SAVAITĖS RUNGTYNĖS. Penktadienio vakarą Klaipėdoje susigrūmė dėl vietos A divizione kovojanti „LCC tarptautinio universiteto“ (10-18) komanda ir Vilniaus „Riviles-Steko“ (13-16) vyrai.

Galingai pradėję rungtynes Mariaus Tamolio auklėtiniai dar pirmoje dvikovos dalyje susikrovė dviženklę persvarą (51:40).

Nors svečiai iš Vilniaus sužaidė nepriekaištingą trečią kėlinuką ir likus žaisti dešimt minučių atkūrė intrigą (63:63), tačiau lemiamame kėlinuke „LCC tarptautinio universiteto“ komanda pakilo į žūtbūtinį mūšį ir per kėlinuką pelniusi net 34 taškus sugebėjo išplėšti aukso vertės pergalę – 97:88.

Iškovoję 10 pergalę LCC studentai gali būti ramūs, nes artimiausiems persekiotojams iš „raudonosios zonos“ jie yra nebepavejami. Maža to, sėkmingai susiklosčius aplinkybėms M.Tamolio auklėtiniai netgi gali pakovoti dėl paskutinės vietos atkrintamųjų traukinyje.

UŽSITIKRINO. Dar vieną idealų savaitgalį sužaidė ir reguliariojo sezono nugalėtojų vardus pagaliau užsitikrino Vilkaviškio „Perlo“ (24-4) komanda.

Penktadienio vakarą suvalkiečiai tik po nepaprastai atkaklios ir pratęsimo pareikalavusios kovos palaužė „Biržų-KKSC“ (15-14) ekipą rezultatu 106:101.

Tuo tarpu šeštadienį „Perlo“ vyrai jau savo aikštėje susigrūmė su Kauno raj. „Omegos“ (19-9) ekipa, šventė kur kas lengvesnę pergalę 91:57 ir iškovoję ją užsitikrino stipriausios pirmojo etapo komandos vardą.

UŽSITIKRINO 2. Dar viena komanda užsitikrinusia pirmąją vietą grupėje tapo „Vytauto Didžiojo universiteto“ (21-5) ekipa, kuri po savaitgalio kovų tapo nebepavejama artimiausioms persekiotojoms bei gali ramiai ruoštis atkrintamosioms, kur iki pat finalo ketverto turės potencialiai lengviausias varžoves ir savos aikštės pranašumą.

Ketvirtadienį VDU atstovai be didesnio gailesčio rezultatu 133:75 sumindė Marijampolės „ŽSM-Kalstatos“ (3-21) jaunimą.

Tuo tarpu šeštadienio popietę studentai iškovojo dar vieną triuškinamą pergalę rezultatu 124:70 įveikę Šiaulių „Saulės“-SG-ASKA (1-24) jaunimą ir tuo pačiu užsitikrinę stipriausios B diviziono B grupės komandos vardą.

REABILITAVOSI. Tiesiog košmarišką šešių pralaimėjimų iš eilės atkarpą savaitgalį užbaigė „Tauragės“ (17-11) kolektyvas, kuris po lyderio Igno Juškevičiaus netekties dar nebuvo patyrės pergalės skonio.

Penktadienio vakarą tauragiškiai savo aikštėje nepasipriešino Kauno „Atleto“ (21-7) ekipai kuriai pralaimėjo net 35 taškų skirtumu 76:111.

Tuo tarpu šeštadienį, taip pat savo aikštėje „Tauragės“ vyrai pradžiugino savo sirgalius ilgai laukta pergale, kuomet puikiai reabilitavosi rezultatu 86:81 įveikdami Ukmergės „Olimpo“ (10-19) atstovus.

GRĮŽO. Į kovą dėl vietos atkrintamosiose grįžo Ignalinos „Vilkakalnio“ (8-18) kolektyvas savaitgalį 76:56 įveikęs Šiaulių „Saulės“-SG-ASKA jaunimą ir pavijęs artimiausius varžovus kovoje dėl aštuntosios vietos B grupėje.

Dabar Ignalinos atstovai yra iškovoję tiek pergalių, kaip ir „Jonavos-2“ (8-18) ir Alytaus „Dzūkijos-SRC“ (8-17) ekipos, tačiau turi tarpusavio rungtynių pranašumą prieš artimiausius varžovus.

Tad jau dabar galima sakyti, kad kitas savaitgalis bus labai karštas aiškinantis ne tik pirmąsias vietas grupėse, bet ir kovoje dėl paskutinių bilietų į atkrintamųjų traukinį.

SUMINDĖ. Didžiausią savaitgalio pergalę šventė Radviliškio „Radviliškio-ŠSPC“ (18-7) komanda net 78 taškų skirtumu rezultatu 121:43 sumindžiusi „Lietuvos kurčiųjų sporto klubo“ (0-24) ekipą.

Iškovoję pergalę radviliškiečiai nutraukė trijų pralaimėjimų iš eilės seriją ir galutinai užsitikrino antrąją vietą B diviziono A grupėje.

SEZONO REKORDAI. Šią savaitę buvo pagerinti net du sezono rekordai. Šeštadienio popietę Anykščių KKSC-„Elmio“ vidurio puolėjas Donatas Radžiūnas blokavo net 9 varžovų metimus.

Tuo tarpu ketvirtadienį „Vytauto Didžiojo universiteto“ komanda varžovams atseikėjo net 23 tolimus metimus ir taip pat pasiekė naują šios kategorijos sezono rekordą.

SAVAITĖS MVP. Naudingiausio savaitės žaidėjo titulą iškovojo fantastiškai žaidęs Prienų „CBet-KKSC“ atstovas Arnas Tilindė, kuris per dvejas savaitgalio rungtynes vidutiniškai pelnė po 32 taškus, atkovojo po 14,5 atšokusio kamuolio, atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 44 naudingumo balus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)