„Štai ko reikia, kad prisirinktų būrys žurnalistų! Visuotinės panikos“, – šypsojosi „Žalgirio“ strategas, įžengęs į spaudos konferencijų kambarį ir jame pakeitęs klubo vadovą Paulių Motiejūną. Pastarasis pabrėžė, kad klubas, sulaukęs Vyriausybės rekomendacijų, nesiruošia nukelti rungtynių dėl koronaviruso grėsmės ir jas žais sausakimšoje arenoje.

„Man nereikia nieko mąstyti dėl to. Aš esu tik „Žalgirio“ darbuotojas, turiu dirbti savo darbą, esu krepšinio treneris.

Galiu kalbėti ir kalbu apie krepšinį. O tie klausimai dėl viruso ir panašiai, manau, Paulius viską atsakė. Situaciją reikia sekti, aš turiu savo nuomonę, bet ją pasilaikysiu sau.

Žinoma, reikia atsižvelgti į žmonių saugumą. Bet čia aš esu, kad kalbėčiau apie krepšinį. Paulius čia ir buvo dėl visų klubo dalykų, manau, atsakė į visus klausimus. Daugiau neturiu ką pasakyti apie ekstremalią situaciją“, – teigė Š. Jasikevičius, sulaukęs klausimo apie koronavirusą ir komandos žaidėjų reakcijas, svarstant, ar rungtynes nukelti, ar jas žaisti be žiūrovų.

Kol kas nėra jokių ženklų, kad rungtynės galėtų neįvykti. Komanda ketvirtadienį ryte surengs eilinę treniruotę prieš rungtynes, o iš Milano į Lietuvą varžovai atskrenda šiandien vakare.

Pirmame rate Milane pergalę 85:81 iškovojo „Armani Olimpia“ ekipa.

Vos pergalę per paskutinius 7 susitikimus iškovoję varžovai į Kauną atvyksta turėdami rimtų nuostolių. Trečiadienį vakare Milano klubas išplatino pranešimą – dėl ligos į Kauną neatskris Artūras Gudaitis, kuriam, remiantis klubo pranešimu, diagnozuotas gastroenteritas (virškinamojo trakto gleivinės uždegimas).

Be to, „Armani“ gretose susižeidęs gynėjas serbas Nemanja Nedovičius. Italijos komandoje, lyginant su maču Milane, nebeliko buvusio žalgiriečio Aarono White'o, kuris persikėlė į Tenerifės „Iberostar“ klubą.

Tuo metu „Žalgiris“ išgyvena pakilimą, per paskutines 10 rungtynių laimėjo 7 susitikimus ir grįžo į kovą dėl vietos atkrintamosiose.

Tradiciškai prieš Eurolygos akistatą strategas Š. Jasikevičius pasidalino mintimis apie būsimą mūšį.

– Kokie akcentai prieš Milano ekipą?

– Tai viena talentingiausių komandų Eurolygoje. Rezultatų kreivė permaininga, tai į viršų, tai į apačią. Turi aibę talentingų žaidėjų, kurie gali nulemti rungtynes. Kaip visada turime žaisti savo krepšinį, koncentruotis į gynybą, kaip juos pristabdyti, kaip numušti jų skaičius ir pasistengti tęsti tą gerą dinamiką.

– Kalbant apie varžovus, jie išgyvena sudėtingą laikotarpį, jūsų manymu, kodėl Milano klubas neranda kelių į pergales?

– Sunku pasakyti, kas jiems nesigauna. Peržiūrėjome aibę jų rungtynių, sužaidė daug įspūdingų atkarpų, turėjo puikias rungtynes Barselonoje, daugelį rungtynių jie pradeda gerai, bet sunku pasakyti, kokios jų bėdos, kodėl jie kažkuriuo momentu sustoja.

Mums reikia galvoti apie save, kaip laimėti mums.

– Nors į Kauną neatvyks A. Gudaitis, kaip galima palyginti jo vaidmenį, žaidimą pernai ir vadovaujant Ettore Messinai?

