„Žalgiris“ penktadienį pasiekė revanšą prieš Milano krepšininkus rezultatu 105:97 ir pasivijo juos Eurolygos turnyro lentelėje, pakildamas į dešimtą vietą.

Priekaištų dėl nesėkmės savo auklėtiniams E. Messina neturėjo.

„Gražios rungtynės žiūrovams, gerai žaidė abi komandos, bet pergalės nusipelnė „Žalgiris“. Gaila mano žaidėjų, jie tikrai gerai žaidžia išvykose, bet kažkodėl vis neužbaigiame darbo. Kita vertus, džiugu, kad labai sudėtingoje svečiams arenoje žaisdami su labai gera komanda sugebėjome atsitiesti ir atkurti intrigą.

Ketvirtame kėlinyje mūsų sugrįžimą lėmė keli geri epizodai gynyboje iš eilės, kai išprovokavome varžovų klaidas, ir puolime neperskubėjome. Gerą balansą komandai davė Kalebas Tarczewskis, išnaudojome progas, kai metėme nedengiami.

Susikurti geras galimybes atakuoti – daugiausia ką gali padaryti šiame lygyje. Taigi, turime tiesiog toliau dirbti, nenuleisti rankų“, – komentavo E. Messina.

„Olimpia“ pratęsimo pabaigoje neteko savo žaidimo variklio Sergio Rodriguezo, bet iškart po rungtynių komandos strategas teigė nežinantis, ar ispano trauma – rimta.

„Kol kas jam tik dedamas ledas ant čiurnos“, – sakė treneris.

Būtent dažnomis permainomis sudėtyje jis aiškino prastą Milano klubo seriją – pralaimėta ketvirtą sykį paeiliui ir aštuntą per 9 pastaruosius turus.

„Pilna sudėtimi šiame sezone žaidėme gal tik penkerias rungtynes. Turėjome pakeisti kai kuriuos žaidėjus, kad sustiprintume komandą. Žinote, nauji žaidėjai, nauji treneriai... Bet mes žaidžiame neblogai, tikrai stengiamės, manau, ateityje mūsų situacija gerės“, – vylėsi krepšinio profesoriumi pravardžiuojamas italas.

„Olimpia“ nusmuko į dvyliktą vietą ir, nepaisant solidaus biudžeto, rizikuoja ketvirtą kartą iš eilės nepatekti į atkrintamąsias varžybas.

E. Messina teigė dabar dėl to nesijaudinantis, tačiau kartu atkreipė dėmesį į milžinišką konkurenciją Eurolygoje. San Antonijaus „Spurs“ trenerių štabe 2014-2019 metais dirbusio specialisto nuomone, NBA lygai tokia kova už būvį nebūdinga.

„Niekada nesidairau į turnyro lentelę. Nedariau to net sezono pradžioje, kai nugalėjome keletą labai gerų komandų. Nemanau, kad Eurolygoje apskritai galima ką nors planuoti, nes čia visada už kampo laukia siurprizai. Deja, dabar priklausome ir nuo kitų komandų rezultatų, nesame patys savo likimo šeimininkai. Vis dėlto turime tik toliau žaisti, nesiblaškyti.

Žinote, kad NBA yra 30 komandų, o į atkrintamąsias varžybas patenka 16 – taigi, daugiau nei pusė. Eurolygoje žaidžia iš 18 klubų po reguliaraus sezono pasirodymą tęsia tik 8 – mažiau nei 50 proc. O iš tikrųjų patekti į atkrintamąsias čia – dar sunkiau.

Nemanau, kad ką nors įžeisiu tai pasakęs, bet keturios ar penkios vietos jau yra užimtos tokių komandų kaip „Barcelona“, Madrido „Real“, Maskvos CSKA. Dauguma kitų kovoja dėl likusių trijų vietų. Tokia jau ši Eurolyga, reikia kantrybės ir pamatysime kaip viskas baigsis“, – samprotavo E. Messina.

Baigęs spaudos konferenciją ir eidamas iš salės italas žurnalistams dar mestelėjo pokštą primindamas klausimus apie jo tėvynėje siaučiantį koronavirusą, kuriais buvo sutiktas, kuomet ketvirtadienį atvyko į Kauną.

„Tikiuosi, įvertinsite, kad nenusikosėjau“, – šyptelėjo treneris, visuomenės reakciją į naują ligą laikantis gerokai perdėta.

Primename, kad pirmame Eurolygos reguliaraus sezono rate Milane pergalę 85:81 iškovojo šeimininkai.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)