Lyginant su maču Belgijoje, prie rinktinės prisijungė puikiai D. Maskoliūnui pažįstamas Kauno „Žalgirio“ gynėjas Rokas Jokubaitis.

„Matėte patys, Belgijoje trūko žaidimo organizavimo, trūko ramybės, užtikrintumo. Rokas tą gali suteikti komandai.

Jis puikiai žino tą sistemą, jam įkalta į galvą kaip „Tėve mūsų“. Manau, Rokas padės mums padraskyti ir varžovų gynybą, ir padėlioti žaidėjus į reikiamas pozicijas“, – apie savo auklėtinį „Žalgirio“ klube kalbėjo D. Maskoliūnas.

Anot stratego, nors Rokas sąlyginai jaunas amžiumi, tačiau savo patirtimi brandus žaidėjas.

„Rokas jau antrus metus yra tvirtas „Žalgirio“ pagrindinės komandos krepšininkas“, – teigė D. Maskoliūnas.

Nors Čekijai mačas Vilniuje iš esmės tebus kontrolinė repeticija, ji, kaip būsimo čempionato šeimininkė yra rami dėl vietos jame, vis dėlto mačas turės oficialų statusą, o tokių lietuviai ir čekai iki šiol tebuvo sužaidę tris.

Po netikėtos nesėkmės 1999-ųjų Senojo žemyno pirmenybių starte 62:78, 2007 metų Europos čempionato grupės varžybose Lietuvos rinktinė revanšą pasiekė be vargo (95:75), o 2015-aisiais taip pat pirmame turnyro etape laimėjo jau tik po pratęsimo (85:81).

Įtemptai klostėsi ir draugiškos rungtynės praėjusį rugpjūtį Seule (Pietų Korėja) – pasaulio čempionato išvakarėse pergalė iškovota tik šyptelėjus fortūnai 82:79.

Anot stratego, čekų rinktinė gerai susižaidusi, ekipos branduolys, 5-6 žaidėjai, rungtyniauja viename klube, kitas dalykas – tas pats strategas Ronenas Ginzburgas.

„Stebėjau čekų rungtynes prieš pasaulio čempionatą Pietų Korėjoje ir kaip dabar varžovai kovojo su danais, deriniai tie patys, sistema panaši. Žaidėjai vienas kitą puikiai supranta, gražus akiai krepšinis“, – varžovus įvertino D. Maskoliūnas.

Buvęs rinktinės strategas Dainius Adomaitis ne kartą kalbėjo apie ypač karštą rinktinės trenerio kėdę, anot dabartinio nacionalinės rinktinės vedlio, po prisvilusio pirmojo blyno metas taisyti padėtį.

„Aš jau, ko gero, ne kartą sakiau, kad eidamas žinojau, kur aš einu ir į kokią kėdę atsisėsiu.

Dabar toje kėdėje sėdžiu su blogu kvapu. O ką daryti? Nebijau prisiimti atsakomybės, nieko mes nepralošėme, sužaidėme labai prastas rungtynes.

Man šitas langas yra gera proga įvertinti žaidėjus, faktas, žinome, kad taip negalime žaisti ir žinome, už ką kovojame. Gerbiame šį užrašą ant marškinėlių ir sieksime pirmadienį ištaisyti situaciją“, – po sekmadienio rytinės treniruotės kalbėjo D. Maskoliūnas.

„Pirmadienį iš kiekvieno, kuris žengs į aikštelę, tikiuosi žymiai, žymiai daugiau nei Belgijoje. Ar senbuviai, ar nauji, jie visi puikiai supranta situaciją.

Iš jų nuotaikų matėsi, kad tas jausmas yra blogas ir čia yra gera proga jį išvalyti“, – apie būsimą pirmadienio kovą kalbėjo strategas.

Pirmadienį Vilniuje, „Siemens“ arenoje rungtynių pradžia 19:30 val., o bilietus į šį susitikimą platina tiketa.lt.


Prieš Europos čempionato atrankos ciklo pradžią FIBA sudarė 32 komandų-dalyvių reitingą. Lietuva rikiuojasi 4-ojoje vietoje, į priekį užleidusi Ispaniją (1 vieta), Prancūziją (2) ir Serbiją (3).

Būsima lietuvių varžovė Čekija – 8-oje vietoje.

Lietuvos rinktinė Europos čempionato atrankos C grupėje dar susitiks su Danijos rinktine, o į Senojo žemyno pirmenybes pateks trys geriausios grupės komandos.

Europos čempionatas 2021 metų rugsėjo 2-19 dienomis vyks keturiose šalyse – Čekijoje, Vokietijoje, Italijoje ir Gruzijoje.

LIETUVOS VYRŲ KREPŠINIO RINKTINĖS SUDĖTIS EUROPOS ČEMPIONATO ATRANKOS RUNGTYNĖMS SU BELGIJOS IR ČEKIJOS RINKTINĖMIS

VARDAS PAVARDĖKLUBAS
Mantas KalnietisKrasnodaro „Lokomotiv-Kuban“
Žygimantas JanavičiusKlaipėdos „Neptūnas“
Rokas JokubaitisKauno „Žalgiris“
Tomas DimšaPanevėžio „Lietkabelis“
Paulius ValinskasPanevėžio „Lietkabelis“
Jonas MačiulisAtėnų „AEK“
Mindaugas KuzminskasKrasnodaro „Lokomotiv-Kuban“
Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“
Eimantas BendžiusVilniaus „Rytas“
Gytis MasiulisKlaipėdos „Neptūnas“
Donatas MotiejūnasŠanchajaus „Sharks“
Laurynas BirutisPrienų „CBet“
Martynas SajusPanevėžio „Lietkabelis“



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)