriją rungtynių laimėjome, norėjome ją pratęsti prieš „Žalgirį“, bet žinodami, kaip sudėtinga tai padaryti Kaune, savo galimybes vertinome 50/50.

Dabar namuose priimsime Stambulo „Fenerbahče“, Miuncheno „Bayern“. Taip, išvykoje žaisime su vienu konkurentų Atėnų „Panathinaikos“, bet vyksime ir pas Berlyno ALBA, kurią tikrai galime nugalėti. Mūsų likęs grafikas nėra toks prastas, tebesame atkrintamųjų zonoje. Nesijaučiame taip patogiai kaip kai kurios kitos komandos, bet mes kausimės dėl septintos ar aštuntos vietų, dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas.

Primename, kad trečią pergalę paeiliui pelnę Š. Jasikevičiaus auklėtiniai nutraukė analogišką maskviečių seriją.

Iki šiol vienintelį kartą „Chimki“ klubą Eurolygoje „Žalgiris“ buvo įveikęs dar Kauno sporto halėje 2010-aisiais, o vėliau sekė aštuonių pralaimėjimų serija tarpusavio rungtynėse.

Didesniais galvosūkiais žalgiriečiams per visą dalyvavimo Eurolygoje istoriją buvo virtę tik penki klubai. Maskvos CSKA 2000-2016 metais įveikė kauniečius 18, „Barcelona“ 2005-2015 metais – 14, Madrido „Real“ 2014-2018 metais – 11, o Atėnų „Panathinaikos“ 2004-2014 metais ir Tel Avivo „Maccabi“ 2008-2016 metais – 10 kartų iš eilės.

„Žalgirio“ sudėtyje antradienį vis dar trūko traumuoto Mariaus Grigonio, „Chimki“ lazaretas susitraukė iki nuo sezono pradžios nežaidžiančio Timofejaus Mozgovo bei Jeremy Evanso.

Pirmame rate praėjusį gruodį Rusijoje šeimininkai laimėjo 83:74.

„Dvigubą“ Eurolygos savaitę ketvirtadienį „Žalgiris“ tęs aplankydamas kitą rusų klubą – Sankt Peterburgo „Zenit“. Savo ruožtu, „Chimki“ penktadienį priims Stambulo „Fenerbahče“.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)