Anot klubo, siekiant patikrinti visus sirgalius, buvo uždaryti trys įėjimai į „Žalgirio“ areną, o visi srautai kreipiami per pagrindinius pirmo ir trečio aukšto įėjimus. Norint išvengti spūsčių, žiūrovai buvo kviečiami atvykti kuo anksčiau ir į areną įleidžiami likus dviem valandoms iki rungtynių.

Prie pagrindinio įėjimo į areną buvo įrengtos dvi palapinės, kuriose termovizoriais buvo matuojama aistruolių kūno temperatūra.

Kadangi specialus patikrinimas užtruko šiek tiek ilgiau, prie „Žalgirio“ arenos nusidriekė nemažos eilės. Pasak gausiai susirinkusių žmonių, tokia patikra didesnių sunkumų nesukėlė ir tai buvo būtina norint užtikrinti saugumą rungtynių metu.

„Manau, tai yra panika ir išpūstas reikalas. Dabar yra paskelbtas paprasto gripo karantinas. Aš manau, kad jeigu esi sveikas, tiesiog nėra ko bijoti. Tikrai nekilo minčių parduoti bilietą. Reikia tik stiprinti savo imunitetą, nebijoti ir imtis galbūt liaudiškų priemonių“, – samprotavo į rungtynes nusprendusi eiti mergina.

Anot jos, jeigu po rungtynių ir sužinotų, kad čia buvo koronaviruso atvejų, tikrai nekaltintų arenos vadovybės ar „Žalgirio“ atstovų. Jos teigimu, kiekvienas prisiima atsakomybę pats.

„Kaip ir nėra tos baimės, nebijau viruso. Aišku, yra kažkokia rizika, bet kiekvienas įvertina savo galimybes. Manau, kad žmonės yra protingi. Šis patikros surengimas yra tikrai geras, neužtruko labai ilgai“, – pridūrė kitas krepšinio sirgalius.

Jis pasakojo, kad šiek tiek domėjosi, kaip reikėtų apsisaugoti, ir yra informuotas, jog arena aprūpinta dezinfekcinėmis priemonėmis. Gerbėjas atviravo svarstęs neiti į rungtynes, tačiau galiausiai nusprendė palaikyti „Žalgirio“ komandą.

Dėl saugumo buvo rekomenduojama į „Žalgirio“ areną neatvykti gerbėjams iš Šiaulių miesto ir jo apylinkių, kur užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis.

Primename, kad pastarosiomis dienomis klausimas dėl rungtynių Kaune atšaukimo buvo linksniuojamas tiek žiniasklaidoje, tiek Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kabinetuose.

Nepaisant trečiadienį Lietuvoje paskelbtos ekstremalios padėties ir penktadienį paryčiais nustatyto pirmojo koronaviruso atvejo šalyje, „Žalgiriui“ buvo leista pačiam apsispręsti, ar saugu rengti mačą.

Tiesa, SAM rekomendavo „Žalgiriui“ atšaukti rungtynes arba rengti jas be žiūrovų, bet klubas nenorėjo nei vienos, nei kitos išeities.

Apie papildomas saugumo priemones paskelbęs ir svečių gerbėjų nevykti į Kauną paprašęs „Žalgiris“ pažadėjo grąžinti pinigus už bilietus tiems sirgaliams, kurie nuspręs neiti į mačą.

Tokia galimybe dar iki rungtynių pasinaudojo maždaug pusė tūkstančio sirgalių, pateikti prašymą grąžinti pinigus už nepanaudotą bilietą bus galima ir po mačo.

Visi bilietai į akistatą su svečiais iš Milano buvo išparduoti gerokai iš anksto.

Dvikova prasidės penktadienį, 20 val. „Žalgiris“ (10/15) Eurolygoje užima 12-ą vietą, „Olimpia“ (11/14) rikiuojasi laipteliu aukščiau.

Pirmame rate Milane pergalę 85:81 iškovojo šeimininkai.

koronaviruso vizualas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)