Pirmadienį rungtynėse su Čekija D. Motiejūnas buvo galutinai pašalintas iš žaidimo prabėgus vos trims minutėms trečiojo kėlinio.

29-erių kaunietis iš šono sekė lietuvių spurtą 24:2, išgelbėjusį D. Maskoliūno auklėtinius nuo antro pralaimėjimo paeiliui perspektyvos.

„Kaip patys matėte, nėra lengva. Šiaip ne taip įsivažiavome, suaktyvinome gynybą ir laimėjome“, – lakoniškai mačą Krepšinis.lt komentavo vidurio puolėjas.

Jo žaidimo minutės pirmadienį atiteko Laurynui Biručiui, surinkusiam 17 taškų, be to, po pertraukos šeimininkai nemažai laiko rungtyniavo ir be tikro „centro“.

Pats D. Motiejūnas atakuojant taip pat buvo pastebimas – per 12 min. spėjo surinkti 10 taškų (5/8 dvitaškių), atkovojo 5 kamuolius po varžovų krepšiu (iš viso – 7).

Bet jo +/- rodiklis buvo antras blogiausias komandoje (-7). Didesnį pranašumą aikštėje čekai buvo įgavę tik aikštėje žaidžiant Jonui Mačiuliui (-8).

Prieš 206 cm ūgio Patriką Audą, 3 cm žemesnį Martiną Peterką ir vos du metrus siekiantį Martiną Krizą D. Motiejūnui nebuvo sudėtinga rasti kozirių puolant.

Tačiau ginantis 213 cm ūgio Šanchajaus „Sharks“ atstovas vėluodavo arba sutrikdavo susidūręs su lietuvių sistema, leido varžovams pasižymėti ir žaidžiant vienas prieš vieną.

Dėl sustabdyto Kinijos čempionato sausio pabaigoje į Lietuvą grįžęs D. Motiejūnas nuo to laiko neturėjo žaidimo praktikos. Ir nors pats anksčiau neabejojo savo sportine forma, D. Maskoliūnui jos nebuvo gana.

„Ačiū, kad atvažiavo, Donatas tikrai norėjo pasirodyti. O, kaip pavyko, vertinti vienareikšmiai negalima, nes jis mėnesį nežaidė, dar gydėsi traumą. Matėte, kokia jo fizinė forma. Jam buvo sunku suspėti esant bet kokiai gynybos sistemai. Manau, čia yra gal 50 proc. tikrojo D. Motiejūno, gal dar mažiau“, – samprotavo rinktinės strategas.

Pats D. Motiejūnas teigė, jog Kinijoje, kur rungtyniauja jau trečius metus, gynybos sistemos yra kitokios, todėl laiko persiorientuoti reikia daugiau, nei per Europos čempionato atrankos „langą“ turėjo Lietuvos ekipa.

„Nežaidžiau krepšinio penki prieš penkis daugiau nei mėnesį – nėra lengva per kelias treniruotes įsilieti. Kinijoje gynybos principai kitokie nei Europoje, NBA – dar kitokie. Turi prisitaikyti, o tam reikia laiko. Trys ar keturios treniruotės tam, manyčiau, mažoka“, – pažymėjo krepšininkas.

Entuziastingai galimybės po pustrečių metų pertraukos vėl apsivilkti rinktinės aprangą laukęs aukštaūgis kartu su tautiečiais krito į purvą Belgijoje, o paklaustas, ar pergalė prieš čekus kompensuoja patirtą sutriuškinimą, spręsti nesiryžo.

„Jausmas buvo š*dinas, džiaugiuosi, kad šįkart pavyko laimėti. Čia jau sirgaliai pasakys, ar tai atsveria pralaimėjimą belgams“, – sakė D. Motiejūnas.

Primename, kad praėjusį penktadienį belgai sugadino D. Maskoliūno inauguraciją į Lietuvos nacionalinės komandos vyriausiojo trenerio pareigas, sutriuškinę svečius 86:65.

Šeimininkų teisėmis 2021 metų Europos čempionate dalyvausiantys ir todėl atrankoje dėl kelialapio nesivaržantys čekai pirmame ture namuose 75:71 nugalėjo Daniją.

Rungtynėms Vilniuje D. Maskoliūnas neregistravo įžaidėjo Žygimanto Janavičiaus, jį pakeitė savaitgalį prie rinktinės prisijungęs debiutantas R. Jokubaitis.

Kitame C grupės susitikime Belgija svečiuose 88:72 įveikė Daniją.

Senojo žemyno pirmenybių atrankos kovos tęsis lapkritį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)