Jei Vilniaus „Ryto“ kapitonas praėjusį penktadienį Monse pataikė tik kas ketvirtą metimą „iš žaidimo“ (2/8), namų arenoje jis griebė jautį už ragų.

Vien per antrą kėlinį penkis tritaškius sumetęs krepšininkas palaikė Lietuvos rinktinės pulsą svečiams mėginant atitrūkti ir padėjo galiausiai nugalėti 97:89.

Snaiperis iš viso pataikė 6 iš 9 tolimų metimų, abudu dvitaškius ir 4 iš 5 baudų metimų.

„Jaučiu trenerio pasitikėjimą, jis akcentuoja, kad metikai turi mesti, o gerai besiveržiantys žaidėjai – brautis arčiau krepšio. Žinome savo stipriąsias puses. Man pataikius pirmus metimus komandos draugai pradėjo dar dažniau ieškoti manęs, taip pat ir greitose atakose“, – savo pasirodymą komentavo E. Bendžius.

Nors iki trečio kėlinio pabaigoje prasidėjusio spurto 24:2 šeimininkai turėjo vytis varžovus, 29-erių krepšininko nuomone, lietuvių klasė – aukštesnė nei čekų.

„Ketvirtame kėlinyje „sumažinome“ savo penketą, keitėmės dengiamaisiais ir čekus pristabdėme, nors jie vis tiek įmetė sunkių metimų po driblingo. Bet negalėjo visą laiką taip pataikyti.

Pralaimėjimas Belgijoje mus lengvai sukrėtė, norėjosi fanams ir sau patiems įrodyti, kad tai buvo kažkoks atsitiktinumas, kuris negali kartotis. Tris kėlinius sunkiai sekėsi ir šiandien, bet vis tiek parodėme savo klasę ir laimėjome“, – vertino E. Bendžius.

Lietuviai labai greitai apvertė įvykius aukštyn kojomis, nes pasitempė ne tik gynyboje, bet ir puolime.

Tai ketvirtame kėlinyje geriausiai sekėsi daryti jauniausiems komandos naujokams – Roko Jokubaičio ir Lauryno Biručio žaidimas du prieš du virto neįmenama mįsle Čekijai.

19-metis įžaidėjas prie 7 pelnytų taškų pridėjo 6 rezultatyvius perdavimus ir 3 atkovotus kamuolius, 22-ejų vidurio puolėjo sąskaitoje susikaupė 17 taškų vos per 15 žaidimo minučių.

Ant parketo treneris Darius Maskoliūnas jam galbūt būtų leidęs bėgioti ir ilgiau, bet L. Birutį ant atsarginių suolo pasodino penkios asmeninės pražangos, kurių paskutinė buvo nesportinė.

„Šiek tiek“, – šyptelėjo L. Birutis, paklaustas, ar suprato, už ką buvo skirta pastaroji nuobauda.

Šypsojosi aukštaūgis ir sėdęs greta komandos draugų, iš kurių sulaukė nemažai komplimentų. Pats Kauno „Žalgiriui“ priklausantis, bet Prienų „Cbet“ paskolintas žaidėjas santūriai pagyrė perdavimų negailėjusį R. Jokubaitį.

„Rokas gan gerai pasirodė. Kartu žaidėme „Žalgiryje“, šiek tiek vienas kitą jaučiame. Ieškojo manęs ir rado“, – atsiliepė L. Birutis.

O D. Maskoliūnas ieškojo ir rado L. Birutį kartu su R. Jokubaičiu, prie rinktinės prisidėjusiu jau po košmariško mačo Belgijoje.

Nors pastarasis atvyko vėliausiai, laiko apsiprasti D. Maskoliūno schemose jam reikėjo mažiausiai – juk Šarūno Jasikevičiaus asistentas įžaidėją kasdien mato „Žalgirio“ treniruotėse.

„Puikiai debiutavo, jautėsi ramybė. Matėsi, kad jis pripratęs prie derinių, pastatė į vietas kitus, kurie galbūt primiršo“, – pagyrė naujoką puolėjas Arnas Butkevičius.

Tuo metu trečiame kėlinyje dar 9 taškais pirmavę čekai pernelyg nenuliūdo dėl nevykusios mačo pabaigos.

Vieni iš 2021 metų Europos čempionato šeimininkų jau turi kelialapį kišenėje, tad atrankos varžybos jiems – tik formalumas.

„Nemanau, kad sužaidėme blogai, tik dvi minutes buvo kažkoks užtemimas, kuris mums kainavo rungtynes. Jei ne ta atkarpa, galėtume būti visai patenkinti.

Gerai, kad net ir po tokios mačo baigties galime smarkiai nesijaudinti. Mums dabar svarbiau ne rezultatas, o žaidimas“, – sakė rezultatyvumu E. Bendžiui nenusileidęs ir taip pat 26 taškus surinkęs Vojtechas Hrubanas.

„Negali būti laimingas pralaimėjęs mačą paskutiniame kėlinyje, bet turime būti objektyvūs, atsižvelgti į savo sudėtį. Esame gerame kėlyje, tikiuosi, taip tęsime ir toliau.

Žaidėme daug geriau nei pirmame mače prieš Daniją, trys kėliniai buvo jei ne puikūs, tai labai geri. Bet mums trūksta aukštaūgių, pirmiausia, Ondrejaus Balvino, ir pabaigoje tai pakišo koją. Lietuvių žaidimas du prieš du per kelias ketvirto kėlinio minutes mus pražudė. R. Jokubaitis? Jis manęs nenustebino, juk jau dabar yra Eurolygos žaidėjas ir turi puikią ateitį“, – kalbėjo Čekijos vairininkas iš Izraelio Ronenas Ginzburgas.

Primename, kad praėjusį penktadienį belgai sugadino D. Maskoliūno inauguraciją Lietuvos nacionalinės komandos vyriausiojo trenerio pareigose, sutriuškinę svečius 86:65.

Šeimininkų teisėmis 2021 metų Europos čempionate dalyvausiantys ir todėl atrankoje dėl kelialapio nesivaržantys čekai pirmame ture namuose 75:71 nugalėjo Daniją.

Rungtynėms Vilniuje D. Maskoliūnas neregistravo įžaidėjo Žygimanto Janavičiaus, kurį pakeitė savaitgalį prie rinktinės prisijungęs debiutantas R. Jokubaitis.

Kitame C grupės susitikime Belgija svečiuose 88:72 įveikė Daniją.

Senojo žemyno pirmenybių atrankos kovos tęsis lapkritį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)