„Žalgiris“ antradienį atliko 29 rezultatyvius perdavimus, pakartodamas savo rekordą Eurolygoje, užfiksuotą šiame sezone prieš Miuncheno „Bayern“. Kauniečiai taip pat pataikė 14 iš 28 tritaškių – lygiai tiek pat, kaip mače su Berlyno ALBA kiek daugiau nei prieš mėnesį.

Skirtumas tas, kad šįkart kitoje aikštės pusėje buvo išrikiuotos ne Eurolygos mastais vidutinės vokiečių pajėgos, o vienas grėsmingiausių žemyno pulkų.

Todėl ir pergalė, pasiekta didesniu skirtumu nei prieš tai pralaimėta išvykoje – dvigubai saldi šeimininkams.

O kur dar faktas, kad ji nutraukė ilgiausią iš „Žalgirį“ tebekamavusių nesėkmių serijų tarpusavio rungtynėse. Prieš „Chimki“ laikinosios sostinės klubas nebuvo laimėjęs ištisą dešimtmetį.

„Darbas gerai padarytas. Tik visada norėtųsi, kad žaidėjai nedarytų tų pačių klaidų. Vis dėlto reikia nulenkti galvą prieš juos – kova buvo didžiulė, jie stengėsi, kabinosi. Ir reikia pripažinti, kad krepšinis būna visai kitoks, kai pataikome. Sunku buvo sustabdyti „Chimki“, bet, kaip galima spręsti iš rezultato, ir jiems buvo sunku mus sustabdyti“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Bent po porą metimų antradienį pataikė visi devyni į aikštę žengę žalgiriečiai (neskaitant kelias sekundes tesužaidusio Martino Gebeno) – svečiai tiesiog nežinojo, iš kur laukti pavojaus.

Š. Jasikevičius neslėpė tokio žaidimo ir tikėjęsis turint omenyje Rimo Kurtinaičio treniruojamos ekipos prioritetus.

„Pats Rimas sako, kad pergales jie laimi puolimu, o ne gynyba. Patys gindamiesi darėme klaidų, buvome nubausti, bet reikia turėti omenyje, koks buvo varžovas. Prieš šias rungtynes net treneriai turbūt daugiausiai turėjo diskutuoti, kokia gynyba būtų mažiausiai rizikinga. „Chimki“ talento turi tiek daug, kad sunku net suprasti, kaip gintis prieš tokią komandą.

Savo ruožtu, mes žinojome, kad prieš juos susikursime daug progų, bet buvo kitas klausimas – ar pataikysime. Išvykoje mūsų žaidimo organizacija nebuvo prastesnė, tik čia pataikėme“, – teigė „Žalgirio“ vairininkas.

O naudingiausias nugalėtojų gretose buvo Zachas LeDay. Nors „Chimki“, kitaip nei šeimininkai, laikėsi tik ant trijų banginių – Aleksejaus Švedo, Janio Timmos ir Jonaso Jerebko, nė vienas iš jų nebuvo toks efektyvus kaip „Žalgirio“ vidurio puolėjas iš JAV.

Z. LeDay pelnė 23 taškus ir surinko 26 naudingumo balus.

Spaudos konferencijos pradžioje Š. Jasikevičius net pyktelėjo išgirdęs klausimą, už kokias klaidas pirmame kėlinyje vos spėjęs apšilti kojas amerikietis buvo pakviestas atgal ant atsarginių suolo.

„Ne nuo tokio klausimo šiandien, po tokių gerų rungtynių, reikėtų pradėti. Nieko ypatingo – teko jam paaiškinti porą dalykų, po to jis iš karto sukūrė dešimt taškų, žaidė brandų krepšinį. Taip su jaunais žaidėjais mes elgiamės: nebūna jie keičiami už vieną klaidą, bet po dviejų trijų sodiname ant suolo, nelaukiu, kol bus keturios ar penkios“, – dėstė treneris.

Tradiciškai nepamiršo jis padėkoti ir „Žalgirio“ areną vėl aklinai užpildžiusiai publikai, kurią praėjusią savaitę buvo prasklaidžiusi koronaviruso baimė.

„Atmosfera buvo fantastinė, manau, jau aprimsta žmonės dėl tų visų mūsų Lietuvėlėje šitaip eskaluojamų problemų“, – sakė Š. Jasikevičius.

Trečią pergalę paeiliui pelnę Lietuvos čempionai nutraukė analogišką maskviečių seriją.

Iki šiol vienintelį kartą „Chimki“ klubą Eurolygoje „Žalgiris“ buvo įveikęs dar Kauno sporto halėje 2010-aisiais, o vėliau sekė aštuonių pralaimėjimų serija tarpusavio rungtynėse.

Didesniais galvosūkiais žalgiriečiams per visą dalyvavimo Eurolygoje istoriją buvo virtę tik penki klubai. Maskvos CSKA 2000-2016 metais įveikė kauniečius 18, „Barcelona“ 2005-2015 metais – 14, Madrido „Real“ 2014-2018 metais – 11, o Atėnų „Panathinaikos“ 2004-2014 metais ir Tel Avivo „Maccabi“ 2008-2016 metais – 10 kartų iš eilės.

„Žalgirio“ sudėtyje antradienį vis dar trūko traumuoto Mariaus Grigonio, „Chimki“ lazaretas susitraukė iki nuo sezono pradžios nežaidžiančio Timofejaus Mozgovo bei Jeremy Evanso.

Pirmame rate praėjusį gruodį Rusijoje šeimininkai laimėjo 83:74.

„Dvigubą“ Eurolygos savaitę ketvirtadienį „Žalgiris“ tęs aplankydamas kitą rusų klubą – Sankt Peterburgo „Zenit“. Savo ruožtu, „Chimki“ penktadienį priims Stambulo „Fenerbahče“.

Eurolygos turnyro lentelė po antradienio rungtynių

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)