Kauno „Žalgirio“ komanda penktadienio vakarą savoje arenoje turi žaisti Eurolygos 26-ojo turo rungtynes su Milano „Olimpia Armani“ krepšininkais. Visi bilietai į susitikimą yra išparduoti.

Tačiau ar tikrai įvyks šios rungtynės, kol kas nėra aišku.

„Šiandien kalbėjomės su komandos vadovais. Dalinomės visa būtina informacija. Mums neramina penktadienį vyksiančios rungtynės „Žalgirio“ arenoje ir manau, kad šį klausimą mes bandysime nagrinėti artimiausiu metu per valstybės ekstremalių situacijų komisijos posėdį, nes tai jau išeina už sveikatos apsaugos ministerijos kompetencijų ribų“, – pažymėjo sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

Anot jo, šis klausimas bus nagrinėjamas pirmadienį po pietų.

„Dar norėčiau priminti, kad panikuoti nėra pagrindo. Visos mūsų tarnybos yra pasiruošusios ir dirba. Darysime viską, kad apsaugotume savo žmones. Yra priimami sprendimai, ką reikėtų daryti ir jie yra daromi“, – tvirtino A. Šešelgis.

Savo ruožtu pirmadienį popiet pranešimą spaudai išplatino ir Kauno „Žalgirio“ klubas, bandantis raminti sirgalius ir tvirtinantis, kad kliūčių rungtynėms įvykti neturėtų.

Pateikiame „Žalgirio“ pranešimą:

Sulaukus užklausų dėl penktadienį „Žalgirio“ arenoje vyksiančių Eurolygos 26-ojo turo rungtynių su Milano „AX Armani“ komanda, norime nuraminti krepšinio sirgalius, kad Kauno „Žalgiris“ seka situaciją, susijusią su koronavirusu, ir bendrauja tiek su visomis suinteresuotomis šalimis, tiek su Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerija.

Į šio penktadienio rungtynes „Žalgirio“ arenoje visi bilietai buvo išparduoti dar prieš 3 savaites. Milano klubui buvo rezervuoti 35 bilietai, o kiek atvyks pavienių aistruolių, nėra žinoma.

Milano klubas patvirtino, kad šiuo metu nėra jokių kliūčių keliauti mažoms grupėms ar atskiriems asmenims. „AX Armani“ komanda ruošiasi penktadienio rungtynėms ir, kaip ir planuota, ketina atvykti į Kauną.

Kauno „Žalgiris“ susisiekė ir su Eurolyga, kuri taip pat seka situaciją. Artimiausiu metu lyga savo viduje aptars situaciją ir įvertins, ar yra realių grėsmių rungtynėms neįvykti, tačiau kol kas jokie pakeitimai tvarkaraštyje nėra numatyti.

Pasitikime Lietuvos sveikatos apsaugos institucijomis ir tikime, kad visi atvykstantieji į Lietuvą bus kruopščiai patikrinti dar oro uostuose, o rungtynės „Žalgirio“ arenoje galės vykti, kaip ir numatyta.

Eurolyga seka situaciją

Pirmadienio popietę savo poziciją pateikė ir Eurolyga, kuri kol kas neskuba imtis radikalių priemonių dėl Italijoje plintančio koronaviruso grėsmės.

„Mes nuolat sekame situaciją ir glaudžiai bendraujame su Italijos klubais, taip pat komandomis, kurios artimiausiu metu vyks rungtyniauti į Italiją. Be to, sekame naujausias Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijas.

Lyga reaguos į kiekvieną potencialią grėsmę, rengiame planus nenumatytoms situacijoms, tačiau šiuo metu vis dar neaišku, ar reikės juos aktyvuoti“, – pranešė Eurolyga.

Klausimas dėl rungtynių ir pavojaus jų dalyviams bei žiūrovams iškilo dėl to, kad Šiaurės Italijoje sparčiai plinta koronavirusas. Milano komandoje žaidžia lietuvis Artūras Gudaitis.

Pasak Italijos civilinio saugumo departamento vadovo Angelo Borrellio, šalyje koronavirusas diagnozuotas daugiau nei 150 žmonių. Tai yra daugiau nei bet kurioje kitoje Europos valstybėje.

Lombardijoje uždaryti 10 miestelių, kaimyniniame Veneto regione – dar vienas. Iš viso apie 50 tūkst. gyventojų uždrausta išvykti. Regiono valdžia taip pat nurodė uždaryti žmonių susibūrimo vietas, tokias kaip barai, restoranai ir klubai.

Vyriausybei ėmusis priemonių, kad virusas būtų sustabdytas, jų pasekmes jau pajuto futbolo atstovai. Sekmadienį turėję vykti „Serie A“ lygos mačai tarp Milano „Inter“ ir „Sampdoria“, „Verona“ ir „Cagliari“ bei „Atalanta“ ir „Sassuolo“ neįvyko.

Italijoje nuo koronaviruso jau mirė 4 asmenys.

Dauguma užsikrėtusiųjų Italijoje gyvena šiauriniame Lombardijos regione. Manoma, kad italai koronavirusu užsikrėtė nuo „pirmuoju pacientu“ vadinamo 38-erių vyro.

Šiuo metu tyrėjai atkuria vyro veiksmus minutės tikslumu – kur miegojo, valgė ir vaikščiojo – kad nustatytų visus žmones, kurie galėjo turėti kontaktą su juo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)