„Visos masinio susibūrimo vietos, vieši renginiai kelia padidintą riziką užsikrėsti, kiekvienas turėtų įvertinti dalyvavimą juose. Dėl to rekomenduojama tokių renginių vengti. O drausti kol kas nėra jokio teisinio pagrindo, nes Lietuvoje nėra nė vieno nustatyto koronaviruso atvejo“, – ketvirtadienį po posėdžio sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Paklaustas, ar pats ketina penktadienį užsukti į „Žalgirio“ areną, kurioje anksčiau per krepšinio rungtynes būdavo neretas svečias, ministras pirmininkas teigė to nedarysiantis.

„Kaip žinote, aš esu rizikos grupėje dėl sumenkusio imuniteto, dėl to neplanuoju artimiausiu metu lankytis rungtynėse“, – sakė politikas, pastaraisiais metais kovojęs su limfoma.

Tuo metu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, kuris yra paskirtas vadovauti ekstremaliųjų situacijų centrui, neturėjo konkretaus atsakymo į klausimą, kas prisiims atsakomybę, jei rungtynių Kaune žiūrovai arenoje užsikrės koronavirusu.

„Nežinau, kaip įvardinti, kas turėtų tą atsakomybę prisiimti. Manau, kad ligos protrūkis gali kilti dėl įvairiausių priežasčių, žmonės į šalį gali atvykti įvairiais būdais. Griežtesnes kontroles priemones – drausti renginius, riboti judėjimą – šalys pasitelkia tuomet, kai nustato koronaviruso atvejų. Lietuvoje tokių neturime nė vieno.

Iš Milano atvyksta tik pati komanda su keliais lydinčiais žmonėmis. Duotos aiškios rekomendacijos, ką turi padaryti organizatoriai. Tai nėra draudimas, tik aiškios rekomendacijos, kaip reikia elgtis“, – kalbėjo ministras, paraginęs į rungtynes ir kitus viešuosius renginius neiti vyresnio amžiaus, lėtinėmis ligomis sergančius asmenis.

Ketvirtadienio rytą „Žalgiris“ eilinį kartą patvirtino neketinantis atšaukti rungtynių, nors Sveikatos apsaugos ministerija rekomendavo susitikimo atsisakyti arba rengti jį be žiūrovų.

„Iš karto kreipėmės į Eurolygą, bet gavome atsakymą, kad rungtynių nukelti neįmanoma.

Kitas variantas buvo žaisti be sirgalių, tačiau mes jo net nesvarstėme, nes sirgaliai yra viena iš dedamųjų mūsų rungtynių dalių. Mes dėl jų žaidžiame, dėl jų kovojame. Imsimės visų apsisaugojimo priemonių. Stengsimės garantuoti saugų visų buvimą arenoje“, – spaudos konferencijoje tvirtino „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Paklaustas, kas būtų, jeigu komisija uždraustų rengti šias rungtynes, P. Motiejūnas tuomet nedaugžodžiavo: „Būtų blogai. Mes neskaičiavome, nes nesvarstėme tokio varianto. Jei mes patys nuspręstume nežaisti, nesutarę su Eurolyga, patirtume ne tik finansinių nuostolių, tačiau ir gautume techninį pralaimėjimą 0:20. Nukentėtume visomis prasmėmis.“

Kiek vėliau klubas išplatino žinią, kad sirgaliams, kurie dėl koronaviruso grėsmės nuspręs į rungtynes nevykti, bus galima grąžinti bilietą ir atgauti pinigus.

Iš Milano į Lietuvą varžovai atskrenda ketvirtadienį vakare. Mačas prasidės penktadienį 20 val.

Milano „Olimpia“ komanda į Lietuvą atskris be Artūro Gudaičio, kuriam diagnozuotas gastroenteritas.

Pirmame rate Milane pergalę 85:81 iškovojo šeimininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (339)