Tokių priemonių NBA ir Nacionalinė žaidėjų asociacija ėmėsi pasikonsultavusi su užkrečiamų ligų prevencijos ekspertais ir Kolumbijos universiteto mokslininkais.

„Koronavirusas vis dar turi potencialą sparčiai plisti. Mūsų prioritetas – darbuotojų, komandų, žaidėjų ir fanų sveikata ir saugumas. Toliau stebime situaciją“, – AP teigė NBA atstovai.

NBA vadovybė taip pat svarsto galimybę sumažinti įvairių renginių skaičių, tokių kaip treniruočių stovyklos, naujokų biržos žaidėjų peržiūros, tarptautinis skautingas.

Kai kurie žaidėjai jau atkreipė dėmesį į NBA rekomendacijas. „Korona“ pasakė Niujorko „Knicks“ žaidėjas Bobby Portis, kai pirmadienį kumščiu sveikinosi prieš dvikovą su Hiustono „Rockets“.

Majamio „Heat“ žvaigždė Jimmy Butleris teigė nesijaudinantis dėl perspėjimų: „Per daug apie tai negalvoju. Ir toliau būsiu toks, koks esu“.

Portlando „Trail Blazers“ žaidėjas CJ McCollumas atvirkščiai kviečia imtis visų atsargumo priemonių ir ketina padaryti pertrauką – nedalinti autografų.


Bostono „Celtics“ atstovas Kemba Walkeris taip pat ketina būti atidus: „Neabejoju, kad ir toliau pasirašinėsiu ant atributikos, tik veikiausiai visur nešiosiu savo nuosavą rašiklį“.

Kovo 3 dienos duomenimis užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius JAV pasiekė 105, užfiksuotos 5 mirtys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)