Kauno „Žalgiris“ namuose įveikė Milano „Olimpia“ 105:97.

Kauniečiai tris sykius bandė atitrūkti, bet „Olimpia“ kaskart pasivydavo. Net ir paskutiniame kėlinyje, kai likus žaisti 3 min. iki finalinės sirenos „Žalgiris“ pirmavo 10 taškų skirtumu – prasidėjus paskutinei minutei rezultatas jau buvo lygus.

Tuomet dvitaškiais po prasiveržimų apsikeitė Thomasas Walkupas ir Sergio Rodriguezas, o paskutinę ataką pradėjęs „Žalgirio“ amerikietis driblinguodamas kamuoliu pataikė sau į koją.

Rezultatas taip ir liko 91:91, tad varžovams teko raitotis rankoves papildomoms 5 minutėms. Kurių metu Lietuvos čempionai iškart ėmė diktuoti savas sąlygas, ir po dviejų nesėkmingų bandymų pirmą kartą šiame Eurolygos sezone laimėjo pratęsimą.

Dvikova buvo neįprastai rezultatyvi abiem ekipoms: kauniečiai per 40 žaidimo minučių savo vidurkį viršijo 12, milaniečiai – 14 taškų.

Bet tokie skaičiai nesužavėjo Š. Jasikevičiaus.

„Rungtynės buvo panašios kaip mūsų treniruotės pastarosiomis dienomis: su labai daug energijos ir visiškai be galvos. Tikėjau, kad atėjus mačui tos galvos prisisuks, bet to neįvyko. Puolime buvome užsivedę, stengėmės, bet gynyboje – labai blogos rungtynės. Blogiausia, kad komanda nereagavo į pastabas nei per minutės pertraukėles, nei per didžiąją pertrauką.

Svarbiausia – vienas taškas, kuris yra aukso vertės. Visi jie dabar aukso vertės. Tikiuosi, kad kažkiek nurimę galėsime pradėti vėl kreipti dėmesį į detales ir gerinti žaidimą“, – kalbėjo specialistas.

Nors „Žalgirio“ arena buvo tuštesnė nei įprasta – mačą stebėjo 9,4 tūkst. gerbėjų, jiems treneris buvo dėkingas dvigubai.

„Smagu, kad tiek susirinko nepaisant tos... nežinau, kaip pavadinti, nenoriu būti antraštėse. Ačiū žmonėms, kurie vis dėlto atėjo ir mus palaikė“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Vis dėlto vėliau įsikalbėjęs „Žalgirio“ vairininkas išsakė ir savo nuomonę apie visuomenės reakcijas į naujos ligos pavojų, o taip pat komentavo auklėtinių pasirodymą penktadienį.

– „Žalgiris“ pirmą kartą šiame sezone laimėjo pratęsimą. Tam daugiau įtakos turėjo didesnis varžovų amžiaus vidurkis ar tvirtėjantis komandos psichologinis stuburas? – Krepšinis.lt paklausė Š. Jasikevičiaus

– Pratęsime viską lemia vienas kitas metimas, pasiekusios tokią stadiją, rungtynės daugiau mažiau tampa niekieno. Patys pabaigoje klysdami gynyboje susikūrėme tokias rungtynes, kurios galėjo pakrypti į bet kurią pusę. Nors turėjome kontrolę savo rankose, keliskart buvo dviženklis skirtumas, bet sugebėjome prisidaryti visokių dalykų.

– Rungtynių pradžioje taškus rinko „Žalgirio“ aukštaūgiai – planas buvo žaisti per priekinę liniją?

– Ne, netgi atvirkščiai. Gal nebent tuomet, kai Vladimiras Micovas žaisdavo sunkiuoju krašto puolėju. Kovėmės su veteranų komanda – tokią reikia varginti, judinti. Gynėjai tai ir darė judindami kamuolį, iš ten ir puolėjų taškai. Stengėmės, kad „Olimpia“ vargtų, kad aikštėje būtų kuo daugiau veiksmo.

– Nigelis Hayesas sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes ir pataikė visus 3 tritaškius. Atrodo, jam labai svarbus pats pirmas metimas?

– Iš dalies keista, nes Nigelis – tvirtas psichologiškai, turintis savo nuomonę. Iš kitos pusės, jis dar jaunas, o tokiems visada svarbu pataikyti pirmą metimą. Nors seniams turbūt irgi. Anksčiau Nigelio žaidime labiausiai ir trūko to pataikymo, dabar jis įsivažiavo. Šiandien jis buvo labai svarbus tiek rungtynių pradžioje, tiek pabaigoje.

– Per vieną minutės pertraukėlę net neėmėte į rankas derinių lentos...

– Įsivaizduokite, praradau savo mėgstamiausią lentą, teko ieškoti kitos, bet jau ne tokia gera – Dariaus Maskoliūno pavardė užrašyta. Kaip praradau savąją? Kažkaip nukrito ant žemės ir sulūžo, turbūt išslydo iš rankų (šypsosi – Krepšinis.lt).

Stengiuosi žaidėjus „užkurti“, bet ir jie patys turi pasistengti. Priėmėme rizikingą žingsnį duodami komandai tiek laisvų dienų. Sezonas – sudėtingas, norėjosi, kad išsivalytų galvas. Gal jiems bus pamoka, kad Eurolygoje grįžęs po išeiginių turi iškart nerti į darbą.

– Ne antraštėms, tačiau gal vis dėlto pasakysite, ar komandos neblaško žinios apie koronavirusą?

– Neakcentavau to dalyko, nemanau, kad krepšinio komandoje tai svarbu. Darbas treniruotėse šiomis dienomis buvo tikrai geras, reikėjo tik, kad galvos geriau veiktų.

Šiaip man tikrai patiko Ettore Messinos žodžiai, pasakyti ketvirtadienį atskridus į Kauną. Manau, aš mąstau panašiai. Ta masinė psichozė... Norisi rasti aukso vidurį, kad neatrodytum toks... Taip, suprantu, yra problema, bet gal yra ir didesnių problemų.

Nežinau, ramiai į tai reaguoju. Aišku, jeigu šeimoje kiltų tokia bėda, visai kitaip gal atrodytų. Tik norėtųsi, kad nebūtų perdėtos masinės psichozės. Nors pasiruošti reikia visokiems scenarijams, manau, „Žalgiris“ šiuo klausimu pasirodė aukščiausiu lygiu, kiek įmanoma užtikrino saugumą.

Kauniečiai laimėjo penktas rungtynes iš šešerių paskutinių, Milano klubas pralaimėjo ketvirtą sykį paeiliui ir aštuntą per 9 pastaruosius turus. Turnyro lentelėje abiejų ekipų balansas išsilygino – 11/15.

„Žalgiris“ toliau verčiasi be traumuoto Mariaus Grigonio, „Olimpia“ į Lietuvą atskrido be Artūro Gudaičio, kuriam diagnozuotas gastroenteritas.

Kitą savaitę žalgiriečių laukia rusiška pirtis: antradienį namuose jie priims Rimo Kurtinaičio treniruojamą Maskvos srities „Chimki“, o ketvirtadienį aplankys Sankt Peterburgo „Zenit“.

Primename, kad pirmame Eurolygos reguliaraus sezono rate Milane pergalę 85:81 iškovojo šeimininkai.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (509)