Vilniaus oro uoste pirmadienį „Chimki“ kolektyvas tūpė be savo dirigento – pasinaudojęs pertrauka VTB Vieningoje lygoje, pirmenybių lyderių treneris Rimas Kurtinaitis į tėvynę grįžo anksčiau.

Kartu su komanda iš trenerių štabo atvyko tik kitas lietuvis – R. Kurtinaičio asistentas Robertas Kuncaitis.

Vis dėlto „Chimki“ svarbiausia, kad keleivių sąraše pagaliau yra beveik visi pajėgiausi ekipos krepšininkai – išskyrus tik visą sezoną nerungtyniaujantį Timofejų Mozgovą.

Itin banguotai žaidžianti ekipa dabar bando susirinkti tai, ką išbarstė lapkričio-sausio mėnesiais. Vasarį R. Kurtinaičio auklėtiniai laimėjo triskart iš eilės ir turnyro lentelėje užima septintą vietą (12/14), viena pergale lenkdami Kauno „Žalgirį“ (11/15).

„Sezoną pradėjome turėdami labai daug naujokų. Dabar pagaliau susižaidėme tarpusavyje, pradėjome rungtyniauti kaip komanda. Tai šaunu. Ginamės taip pat kaip anksčiau, tik gal šiek tiek „kiečiau“. Pagaliau įgavome gerą ritmą, tereikia jo neprarasti. Atėjo svarbi sezono stadija, nebe tiek daug turų beliko iki atkrintamųjų. Turime bandyti laimėti kiekvienas rungtynes“, – pagerėjusius komandos rezultatus komentavo puolimo lyderis Aleksejus Švedas.

Tiesa, „Chimki“ pergales skynė prieš varžovus, nepatenkančius į Eurolygos geriausiųjų dešimtuką: Belgrado „Crvena Zvezda“, Milano „Olimpia“ ir Vilerbano ASVEL.

Lentelės viduryje maišatis tokia didelė, kad patys maskviečiai gali greitai prarasti turimas pozicijas.

Tokioje artimoje kovoje Rusijos ekipai svarbus gali būti ir 9 taškų skirtumas, kuriuo ji namuose įveikė Lietuvos čempionus praėjusį gruodį. Bet A. Švedas neslepia – į Kauną komanda atvažiavo turėdama kur kas didesnių ambicijų nei vien tik išlaikyti tarpusavio pranašumą.

„Kaune sunku žaisti, čia nuolat susirenka labai daug sirgalių. Kai tokia minia, visada malonu rungtyniauti, ir nesvarbu, ar ji tave myli, ar nekenčia. Tuo reikia mėgautis.

Tikiuosi, antradienį laimėsime. Manau, esame gerai pasiruošę, tačiau rungtynės bus labai sunkios“, – sakė rezultatyvumu visoje Eurolygoje tik Stambulo „Anadolu Efes“ žvaigždei Shane'ui Larkinui nusileidžiantis rusas.

Dvikova tarp „Žalgirio“ ir „Chimki“ antradienį prasidės 20 val. „Dvigubą“ Eurolygos savaitę penktadienį maskviečiai tęs vizitu pas Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija), Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai diena anksčiau aplankys kitą Rusijos klubą Sankt Peterburgo „Zenit“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)