– Nemanau, kad galima kažkaip lyginti jo vaidmenį prie Messinos ar kitų trenerių. Jis yra vidurio puolėjas, kuris priklausomas nuo įžaidėjų.

Aišku, šiemet yra Sergio Rodriguezas ir toks vaizdas, kad jis turėtų tikti ir prie jo, ir prie Nemanja Nedovičiaus. Bet sunku man kalbėti apie kitus, kai nežinau, kas vyksta viduje.

Kaip suprantu, jis nelabai turėjo laiko įsivažiuoti dėl sveikatos problemų. Jis tokio stiliaus centras, kuris yra priklausomas nuo gynėjų, o jie – labai talentingi.

– Kokie į Europą grįžusio E. Messinos taktikos kontūrai?

– Sunku kalbėti apie kitas komandas. Lyginant su pirmomis tarpusavio rungtynėmis, kažkiek gynybos sistemos pasikeitusios, prisitaikoma prie tų modernių tendencijų.

Prisimenant tą tarpusavio pirmą mačą, ir mes, ir jie buvo sezono pradžioje, iš tų rungtynių sunku kažką pasiimti.

Aš esu tik „Žalgirio“ darbuotojas, galiu kalbėti ir kalbu apie krepšinį.
Šarūnas Jasikevičius

– Milano ekipos branduolyje – būrys patyrusių žaidėjai, Sergio Rodriguezas, Vladimiras Micovas, Luisas Scola. Kokia jų įtaka žaidimui ir pačiai ekipai?

– Manau, tai labai patyrę žaidėjai, jei jiems leisi žaisti, įsibėgėti, jie nubaus. Kiekviena komanda stengiasi juos varginti, visi tą daro, bet jie žino, kada laiku pailsėti, kada įjungti didesnę pavarą.

Tai komanda su didžiuliu potencialu ir turime pradėti nuo gynybos.

– Milano ekipa yra labai priklausoma nuo S. Rodriguezo. Kaip bėgant metams keičiasi jo žaidimas?

– Visi žino, kad jis stipresnis žaidžiant į dešinę ranką. Labai stiprus metimas, visi bando prieš jį daryti tuos pačius dalykus ir vieniems pavyksta, kitiems – ne.

Turime kreipti dėmesį į visumą – tiek Micovas, tiek Scola turi gerus sezonus, Tarczewskis dėjo žingsnį į priekį. Ir nauji žaidėjai su kiekviena savaite žais vis geriau, įsiliedami į sistemą.

– Kokia situacija dėl Mariaus Grigonio ir ar visi kiti žaidėjai sveiki?

– Būtų spėliojimas iš mano pusės. Savaitė po savaitės stumiamės į priekį, bet kalbėti apie grįžimo datą būtų aklas spėjimas iš mano pusės. Visi kiti žaidėjai sveiki ir pasiruošę.

Primename, trečiadienį Vyriausybei paskelbus ekstremalią situaciją dėl koronaviruso plitimo Europoje, „Žalgiris“ išplatino pranešimą, kuriuo paragino penktadienį Lietuvoje Eurolygos rungtynes žaisiančios Milano „Olimpia“ ekipos aistruolius susilaikyti nuo kelionės į Kauną.

Remiantis klubo pranešimu, toks prašymas per varžovų ekipos atstovus pirmiausiai buvo nusiųstas bilietus norėjusiems įsigyti Italijos sirgaliams.

Taip pat „kviečiami sąmoningais būti“ ir krepšinio gerbėjai, kurie per pastarąsias kelias savaites viešėjo koronaviruso apimtose Kinijoje ar Šiaurės Italijoje – Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionuose.

Jiems siūloma susilaikyti nuo lankymosi viešose vietose, įskaitant ir „Žalgirio“ rungtynes. „Žalgirio“ klubas pasilieka teisę imtis visų reikiamų prevencijos priemonių tvarkos užtikrinimui: neįleisti asmenų į areną esant abejonių dėl lankytojų sveikatos ar saugumo“, – rašoma Lietuvos čempionų klubo pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)