Pirmame kėlinyje spurtavusi 11:2, „Barcelona“ trumpam nutolo – 18:9. Tačiau dar ketvirčiui nesibaigus CSKA minimalizavo savo nuostolius, o antrame kėlinyje pats buvo įgijęs 7 taškų persvarą.

Po pertraukos tęsėsi grumtynės taškas į tašką be didesnių svyravimų – komandas dažniausiai skyrė vienu arba dviem metimais panaikinamas skirtumas.

Katalonams beveik neutralizavus Mike'ą Jamesą, šeimininkai surado netikėtą lyderį – Nikita Kurbanovas po pertraukos sumetė visus 11 savo taškų. Tačiau „Barcelona“ žvaigždės lemiamame kėlinyje atsakė taiklių metimų serija, o pirmuoju smuiku griežė Nikola Mirotičius.

Likus žaisti kiek daugiau nei minutę ir Svetislavo Pešičiaus auklėtiniams pirmaujant 78:75, M. Jamesas nepataikė iš po krepšio, N. Kurbanovas prašovė iš toli, bet CSKA du kartus atkovojo kamuolį puolime.

Galiausiai Darrunas Hilliardas sumažino deficitą iki minimumo, šeimininkai apsigynė ir turėjo 17 sekundžių savo atakai. Bet su kamuoliu užsižaidęs M. Jamesas suklydo, ir „Barcelona“ dviem baudų metimais prie pergalės priartino Brandonas Daviesas.

Dimitrio Itoudžio auklėtiniai dar turėjo 8 sekundes – ir tiek jiems neprireikė. Vos per 2,5 sek. grąžinus kamuolį iš užribio tritaškiu svarstykles išlygino savo liapsusą ištaisęs M. Jamesas.

„Barcelona“ ekipai liko 5 sek., ir kamuolį savo rankas paėmė N. Mirotičius. Atrodė, kad aukštaūgis be reikalo švaisto laiką aikštės kampe, tačiau paskutinę mačo sekundę puolėjas po verpstės paleido sudėtingą ir taiklų dvitaškį, parodydamas, kodėl yra laikomas vienu geriausių Europos krepšininkų.

Iš viso N. Mirotičius pelnė 23 taškus (4/6 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 6/6 baudų), atkovojo 8 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Buvęs žalgirietis B. Daviesas svečių gretose klaikiai metė dvitaškius (1/6), užtat pataikė visus 4 tritaškius (karjeros rekordas) ir surinko 16 taškų bei 7 atkovotus kamuolius.

Abi komandos taikliai šaudė iš toli: „Barcelona“ pataikė 12/25 tritaškių (48 proc.), CSKA – 11/24 (46 proc.).

CSKA: Danielis Hackettas 17 (3/5 dvit., 3/4 trit., 4 rez. perd.), Darrunas Hilliardas 14, Mike'as Jamesas 12 (5 kl.), Nikita Kurbanovas 11, Kyle'as Hinesas 10;

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 23, Cory Higginsas 17, Brandonas Daviesas 14, Kyle'as Kuricas 7, Malcolmas Delaney 6.

Tuo metu Sankt Peterburge Eurolygos autsaiderių dvikovoje vietos „Zenit“ 68:77 (20:19, 16:21, 18:20, 14:17) neprilygo Miuncheno „Bayern“.

Vokiečius į pergalę vedė 26 taškus, 8 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus surinkęs Gregas Monroe. 13 taškų pridėjo Paulas Zipseris.

Penktą kartą iš eilės pralaimėjusios Rusijos ekipos neišgelbėjo legionierių Austino Hollinso (18 taškų) ir Gustavo Ayono (17 taškų) tandemas. Daugiau nė vienas šeimininkų krepšininkas nepelnė dviženklio taškų skaičiaus.

„Bayern“ (8/18) nustūmė „Zenit“ (7/19) į paskutinę 18-ą Eurolygos vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)