37-erių strategas džiaugėsi auklėtinių pasirodymu ir pabrėžė gerai įvykdytą dvikovos planą. „Neptūno“ krepšininkams pavyko sustabdyti Alytaus ekipos lyderį Chauncey Collinsą, kuris šį sezoną ne kartą klaipėdiečiams pridarė problemų.

Amerikietis trečiadienio vakarą Klaipėdoje pelnė 7 taškus (1/2 dvit., 0/4 trit., 5/8 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir surinko 11 naudingumo balų.

„Pirmas blynas neprisvilo, – spaudos konferenciją pradėjo T. Gaidamavičius. – Labai džiugu, jog iškovojome pergalę, nes buvo daug nerimo dėl traumuotų žaidėjų. Kai kurie ir susirgo. Džiugina tai, kad labai tikslingai įvykdėme rungtynių planą.

Didžiausias akcentas buvo sustabdyti Chauncey Collinsą. Jam skyrėme labai daug dėmesio. Tai pavyko padaryti. Norėjome varžovus nuvarginti, bet tai nelabai pavyko, nes įsivėlėme į klaidas. Bet paskui sugrįžome į rungtynes ir viskas tuo pasibaigė. Džiugina pergalė, super.“

Pergalingame mače strategui teko remtis devyniais žaidėjais, o progų pasireikšti sulaukė ir jaunasis įžaidėjas Tadas Pažėra. Gynėjas rungtyniavo 15 minučių, pelnė 7 taškus (2/5 dvit., 1/1 trit.), atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 6 efektyvumo balus.

„Neišskirsiu nė vieno jauno žaidėjo. Ar tai Tadas, ar Matas – visi jie gerai dirbo. Iš tikrųjų žiauri situacija, kad turime tiek traumuotų žaidėjų. Nėra kam žaisti, jaunimas turi rodyti, ką jie moka. Tą jie šiandien ir padarė“, – sakė „Neptūno“ vairininkas.

T. Gaidamavičiui tai buvo debiutinis mačas pagrindinė Klaipėdoje ekipoje. Prieš tris savaites jis persikėlė iš dublerių komandos į asistentus, o prieš savaitę tapo vyriausiuoju „Neptūno“ treneriu.

„Priimame pokyčius, ką čia daug apie tai ir kalbėti. Esmė yra darbas, kurį reikia atlikti. Kažkiek kosmosas, bet bandau tvarkytis su šiuo dalyku kiek įmanoma labiau“, – sakė T. Gaidamavičius.

Artėjantį šeštadienį „Neptūnas“ namuose priims Panevėžio „Lietkabelį“. Dvikovos startas – 17 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)