Pagrindo jų nukelti nerado ir Lietuvos krepšinio lyga (LKL), kurios trys 23-iojo turo susitikimai buvo sužaisti šeštadienį, o dar du bus surengti sekmadienį – be mačo Šiauliuose, 17 val. vyks dvikova Prienuose tarp vietos „Cbet“ ir Kauno „Žalgirio“. Abejas šias rungtynes tiesiogiai transliuos DELFI TV.

„Lietuvos krepšinio lyga atidžiai stebi situaciją dėl koronaviruso Lietuvoje ir vadovaudamasi atsakingų valstybinių institucijų sprendimais nutarė vykdyti visas numatytas „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes. Tarp jų – ir sekmadienį (kovo 1 d.) vyksiantis mačas Šiauliuose, kuriame vietos klubas žais su Kėdainių „Nevėžiu“. Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pranešė, kad atsakingos institucijos priėmė sprendimą masinių renginių neatšaukti.

Tiek sekmadienio rungtynių Šiauliuose, tiek kitų „Betsafe–LKL“ susitikimų metu bus laikomasi visų prevencinių valstybės institucijų rekomendacijų. LKL rekomenduoja klubams, organizuojantiems rungtynes, užtikrinti aukščiausius higienos standartus.

Papildomą informaciją apie prevencines priemones ir rekomendacijas galima rasti www.sam.lrv.lt/lt/naujienos/koronavirusas“, – tokį pareiškimą savaitgalį išplatino LKL.

Tai, kad akistata tikrai nebus atšaukta, sekmadienio rytą patvirtino ir pats „Šiaulių“ klubas.

„Po kvietimo šiauliečiams su Eurolygos bilietu apsilankyti mūsų dvikovoje su „Nevėžiu“ šiek tiek sunerimome pamatę, kiek žiūrovų neatvyko į rungtynes Kaune - vis tik Šiaulių arena nėra tokia talpi. Bet ką jau ten, kaip sakoma, pasispausim ir kaip nors tilpsim“, – šmaikštavo oficiali komandos paskyra feisbuke.

Šiaulių arenoje telpa beveik 6 tūkstančiai sirgalių, tačiau sunku tikėtis, kad ji šį kartą bus sausakimša. Bent jau tuo suabejoti leidžia pastarųjų „Žalgirio“ rungtynių Eurolygoje pavyzdys, kai vietoje įprastų 15,5 tūkst. gerbėjų į tribūnas susirinko apie 9,5 tūkst. Baimindamiesi dėl savo sveikatos arenoje nepasirodė net 6 tūkst. aistruolių, nors visi bilietai į mūšį su svečiais iš Milano buvo išparduoti gerokai iš anksto.

Įdomu, kad dėl kitų žiūrovų saugumo buvo rekomenduojama į „Žalgirio“ areną neatvykti gerbėjams iš Šiaulių miesto ir jo apylinkių. Būtent todėl „Šiauliai“ ir nusprendė sekmadienį vykdyti akciją, kurios metu miestiečiai, įsigiję bilietus į minėtą mačą tarp „Žalgirio“ ir „Armani“, bus įleidžiami į susitikimą su „Nevėžiu“ nemokamai.

„Šiaulių“ ir „Nevėžio“ mačas – itin svarbus turnyrine prasme. Šiauliečiai ir kėdainiečiai (po 6/16) galynėjasi tarpusavyje dėl aštuntos vietos ir teisės žaisti atkrintamosiose varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)